Laagsteprijsgarantie
7.7
GoedScore uit

Over Camping Valle Gaia

Bij Camping Valle Gaia ervaar je volop zon, plezier en ontspanning in het hart van Toscane. Stel je voor: zwemmen onder de Italiaanse zon, genieten van Toscaanse smaken en avonturen boeken naar iconische steden als Rome en Florence. Dit is dé plek voor vakantiekriebels, waar herinneringen straalend en warm op je wachten. Klaar voor die onvergetelijke vakantie?

De ligging

Camping Valle Gaia ligt in een groene omgeving midden op het Toscaanse platteland, op slechts 7 km van het strand. Het is de ideale uitvalsbasis voor wie wil genieten van de rust en natuur, maar ook makkelijk heen en weer wil naar de kust en bruisende steden. Je fietst zo in 5 minuten naar Cecina, waar je de zoutlucht en gezellige terrasjes opsnuift. Vanuit hier begeef je je gemakkelijk naar de levendige omgeving, met talloze excursiemogelijkheden naar onder andere Rome, Florence en het eiland Elba. Een stralende locatie voor een vakantie vol ontdekkingen en relaxmomenten.

Camping Valle Gaia voelt als een vakantie-thuis vol gezellige sfeer en fijne faciliteiten. Je verblijft in een groene oase, omringd door bomen en bloemen. Het zwemparadijs met twee zwembaden en peuterbaden biedt volop waterplezier, vooral voor de kleintjes. Voor de sportievelingen zijn er tennis, voetbal en volleybal, terwijl kinderen zich kunnen uitleven in de speeltuin en kinderclub. Na een dag vol activiteiten geniet je op het terras van een Toscaanse maaltijd of een ijsje bij de snackbar. De camping biedt verder een supermarkt, wasserette, wifi, elektrische laadstations en verhuurmogelijkheden. Alles is gericht op een zorgeloos verblijf, zodat jij vooral kunt genieten en ontspannen.

Op Camping Valle Gaia kun je heerlijk genieten van Toscaanse smaken in de twee gezellige restaurants. Je wordt verwelkomd met verse broodjes bij het ontbijt en smult van lokale specialiteiten in een ontspannen sfeer, onder de Italiaanse zon. Het terras nodigt uit voor een avondje dansen en samenzijn, terwijl je de dag afsluit met een drankje en goede muziek. Voor tussendoortjes is er altijd de snackbar, waar je een ijsje of een snack haalt. Er is ruime keuze, zodat je iedere dag weer iets lekkers hebt om te proeven of simpelweg te genieten van een ontspannen maaltijd met uitzicht op de groene omgeving.

De toeristenbelasting en eventuele klimaattoeslagen zijn nog niet inbegrepen en dien je ter plekke te voldoen. Sommige faciliteiten zijn mogelijk tegen betaling en kunnen seizoensgebonden zijn vanwege het weer of onderhoud. Het is handig om vooraf te weten dat sommige verhuurobjecten en diensten afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen verschillen. Maar maak je geen zorgen, je bent hier goed voorbereid en alles is gericht op jouw zorgeloze vakantie, zodat je volop kunt genieten van je verblijf in Toscane.

Je voelt meteen de relaxte sfeer bij aankomst op de camping. De ruime kampeerplekken, vooral op het bovenste gedeelte, bieden comfort en privacy, ideaal voor gezinnen met kinderen. Het zwembad is een lieveling, lekker om af te koelen en te genieten van de zon, al ontbreken de ligbedden soms. Als je houdt van lekker eten, zit je goed bij de pizza op de camping en het gezellige restaurant met steaks. De ligging van de camping is rustig en mooi, met volop dorpjes en mooie omgeving om te verkennen. De sfeer onder de vaste vakantiegangers is levendig en vertrouwd, ideaal voor wie rust én een beetje gezelligheid zoekt. Herinneringen maken was nog nooit zo relaxt en zonnig.

via Cecinese 87, I-56040

7.7
GoedScore uit 22 reviews

Prima camping, maar niet voor pubers!
Door L. Bos op 05-10-2025

Mooie, rustige camping met ruime plekken verdeeld over drie terrassen. Voor het echte campinggevoel raden we het eerste terras aan, vlakbij het zwembad en met veel schaduw van pijnbomen. Er zijn twee restaurants: één op de camping (prima, met vriendelijke bediening) en één bij de bungalows, die laatste viel ons helaas tegen. Wil je écht lekker eten? Dan is Locanda Le Voltein in Casale Marittimo een aanrader. Gezellig dorpje en reserveren is slim.
Minpuntjes: géén toiletpapier, helemaal géén telefonische bereikbaarheid en alleen WiFi bij de bar bij 't zwembad en receptie. Wij huurden een lodgetent via Eurocamp, maar die raden we af! Deze tenten waren slecht onderhouden en werden schoon­gemaakt door ingehuurde krachten, niet door de camping zelf. Ons inziens zouden deze tenten niet meer verhuurd mogen worden en uiteindelijk zijn wij door div klachten overgeplaatst naar een mobilhome. De mobilhomes staan erg ongezellig ad rand vd camping.

Prachtige camping, rustig en goed bereikbaar!
Door Peter op 09-09-2025

Prachtig gelegen camping met mooie, ruime plekken en voldoende schaduw. Vriendelijk personeel en Nederlandse animatie aanwezig. In zomer wel overwegend Nederlandse gasten. Camping is rustig gelegen, maar binnen enkele minuten ben je bij de snelweg en kan je het mooie Toscane verkennen of naar het strand. Kinderen kunnen zich makkelijk en veilig verplaatsen. Diverse mogelijkheden om wat te eten en te drinken (bij beide zwembaden een bar, restaurant (2), inclusief afhaalmogelijkheden. Restaurant op camping heeft een goede prijs- kwaliteitverhouding. Sanitair is wat verouderd, maar verder prima. Altijd warm water gehad met douchen. Wordt ook regelmatig schoongemaakt, maar gedrag van campinggasten bepaalt of het lang schoon blijft. Fruit stalletje buiten de camping is ook leuk, ook lekkere olijfolie verkrijgbaar.

Versleten
Door Astrid op 01-09-2025

Versleten terrassencamping met jaren '80 uitstraling. Standaard plekken omheind door heggen zijn best wel groot, auto parkeren moet aan de zijkant van elke straat. Er zijn ook comfort plekken bovenop een bult naast zwembad. Sanitair en zwembad zijn versleten. Douches niet altijd warm water. Lekker schoon is anders,wrs door versleten, aftandse uitstraling. Geschikt voor gezinnen met kinderen in basisschool leeftijd. Goed pizzarestaurant. Voor doorreis of een paar dagen best uit te houden, maar voor een langere vakantie zou ik verder kijken.

Camping Valle Gaia

Prima camping maar weinig vertier voor pubers
Door Margriet op 11-08-2025

Twee weken op de camping gezeten. Rustige camping, ruime kampeerplekken.
Voor pubers is hier niks te doen, niet een mooi voetbalveld. Geen centrale ontmoetingsplek en weinig pubers. Hierdoor hebben onze zoon (14) en dochter (16) zeer weinig aansluiting kunnen vinden. Slechte/geen wifi. Zwembad prima, maar we misten ligbedden. Prima zwembad bar. Bar boven in de avond wel open, maar verder geen vertier. Geen toiletpapier. Voor ons 1 keer maar niet weer (tenzij we samen reizen, dan is deze omgeving leuk voor een weekje).

Rustige camping
Door Martine op 03-07-2025

Mooie ruim opgezette camping.
Grote kampeer plaatsen . Op het bovenste gedeelte echt heel ruim voor caravan er kan ruim een bijzet tentje bij en de auto .
Nu begin juli wel veel oudere mensen die elkaar veelal allemaal elk jaar hier treffen .( beetje soort ouderen bijeenkomst) dat is wel jammer ,daardoor zoeken de vaste gasten elkaar op.
Weinig jeugd.

Zwembad prima . Geen ligbedden helaas maar stoelen.
Sanitair goed, sober maar schoon . Wel wat basis maar alles is heel.
Pizzaria op de camping, heel gezellig en betaalbaar. Verder is er nog een wat luxer restaurant . Lekkere steaks !
De ligging vd camping is wel wat achteraf .
Naar t strand wel 20 minuten met de auto .
Voor alles een auto nodig. Niks is op loopafstand.
De omgeving is prachtig voldoende om te doen. Mooie dorpjes in de omgeving
Wel wederom met de auto.

Hele fijne camping!
Door Sabine op 20-09-2024

Wij zijn afgelopen september 2 weken op Valle Gaia geweest. Vanaf het vriendelijke onthaal bij de receptie voel je je direct welkom. Er wordt zelfs wat Nederlands gesproken. We mochten zelf onze plek uitkiezen. We hebben onze eigen tent, en dan moet je wel rekening houden met waar er boomwortels zijn, want veel plekken hebben deze wel. Door de droogte was de grond keihard, je moest wel goede haringen hebben anders kreeg je ze er niet in. Het eten bij Pizzagaia is super goed, wij hadden de light my fire pizza als favoriet! Ook is het restaurant boven op de berg, Robin Hood, met waanzinnig uitzicht bij zonsondergang, fantastisch! Super goede service en enorm lekker gegeten! De zwembaden zijn ook super, door het naseizoen was er op alle tijden plek genoeg. Ik vond het sanitair iets minder, in de zin van bijna geen heet water. Ook met afwassen is dit hinderlijk. Verder is het netjes en schoon. Wij komen zeker nog eens terug!