Cyprus in de winter: 5 x waarom het juist dan hot is

Redactie - 18 november 2018

Cyprus in de winter: 5 x waarom het juist dan hot is

Redactie - 18 november 2018

Zoek je een winterzonbestemming die niet te ver en niet te duur is? Fijne stranden, lekker weer, mooie omgeving? Dan is Cyprus in de winter wat je zoekt. Wij geven je vijf redenen om te gaan!

Cyprus in de winter

Constantinou Bros Athena Royal Beach

1. Slaapplekjes voor een schijntje

Een room with a (sea)view? Waar je in het hoogseizoen een klein maandsalaris wegdraagt voor een weekje op zo’n hotspot op het eiland, betaal je daar in de winter een schijntje voor. Natuurlijk zijn er ook hotels die ’s winters sluiten, maar er zijn meer dan genoeg accommodaties die je een zeer warm welkom heten. Zoals hotel Constantinou Bros Athena Royal Beach, waar je na een dag in de buitenlucht verwend wordt met een lekkere massage en smakelijke maaltijd.

Cyprus in de winter

Cape Greco

2. Perfecte temperatuur voor zonnige wandelingen

De mediterrane kustlijn in het hart van Cyprus leent zich uitstekend voor stevige wandeltochten. De winterse temperaturen van rond de twintig graden en het vriendelijke all year round zonnetje maken het genieten compleet. Wandel bijvoorbeeld door het beschermde natuurpark Cape Greco, waar je met een beetje geluk het zeemonster en de legende Ayia Napa ontmoet. Of trek het binnenland in richting Limassol, en kuier langs de vele meren en opgedroogde reservoirs. Fascinerende vergezichten doen je hier versteld staan!

[article href=” http://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/eten-en-drinken-cyprus/”]

Cyprus in de winter

Troodosgebergte in de winter

3. Lekker skiën

Geloof het of niet, maar ook voor een dagje skiën zit je goed op Cyprus. Heb je zin in een heus winter wonderland, dan trek je het Troodosgebergte in. Van december tot maart ligt hier  voldoende sneeuw om per ski naar beneden te zoeven. Met hoogtes tot 1951 meter op die piek van Mount Olympus zijn de bergen een stuk koeler dan de lager gelegen gebieden. Maar ook als je niet skiet is het heerlijk in het prachtige witte landschap met geroosterde lokale lekkernijen, warme chocolademelk en sneeuwballengevechten. Slapen doe je prima in Hotel Troodos. Denk je eens in: ‘s ochtends slee je nog van een besneeuwde bergtop, om ‘s middags in het zachte zonnetje een duik in zee te nemen. Cyprus got it all!

Cyprus in de winter

4. Eiland voor jezelf

Wil je échte rust ervaren? Dan is Cyprus in de winter je bestemming. In de wintermaanden is het goed zoeken naar andere toeristen, wat het vakantieleven best aangenaam maakt: geen overvolle stranden en dito restaurantjes. De ’wintertoerist’ heeft respect voor de locals en de natuur van het eiland. Cyprus ontdekken zonder de mensenmassa’s? Dan is de winter echt jouw tijd om te gaan.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/5-keer-all-inclusive-op-cyprus/”]

Cyprus in de winter

Kykkos klooster

5. Culturele ervaringen

Waar je in het hoogseizoen door de warmte en drukte min of meer gedwongen wordt tot siesta’s in de schaduw, cocktails onder een parasol en luieren in het koele water, kun je in de winter op je gemakje alle culturele hotspots af. En dan dus zónder weg te smelten in een lange rij. Bekijk bijvoorbeeld de beschilderde UNESCO-kerken in het Troodosgebergte of bewonder de ongelofelijk goed bewaarde mozaïeken van Paphos. Echt totale ontspanning? Bezoek dan het met goud, zilver en koper ingelegde Kykkos klooster en drink na afloop een goed glas rode wijn in alle rust op het vredige terras.

Zie jij Cyprus in de winter ook wel zitten? Kijk op Zoover voor meer bezienswaardigheden en accommodaties!