De mooiste wandelroutes door Cinque Terre

Redactie - 7 september 2018

De mooiste wandelroutes door Cinque Terre

Redactie - 7 september 2018

Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore: vijf kleurrijke dorpjes in Italië, samen Cinque Terre genoemd. Je kunt ze in een dag bezoeken, met de trein die je van dorp naar dorp brengt. Maar nog leuker is om de route te wandelen!

Mooiste nationale parken in Italie - Cinque Terre

Wandelen van dorp naar dorp

Cinque Terre in het Italiaanse Ligurië is de hemel op aarde voor wandelaars. Denk aan de vele bloeiende bloemen die je onderweg tegenkomt en trappetjes die je naar geweldige uitzichten leiden. De gekleurde huizen van het volgende dorp in de verte, naast een glinsterende zee. En niet te vergeten wijngaarden, olijfgaarden en citrusbomen!

Sentiero Azzurro, het blauwe pad, is de populairste wandelroute van Cinque Terre. De route verbindt Riomaggiore met Monterosso: je pakt dus alle dorpen mee. Het pad is twaalf kilometer lang en wordt goed onderhouden. Daarom betaal je er ook voor om hier te kunnen wandelen. Het pad is goed toegankelijk, maar het kan zijn dat sommige delen van mindere kwaliteit zijn. Wandelschoenen zijn in elk geval geen overbodige luxe! De wandeltocht duurt zo’n vijf uur, als je tenminste niet stopt bij de mooie dorpen. Je kunt deze wandeling ook opdelen in kortere tochten.

Cinque Terre

De kortere wandelroutes van Cinque Terre

Het Pad der Liefde, Via dell’Amore, leidt van Riomaggiore naar Manarola. Dit romantische pad langs de kustlijn is goed te bewandelen en er zijn geweldige uitzichten te bewonderen. Je loopt van station tot station en het is maar een kilometer lang.

Van Manarola naar Corniglia wandel je in ongeveer een uur. Je loopt eerst naar beneden, richting de zee en daarna weer omhoog. Ook tijdens deze route word je getrakteerd op prachtige uitzichten.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/voorbereiding/praktische-tips-cinque-terre-italie/”]

Wandelen van Corniglia naar Vernazza is een pittigere tocht dan de voorgaande. Dit komt omdat je de hoogte in moet lopen en daarna weer terug. Je bent hier zo’ n twee uur mee bezig, omdat het een flinke klim is. Daar krijg je wel een geweldige route voor terug. Tijdens deze wandeltocht kom je op het hoogste punt van Cinque Terre terecht.

Van Vernazza naar Monterosso schijnt een van de mooiste routes te zijn, maar het is wel een pittige. Sommige paden zijn minder gemakkelijk te lopen en je moet soms een flink stuk omhoog. Als je bijna in Monterosso bent, daal je richting het strand. Hier kun je heerlijk verkoeling vinden in zee.

Tips voordat je gaat wandelen door Cinque Terre

Soms kom je lange tijd niets tegen onderweg, neem daarom genoeg eten en drinken mee. Vergeet ook geen zonnebrandcrème, een pet of hoed en als je het nodig denkt te hebben: wandelstokken. Die kun je overigens in elk dorp kopen. Vertrek in de ochtend als het nog niet zo warm en druk is op de wandelpaden. In de dorpen hangen bordjes aan de gevels van huizen, maar de locals wijzen je ook graag de weg naar de routes.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/in-beeld/in-beeld-prachtig-pittoresk-cinque-terre/”]

Overnachten in de buurt van Cinque Terre

Na zo’n flinke wandeling wil je natuurlijk lekker kunnen uitrusten in je accommodatie. Wat dacht je van b&b Villa Amaranta in La Spezia, vlakbij Cinque Terre? Mariette verbleef hier eerder met haar kids en laat weten: ‘Heel mooie b&b met prachtig zwembad in tuin en heel rustige sfeer. Ontbijt heerlijk en fantastisch uitzicht! Kamers eigentijds en sfeervol ingericht en super schoon.’ Appartementencomplex Oleandro beoordelen jullie met een 8,4. Deze accommodatie ligt in Pietra Ligure, vlakbij de vijf mooie dorpen.

Ben je zelf wel eens in Cinque Terre geweest? Laat dan een review achter bij je accommodatie en inspireer daarmee andere vakantiegangers.