Kerstmarkten in Overijssel: dit zijn de leukste!

Redactie - 23 december 2019

Kerstmarkten in Overijssel: dit zijn de leukste!

Redactie - 23 december 2019

Jingle all the way to… De kerstmarkten in Overijssel! Ook dit jaar zijn er weer talloze kerstmarkten in Overijssel die je helemaal in de kerstsfeer brengen. Ideaal voor een dagje uit of weekendje weg. Welke de moeite waard zijn? Dit zijn volgens ons de leukste kerstmarkten in Overijssel.

Kerstmarkten Overijssel

Volop winterse activiteiten in Zwolle

In Zwolle moet je niet vreemd opkijken wanneer er ineens een bijbels figuur naast je verschijnt, of er spontaan een bandje begint te spelen. Zwolle is niet voor niets een van de meest populaire kerstmarkten in Overijssel. Zoek de gezelligheid op bij een van de knusse tenten of laat kinderen zich lekker uitleven op het sfeervolle kidsplein. Kun je geen genoeg krijgen van de kou? Combineer de kerstmarkt dan met een bezoek aan het ijsbeeldenfestival dat ook dit jaar weer in Zwolle wordt gehouden.

Overnachten in Zwolle? Doen! Bijvoorbeeld bij het kleinschalige en klassiek gebouwde Hotel Fidder, waar de historie van Zwolle nog altijd voelbaar is. Bijkomend voordeel: het is slechts tien minuten lopen naar het centrum van Zwolle. Ideaal voor een bezoek aan de kerstmarkt!

Wanneer: vanaf half december vinden allerlei activiteiten plaats

Toegang: gratis (m.u.v. van sommige activiteiten)

Kerstmarkten Overijssel

Winter in Twente: Winter Wonderland Enschede

‘Lente in Twente, het leven is zo slecht nog niet’, zong de Overijsselse band Toontje Lager in de jaren ’80. Bij het zien van de kerstmarkt van Enschede kunnen we wel zeggen dat Twente óók in de winter zo slecht nog niet is. Dan worden verschillende activiteiten in de binnenstad namelijk samengevoegd tot één spectaculair evenement onder de noemer: Winter Wonderland Enschede. De festiviteiten duren een maand (!) en dat geeft jou alle gelegenheid om alles op je eigen tempo te ontdekken. Struin langs diverse kraampjes met originele kerstitems, bind de schaatsen onder of vergaap je aan de lichtjes in de avond. De keuze is werkelijk reuze!

Wat dacht je van een weekendje weg in deze historische stad? Hotel Rodenbach is in dat geval een uitstekende keuze. Reviewer Hans was erg enthousiast: ‘Het hotel heeft werkelijk een prachtige ligging midden in het centrum van Enschede.‘ Ook Hotel Van der Valk Enschede mag op goede reviews rekenen, zoals die van Jan en Linda: ‘Geweldig hotel met schone kamers, vriendelijk personeel en uitstekende service.’

Wanneer: van 7 december 2019 t/m 5 januari 2020

Toegang: gratis

Kerstshow bij Tuincentrum Borghuis

Tuin- en wooncentrum Borghuis in Deurningen is ook in 2019 weer omgetoverd tot een kerstparadijs vol winterse inspiratie. Wandel al winkelend door een kerstlandschap met alle mogelijk denkbare kerstartikelen. Ideeën opdoen? Ook dat kan hier volop! Echt genieten doe je in het hart van de kerstshow bij het gezellige tuinrestaurant. En natuurlijk bestel je échte kerst lekkernijen zoals chocolademelk met slagroom of warme apfelstrudel. De kerstshow is een echt dagje uit voor jong en oud! Laat je verrassen en inspireren door al het moois en kom helemaal in de kerstsfeer!

Van een dagje uit een heerlijk weekendje weg maken? Vakantiepark Villapark Eureka in Deurningen is een geweldige plek voor het hele gezin. Kinderen kunnen zich uitleven bij de speeltuinen en leuke kinderboerderij. Ook de trampolines zijn erg populair! Overnachten doe je in een van de eigen comfortabele vakantiewoningen. Opwarmen in de winterperiode? Wellnesscentrum Saré Thermen & Beauty ligt op slechts een paar minuten lopen! De familie Post schreef het volgende in een review: ‘Het was weer heerlijk en zoals altijd perfect verzorgd. De huisjes zijn goed onderhouden en het personeel is erg vriendelijk. En dat in een fantastische omgeving.’

Wanneer: t/m begin januari 2020.

Toegang: gratis.