Vakantie Bad Bentheim

Bad Bentheim

Net over de grens ligt het oude kuuroord Bad Bentheim. Al honderden jaren komen bezoekers speciaal naar deze stad voor de zoutwater- en zwavelbronnen. Ook staat de stad bekend om Kasteel Bentheim. De omgeving nodigt uit voor mooie wandel- en fietstochten.

Duitsland
Neder-Saksen (Niedersachsen)
Bad Bentheim
Eigen vervoer
Verwijder filters

27 accommodaties

Over Bad Bentheim

Bad Bentheim is een romantische stad gelegen in het noorden van Duitsland. Het is een rustige stad met iets meer dan 15.000 inwoners. Bad Bentheim ligt vlakbij de Nederlandse grens, ter hoogte van Oldenzaal. Een van de blikvangers van de stad is Kasteel Bentheim. Sinds 1050 zijn er documenten bekend over het bestaan van dit kasteel. Er worden verschillende rondleidingen verzorgd die zeker de moeite waard zijn vanwege de boeiende geschiedenis van Bad Bentheim en het kasteel.

Het centrum van Bad Bentheim

In het plaatsje Bad Bentheim hoef je je zeker niet te vervelen. Je kunt lekker rondslenteren door het oude centrum of een kijkje nemen in de verschillende boetiekjes. Bad Bentheim is ook een creatieve stad met verschillende galerieën, waardoor er altijd wel een tentoonstelling te bezoeken is. Ook kun je hier verschillende workshops doen zoals beeldhouwen in zandsteen, speksteen bewerken of met verschillende technieken leren schilderen.

Eten en drinken

Op culinair gebied heeft de stad Bad Bentheim veel te bieden. Je vindt hier een aantal regionale lekkernijen zoals de Bentheimer moppen, Landschwein en Landschaf. De “moppen” zijn koekjes die door een speciale kummel worden gebakken en een eigen smaak hebben. De overige twee gerechten zijn schotels met lam- en varkensvlees. Een ware lust voor een echte gastronoom. Daarnaast zijn er de Bentheimer bruiloftsoep, de boekweitpannenkoeken en de Nieuwjaarskoeken.

Kortom: Bad Bentheim heeft veel te bieden aan de toeristen die de stad komen bezoeken. Het biedt mogelijkheden om lekker te fietsen, te wandelen en te zwemmen. Ook op het gebied van gezondheid en wellness kun je hier helemaal tot jezelf komen dankzij de verschillende kuuroorden.

Reisverslag van de Zoover redactie

Is er een geheim over de grens dan? Ja en nee! Dus eigenlijk een beetje. Heel geheim is het na dit verhaal van Zoover niet meer. We hebben het hier over de streek, net over de grens van Nederland en Duitsland. We rijden bij Oldenzaal de Duitse grens over, strijken na zo’n tien kilometer neer in Bad Bentheim en ontdekken hét geheim… Het is hier meteen al totaal anders. Echt Duits. Dus met gezellige Biergarten, waanzinnige wellnessbehandelingen, ‘gemütliche’ hotels én een schitterende groene natuur.

Bad Bentheim hebben we uitgekozen omdat het echt net over de grens ligt én veel cultuur te bieden heeft. Midden in de plaats zelf staat de Burcht, maar ook in de Grafschaft Bentheim zijn burchten en kastelen te vinden. Als je hier een fietstocht maakt (het is er wel behoorlijk heuvelachtig) kom je er vele tegen. Wij lopen als jong gezin direct naar de Burg Bentheim toe. De kleine man vindt de schapen die voor de Burcht lopen erg interessant. Het eerste positieve punt voor deze toch wel als ‘bejaardenstad’ bekendstaande plaats, is binnen voor dit jonge gezin.

Tegen betaling kun je een rondleiding door de grootste burcht in Noord-West-Duitsland krijgen. “Op een schitterende zandstenen bergrug ligt de burcht Bentheim. De burcht is in de 18e eeuw tot kasteel omgebouwd. Het museum met de "crucifix van Bentheim", een stenen kruis uit de 11e eeuw en de Katharinenkerk kunnen worden bezichtigd”, meldt de site van Geheim over de Grens. Wij lopen door de poort en komen bij het café van de Burcht eerst een schommel tegen. De kleine vindt het maar wat interessant. Later, binnen in het gebouw, raakt hij niet uitgekeken over de kantelen. Dat hier vroeger werd gevochten…

Borstelmassage

Als de kleine slaapt, knapt papa ook een uiltje en mama gaat op naar de wellness in Spa 7. De borstelmassage werkt ontzettend ontspannend, net als de fijne gezichtsbehandeling. De sauna, met buitenzwembad, ziet er aanlokkelijk uit. Daar gaan we na onze vroege maaltijd met speciaal ‘wild’ varkensvlees in Hotel Nickisch, nog naar toe. Babyfoon mee (het is er toch rustig) en genieten. Een prima sauna! Leuk detail: Spa 7 is ook een hotel met tien slaapkamers. Hiervan hebben er vijf een waterbed.

Naar Osnabrück

Meer actie valt er volgens Geheim over de Grens te beleven in de stad Osnabrück. Dus we krijgen toch nog even de kans om over de Duitse snelweg te razen. Een kleine 70 kilometer. En inderdaad, hier valt veel te beleven. Alleen de grote winkelstraten al, zijn aanleiding om een dag langer te blijven. Er is een oud stadshart, met prachtige panden en leuke boetieks. En er zijn winkelpassages, zoals Große Straße, Krahnstraße en Bierstraße waar de bekende winkels zijn gehuisvest. In de grote winkelstraat vermaken zelfs jonge kinderen zich. Er staan namelijk veel speeltoestellen. Het is ‘gewoon’ een draaipaal, maar menig kind is er meteen van gecharmeerd. In Schäffers kinderland kijken de kids hun ogen uit. Veel speelgoed, knuffels en andere leuke hebbedingen.

Omgeving van Osnabrück

Het Geheim over de Grens vertelt: “Wandelaars en fietsers kunnen in de ongerepte natuur van het UNESCO-natuurpark TERRA.vita de beenspieren trainen op de duizenden kilometers bewegwijzerde wegen.” Kies bijvoorbeeld voor de Molenroute (Mühlenweg) van 100 kilometer (je kunt natuurlijk ook een deel doen) langs het Wiehengebergte ten noorden van Osnabrück. Natuurlijk langs prachtig gelegen watermolens. Onderweg zijn er ook industriële monumenten te bewonderen.

Je kunt ook voor de Ahornweg kiezen, deze slingert in de vorm van een acht omhoog en omlaag over de bosrijke heuvelruggen van het Teutoburger Woud. “De route die ongeveer 100 kilometer lang is, is gemakkelijk te wandelen in etappes van 10 tot 20 kilometer. Onderweg bieden vijf uitzichttorens uitzicht op unieke panorama's. De beide lussen van de acht ontmoeten elkaar in Bad Iburg.

Ben je meer geïnteresseerd in de geschiedenis van de Friezen? De 190 kilometer lange Friesenweg voert van de vredesstad Osnabrück naar Papenburg in het Eemsland. Deze route voert de wandelaars langs talrijke graven uit de steentijd, langs zwerfstenen van duizenden jaren oud, langs dromerige kloosters en schilderachtige kastelen. Sporen van een bewogen geschiedenis met een vleug van mystiek… ", aldus de website van Geheim over de Grens.

Wat zeggen bezoekers over

Bad Bentheim

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.