Géén boekingskosten
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
ItaliëToscanePortoferraio (op Elba)

Vakantie in Portoferraio op Elba

Een vakantie in Portoferraio op het eiland Elba is zeer divers. Ga op zoek naar het nalatenschap van Napoleon of strijk neer in een van de mooie baaitjes. Huur een scooter om het eiland te ontdekken en rij van dorp naar dorp door het bergachtige landschap.

Populair
Italië
Toscane
Portoferraio (op Elba)
Verwijder filters
Over een vakantie in Portoferraio op Elba

Na een uur varen met de boot vanaf het vasteland van Italië kom je aan in Portoferraio. Portoferraio is de hoofdstad van het Toscaanse eiland Elba. Dit eiland kennen we ook wel van Napoleon die hier naartoe verbannen was in de beginjaren van de 19e eeuw. Maar een vakantie in Portoferraio zal niet alleen in het teken staan van deze geschiedenis. Elba kent namelijk ook een schitterende natuur. Ontdek het bergachtige landschap en de mooiste baaitjes tijdens je vakantie in Portoferraio. Lees je mee voor meer informatie?

Napoleon had niet een maar twee huizen op Elba, of beter gezegd villa’s. Villa dei Mulini staat in Portoferraio en is tegenwoordig een museum. Hier krijg je een kijkje in het leven van de voormalige keizer. Hoewel Napoleon verbannen was naar dit eiland, leefde hij een luxe en rijk leven, wat ook te zien is als je langs zijn voormalige huis loopt. Napoleon heeft tijdens zijn ballingschap veel betekend voor Elba. Zo heeft hij onder andere de economie sterk verbeterd en gestimuleerd. Uiteindelijk wist hij na 10 maanden op Elba te ontsnappen.

De andere villa van Napoleon, dat als zomerverblijf werd gebruikt, staat in San Martino. Villa di San Martino is tegenwoordig ook een museum en open voor publiek. Neem dus zeker de tijd om het nalatenschap van Napoleon te ontdekken tijdens een vakantie in Portoferraio.

Als je op Elba bent is het doodzonde om alleen in Portoferraio te blijven. Dit eiland is vrij compact en daardoor goed te bereizen. Huur een auto of scooter en verken het groene eiland. Voor echte zandstranden rij je naar de noord- of zuidkust van het eiland. De west- en oostkant van het eiland zijn veel ruiger, wat deze kanten geschikt maakt voor duikers en snorkelaars.

Het mooiste uitzicht op het eiland heb je vanaf de top van de Monte Capanne. Dit is de hoogste berg van Elba. Sportievelingen kunnen de berg beklimmen, maar er gaat ook een kabelbaan naar boven. Ben je een ervaren mountainbiker? Dan kun je je geluk niet op tijdens je vakantie in Portoferraio. Dankzij het heuvelachtige landschap is het hier prachtig fietsen.

Gezelligheid en vermaak vind je in een van de vele dorpjes in de omgeving van Portoferraio. Zo is Capoliveri een aanrader om ‘s avonds te gaan eten en de zonsondergang te bewonderen. Ook Porto Azzurro en Poggio zijn leuke plaatsjes om te bezoeken. Porto Azzurro heeft een mooie haven en vanuit Poggio heb je een prachtig uitzicht over het eiland.

Een vakantie naar Portoferraio is geschikt voor actieve vakantiegangers die graag het eiland Elba willen ontdekken. Hier vind je bijzondere natuur, prachtige stranden, leuke dorpen en het erfgoed van Napoleon. Wanneer vertrek jij naar Elba?