Kayleigh - 6 december 2024
Italië is een droombestemming voor kampeerliefhebbers! Met zijn adembenemende landschappen, rijke cultuur en heerlijke keuken, biedt het land talloze mogelijkheden voor een onvergetelijke kampeervakantie. Of je nu houdt van luxe glamping of van een authentieke, traditionele ervaring, Italië heeft het allemaal. Hier zijn de 10 leukste campings in Italië die je absoluut moet overwegen voor je volgende avontuur.
Gelegen in het hart van Toscane, biedt Camping Valle Gaia een perfecte mix van natuur en comfort. Deze camping staat bekend om zijn schaduwrijke plekken en luxe voorzieningen. Geniet van de prachtige omgeving, ga fietsen door de glooiende heuvels of ontspan bij het zwembad. De kinderen zullen zich vermaken in de speeltuin en met de animatieprogramma’s.
"Prachtige verzorgde camping met grote staplaatsen. Wij verbleven in een appartement, netjes maar gedateerd ingericht, inventaris matig en wollen dekens. Terrein is zeer verzorgd en restaurants aan te bevelen! Personeel aardig en hulpvaardig. In de omgeving veel te zien (auto of fiets) Wij komen zeker nog eens terug!" - Esther
Bekijk campingAls je op zoek bent naar een unieke glamping ervaring, dan is Camping Orlando in Chianti Glamping Resort de place to be! Deze camping biedt luxe tenten en stacaravans in een prachtig landschap. Je kunt hier genieten van wijnproeverijen, lokale gerechten en zelfs een duik nemen in het zwembad. Dit is de perfecte plek voor een romantisch uitje of een gezellig gezinsweekend.
"Wat een fijne plek. wij hebben 1 week in een glamping tent gezeten. Heerlijk rustig gelegen. Je komt echt tot rust daar. Alles erop en eraan, top douche voor een tent !! En heerlijk terras met een bank met dikke kussens. Zwembad is beetje druk maar altijd wel plek te vinden. Heerlijk bij het koude badje gelegen. Restaurant is top. Veel keus en gewoon goed. Zwembad bar is leuk en gezellig. Pizza's heerlijk. aardige dames achter de bar. [...]" - Sandra
Bekijk campingGeniet van de schoonheid van het Lago Maggiore bij Camping Village Lago Maggiore. Deze camping ligt aan het water en biedt een scala aan activiteiten, van watersporten tot wandeltochten in de bergen. Met een zwembad, restaurants en een kinderspeelplaats is dit een ideale bestemming voor gezinnen. Bovendien kun je gemakkelijk de omliggende pittoreske dorpjes verkennen.
"Leuke middelgrote camping, Nederlandse en ook andere Europeanen. Animatie ook voor oudere jongelui maar vooral met veel bij elkaar bij sport of strandje. Alle leeftijden. Erg behulpzaam en vriendelijk personeel, schoon. [...] Minder goed te lopen. Erg gezellige vakantie gehad. Supermarkt en ijssalon op de hoek. Mooi zwembad! Enige minpuntje is de badmuts maar ach." - Chantal
Bekijk campingIn de heuvels van Toscane vind je Camping Hu Montescudaio. Deze camping staat bekend om zijn luxe faciliteiten en waterpark. Geniet van de panoramische uitzichten, ga fietsen door de natuur of ontspan bij het zwembad. Met zijn uitgebreide animatieprogramma voor kinderen is dit een topbestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar avontuur en ontspanning.
"Wij zijn drie keer naar deze camping geweest en zijn heel tevreden. Een mooie combinatie tussen camping en park. Het zwembad is super mooi. Wel druk maar handdoek leggen mag niet en wordt gecorrigeerd. Je mag gewoon met balletjes overgooien en vrij spelen. Er is ‘s avonds altijd animatie voor de kinderen en dat is nabij het restaurant en geeft dus geen geluidsoverlast voor de gasten. Nadat de animatie is afgelopen kan de oudere jeugd met z’n allen aan tafels ‘chillen’ zonder weggestuurd te worden. Een plus punt voor de oudere jeugd dus! De camping ligt tegen het stadje cecina aan. Supermarkt is dus binnen 5 minuten bereikbaar. Op de camping is ook een prima winkel. Al met al een gezellige camping maar ook met luxe accommodaties." - Familie Huizingh
Bekijk campingCamping Cisano & San Vito behoort ook tot het lijstje van de leukste campings in Italië. De camping ligt aan de oevers van het Gardameer en biedt een geweldige mix van ontspanning en activiteit. Geniet van de schitterende uitzichten op het meer, verken de omliggende bergen of neem deel aan de watersporten. Met uitstekende faciliteiten, waaronder restaurants en zwembaden, is dit een geweldige plek voor zowel gezinnen als koppels.
"Wat een leuke ervaring hebben wij gehad op deze camping (eigenlijk 2 campings die door een tunneltje met elkaar verbonden zijn). Wij zaten op het San Vito gedeelte in een luxe accomodatie. Zeer dichtbij het vernieuwde zwembad. Prima restaurants op de camping aanwezig waar je tegen een normaal bedrag kunt eten. Verder een supermarkt met ruim assortiment en een broodjesservice. Er wordt veel georganiseerd door het animatieteam. Het is op loopafstand van het gardameer waar je heerlijk kunt wandelen naar Lazise of Bardolino. Wij komen zeker nog eens terug en gaan zelf al kijken om te boeken voor volgend jaar!" - Roos
Bekijk campingDeze camping is perfect voor gezinnen die op zoek zijn naar een combinatie van avontuur en ontspanning. Camping Village Hu Park Albatros biedt een groot aanbod aan faciliteiten, waaronder een waterpark, sportvelden en animatie. De ligging vlakbij de kust maakt het een geweldige plek om te genieten van het strand en de zee.
"Prachtige grote camping, maar voelt niet massaal. Genoeg te beleven. Ook voor de oudere jeugd 17 plus! Leuke disco / bar waar de jeugd samenkomt of ze gaan samen naar het strand buiten de camping. Leuk centraal plein met dagelijks optredens. 2x per week is er markt op de camping. Schuimparty was ook een succes. Bij het zwembad altijd wel een ligbed te vinden. Schone accomodaties met opgemaakte bedden en levering handdoeken. Mooie supermarkt. Maar ook genoeg mogelijkheden om buiten de camping boodschappen te doen. Veel te zien in de omgeving. [...]" - Jess
Bekijk campingGelegen aan de rand van het Gardameer, biedt Camping San Cristoforo een rustige en ontspannen sfeer. Met schaduwrijke plaatsen en moderne voorzieningen is het een ideale plek voor natuurliefhebbers. Ontdek de regio met zijn schilderachtige dorpjes, prachtige wandelpaden en natuurlijk het heerlijke Italiaanse eten.
"Wij hebben 2 weken met onze hond en tent op de camping gestaan. Hele leuke sfeer, prima plekken en goed sanitair wat 2x daags goed werd schoongemaakt. Het restaurant, de bikers bar, de heerlijke bakker en het hondenstrand waren favoriet. Er is veel te zien en te doen in de omgeving. Wij komen graag weer terug op camping san christoforo." - Anita
Bekijk campingVerken de prachtige Toscaanse heuvels vanuit hu Norcenni Girasole village. Deze camping biedt een breed scala aan accommodaties, van stacaravans tot luxe tenten. Geniet van het zwembad en het animatieteam dat zorgt voor vermaak voor jong en oud. Dit is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de cultuur en geschiedenis van Toscane.
"Deze camping voldeed aan onze verwachtingen. De camping is zeker groot, waardoor er twee 'centrums' zijn. Beiden hebben zwembaden, horeca en een supermarkt. Uit gespreken met landgenoten (en die zijn er zeeeeer veeeel, enkele gele tentekens) bleek dat de termen boven en beneden gebruikten werden om de centra aan te duiden. Beneden bij de hoofdingang heb je alles (game-hall, zip-linen, marktjes, live-muziek enz). 'Boven' is basic, met prima zwembaden en faciliteiten. Beide centra wisselden we af. Onze accomodatie was prima. [...]" - Michael
Bekijk campingCamping Barco Reale ligt in de nabijheid van Florence en biedt een uitstekende combinatie van natuur en cultuur. Geniet van de rust van Toscane en ontdek de schoonheid van deze historische stad. De camping heeft uitstekende voorzieningen, waaronder een restaurant met lokale gerechten en zwembaden om af te koelen op warme dagen.
Hele mooie camping hoog op een berg, prachtig uitzicht, met name vanaf vernieuwde zwembad! Sanitair voor ons prima, wat gedateerd, water niet altijd even warm, maar doordat buitentemperatuur warm was dat geen probleem. Werd meerdere malen per dag schoongemaakt, geen klachten. Afval moet gescheiden worden, maar als je hier rekening mee houdt is dat ook prima. [...] Restaurant goed, lekker gegeten. Op de camping voornamelijk Nederlanders. Leuke kinderdisco. Camping is zeker een aanrader!" - Familie W.
Bekijk campingAls je een bruisende campingervaring wilt, dan is Camping Bella Italia de juiste keuze. Deze vijf sterren bestemming is geliefd bij gezinnen die jaar na jaar terugkeren. Gelegen aan het Gardameer, biedt deze camping talloze activiteiten en faciliteiten voor het hele gezin. Van sportfaciliteiten tot een prachtig zwembad met glijbanen en een animatieteam, hier is altijd iets te doen. Geniet van de levendige sfeer en maak onvergetelijke herinneringen met je vrienden en familie.
"Ontzettend leuke camping met mooie zwembaden, leuke animatie en vanuit ons chalet keken we zo naar beneden het Gardameer in!!" - Kim
Bekijk campingKamperen in Italië is een unieke ervaring. Met zijn diverse landschappen, van bergen tot meren en stranden, biedt Italië eindeloze mogelijkheden voor avontuur en ontspanning. De Italiaanse cultuur, het heerlijke eten en de vriendelijke mensen maken je vakantie compleet. Of je nu reist met je gezin, vrienden of partner, de campings in Italië zijn de perfecte uitvalsbasis voor onvergetelijke momenten.
Of je nu op zoek bent naar luxe glamping of een traditionele campingervaring, Italië heeft voor ieder wat wils. De 10 leukste campings in Italië die we hebben besproken, bieden allemaal unieke ervaringen en zijn perfect voor een onvergetelijke vakantie. Dus pak je tent of caravan in en maak je klaar voor een avontuur in het prachtige Italië!