Wandelen naar Roque Nublo, de wolkenrots, op Gran Canaria

Redactie - 8 juli 2019

Wandelen naar Roque Nublo, de wolkenrots, op Gran Canaria

Redactie - 8 juli 2019

De wolkenrots is een enorm hoge en opvallende steen op Gran Canaria. De rots genaamd Roque Nublo is ontstaan door een vulkaanuitbarsting miljoenen jaren geleden en je ziet ‘m boven alles uitsteken. Wandelen naar Roque Nublo is iets dat zeker op je to do list mag als je op vakantie bent op het zonnige Canarische eiland.

Geweldig uitzicht

Bij Roque Nublo staat een plateau waar je een geweldig uitzicht hebt over het eiland. De wolkenrots staat namelijk op een eenzame 1813 meter hoogte. De rots zelf is zo’n 65 meter. Het is dan ook een van de hoogste plekken van de Canarische Eilanden en zeker de moeite waard om te bezoeken. Je bereikt Roque Nublo het best met de benenwagen, oftewel: lopend. Vergeet daarom je wandelschoenen niet!

Er zijn verschillende wandelroutes naar de rots, bijvoorbeeld een korte route van ongeveer een kilometer tot een tour van zo’n vijf uur. Kies waar je zin in hebt en kijk vooral om je heen tijdens de wandeling. Je hebt de mooiste uitzichten over het eiland en kunt ook nog eens de andere Canarische eilanden spotten.

De snelste wandeling naar Roque Nublo

De makkelijkste en snelste manier om op de top van Roque Nublo te komen is eerst via de snelweg met de auto. Houd de richting van Roque Nublo aan en parkeer de auto op de parkeerplaats onderaan de berg. Neem een flesje water mee en strik je schoenen stevig vast. In ongeveer een klein uur wandel je via een stevige klim de berg op om vervolgens te genieten van het uitzicht op de kust van Gran Canaria, maar als je geluk hebt ook op Tenerife en El Teide: de hoogste berg van Spanje.

Een lange wandeling vanaf Ayacata

Begin je wandeltocht vanaf het dorp Ayacata als je wat langer onderweg wilt zijn. Volg vanuit het dorp de bordjes richting Roque Nublo en La Goleta. Je wandelt tijdens deze route over smalle wegen en langs witte huizen, maar ook over paden door begroeide hellingen. Je komt langs een stuwmeer en loopt tussen de dennenbomen door. Uiteindelijk kom je via een pad over de rotsen uit bij de wolkenrots.

Tips voor tijdens het wandelen naar Roque Nublo

  • Vergeet je niet in te smeren met een hoge SPF!
  • Neem iets warms mee, aan de top kan het fris zijn.
  • Vergeet niet een flesje water mee te nemen.
  • Trek stevige schoenen aan, slippers kan je beter achterwege laten.
  • Ga vroeg op de dag, dan is het nog rustig.
  • Doe een petje of je zonnebril op.
  • Geniet van het uitzicht en leg het vast met je telefoon of camera.

Overnachten op Gran Canaria

Neem na je wandeling naar Roque Nublo een verfrissende duik in het zwembad bij je verblijf. Vakantieganger Joze tipt hotel Riu Gran Canaria: ‘Gran Canaria is een mooi eiland waar veel te beleven is. Het hotel was mooi en schoon. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam.’

Sanne tipt aparthotel Marina Suites, vanwege het prachtige uitzicht: ‘Wij hebben hier echt een geweldige vakantie gehad. Dit aparthotel is zeer schoon, alles wordt elke dag schoongemaakt. Het personeel is vriendelijk en er is animatie voor jong en oud. Wat ik het mooiste vond aan dit hotel is de ligging, vanuit het zwembad kijk je op zee en zie je boten de haven uit varen. Ook het strand en het centrum is op loopafstand. Zou hier zeker nog een keer naar terug gaan!’