Meivakantie: 7 redenen waarom je die nu moet boeken!

Bryce - 14 maart 2023

Meivakantie: 7 redenen waarom je die nu moet boeken!

Bryce - 14 maart 2023

Klaar met die winterdip, tijd voor warmere temperaturen en zonneschijn! De winter is alweer bijna voorbij en voor je het weet staat de meivakantie alweer voor deur. De meivakantie is voor veel mensen het geschikte moment om een langere vakantie te boeken. Officieel is de meivakantie voor alle regio’s in 2023 van 29 april tot en met 7 mei. Maar veel scholen plakken daar nog wat dagen aan vast zodat je twee weken weg kunt. Heerlijk! We geven je 7 redenen om die meivakantie nú te boeken.

1. Aanbod voor meivakantie wordt snel minder en duurder

Het verlengen van de meivakantie naar twee weken is voor veel ouders met schoolgaande kinderen reden om een langere vakantie te boeken. Doordat de voorjaarsvakantie voor sommige net iets te kort is, gaan veel mensen in de meivakantie op vakantie. Dat betekent dat de keus al snel minder wordt. Zeker naar populaire bestemmingen zoals Turkije, waar het in mei al lekker warm is en de kinderen heerlijk op het strand kunnen spelen. Vaak is het ook zo dat hoe langer je wacht, hoe hoger de meeste prijzen oplopen. Ben je er vroeg bij met boeken, dan ga je ook nog is een stuk voordeliger naar de zon!

Hotel Eftalia Ocean

"Fantastische vakantie gehad! Super schoon en heel vriendelijk personeel. Leuke excursies en veel aanbod aan watersporten. Een vakantie om nooit meer te vergeten en zeker voor herhaling vatbaar." - Johan

Bekijk hotel

2. Op zoek naar de zon

In Nederland weet je nooit wat voor weer het wordt. Mei kan warm en zonnig zijn, maar voor hetzelfde geld is het koud en regenachtig. Zoek je zon, dan moet je niet te lang wachten en gokken op een last minute aanbieding. Er zijn namelijk zat landen waar het gegarandeerd heerlijk weer is in de meivakantie. Voor Mallorca en Portugal kun je rekenen op temperaturen van ongeveer 22 graden, Egypte doet het waarschijnlijk niet voor minder dan 31 graden en met 22 graden zijn niet alleen de Griekse eilanden aangenaam, ook op de Canarische Eilanden is de temperatuur aangenaam genoeg voor heerlijke stranddagen.

Hotel Bull Eugenia Victoria & Spa

"Dit hotel is een goed hotel. Vriendelijke receptie met twee Nederlands sprekende medewerkers, vriendelijk en vooral hardwerkend personeel. Het hotel is schoon en heeft een vriendelijke uitstraling." - Roxy

Bekijk hotel

3. Ook ideaal voor een citytrip

Heb je geen twee weken meivakantie of wil je niet twee weken weg, dan is mei de ideale maand voor een citytrip. In de meeste Europese landen is het al lekker weer, maar niet te warm om de stad te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld een stad in Italië of Spanje, deze landen kennen zat leuke steden om een paar dagen naartoe te gaan aankomende meivakantie. Wil je een stedentrip combineren met een zonvakantie, dan zijn Marokko en Dubai echt wat voor jou! Hier geniet je al van heerlijke temperaturen in de meivakantie. In Marokko kunnen de temperaturen oplopen tot 24 graden en in Dubai zelfs tot 31 graden!

4. Meivakantie boeken als tip voor de winterdip

De winter komt er aan en dat betekent dat de dikke jassen en sjaals weer om moeten. De vrolijke zomerdagen zijn echt voorbij en het echte leventje is weer aan de gang. Dan kan je nog wel is last gaan krijgen van een winterdipje. Boek je een heerlijke zonovergoten meivakantie, dan heb je iets om naar uit te kijken. In de meivakantie kan je natuurlijk ook kiezen voor een verre reis, zoals het tropische Curaçao. De gedachten van een geplande vakantie kan die winterdip aardig tegengaan. Dus wacht niet langer en boek jouw meivakantie!

5. Zorgeloos je vakantie afwachten

Heb je specifieke wensen, zoals een heerlijke all inclusive vakantie naar Turkije? Dan weet je zeker dat je snel moet boeken. Want wanneer je te lang wacht, weet je ook zeker dat je achter het net vist. Sommige accommodaties zijn erg geliefd onder de vakantiegangers of hebben maar een paar plekken beschikbaar. Als je nu je vakantie al boekt weet je zeker dat er nog een plekje vrij is in een van je favoriete hotels. Zo kan je zorgeloos gaan aftellen tot jouw meivakantie!

SUNRISE Mamlouk Palace

"Super mooi complex. Hele lieve leuke mensen. Schoon complex. Leuke restaurants en mooie zwembaden. Echte aanrader!"- Moniek

Bekijk hotel

6. Laat het plannen maar beginnen!

Wie er van houdt om op vakantie lekker veel te ondernemen, dan is het handig om al vroeg jouw meivakantie te boeken. Als je weet welke data je op vakantie bent, kan je ook de excursies en activiteiten eromheen gaan plannen! Voor veel mensen is het uitstippelen van hun vakantie al een leuke activiteit op zich. Dus laat die voorpret maar alvast beginnen! Zo heb je ook meer kans op de goedkopere prijzen en weet je zeker dat de excursies voor bepaalde data nog niet vol zijn geboekt!

7. Meivakantie boeken! Gewoon, omdat het kan

En dit is de laatste reden. Omdat je er zin in hebt. Omdat je jezelf wilt verwennen, je lief wilt verrassen, lekker met het gezin leuke herinneringen wilt maken of samen met je vriendin een paar ontspannen dagen wilt hebben in een wellness resort. Hoe dan ook, als je nu je vakantie boekt kun je in mei lekker weg. Gewoon omdat het kan!