Vier de romantiek op Zakynthos!

Redactie - 17 juni 2018

Vier de romantiek op Zakynthos!

Redactie - 17 juni 2018

Zakynthos, schildpaddeneiland bij uitstek, is een van de Ionische eilanden. Deze populaire zonbestemming leent zich voor allerlei fijns, maar zeg nou zelf: wat is er nu romantischer dan schildpadden spotten? Dat en twee andere hoogtepunten voor jou en je lief vind je op dit Griekse eiland.

Beeld: yaz-tatili.com

1. Caretta-caretta schildpadden koekeloeren

Deze lieve zwemmers strekken vooral ‘de benen’ bij het eilandje Marathonissi. Deze zeeschildpadden worden ook wel ‘dikkopjes’ genoemd; op de foto kun je zien waarom. Op de stranden van bijvoorbeeld Kalamaki en Gerakas begraven ze hun eieren. Er zijn tours om de schildpadden te bekijken. ’s Nachts kunnen jullie romantisch je eigen ‘nest’ inrollen, bijvoorbeeld in dit luxe resort. Christine zei hierover:

Een heerlijk kleinschalig appartementencomplex, in een rustige straat. In 5 minuten loop je naar het centrum (1 lange straat) met restaurants en barretjes en binnen 7 minuten loop je naar een heerlijk zandstrand. Het was schoon en leuk ingericht, met een heerlijk terras. Je zit altijd aan het mooie zwembad. In de ochtend krijg je voor vijf euro een heerlijk ontbijtje met op de achtergrond zachtjes Franse sansons. Een absolute aanrader als je voor sfeervol en kleinschalig gaat.’

Nog meer romantische hotels op het eiland ontdekken? Check hier ons handige overzicht!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/5x-mooiste-stranden-zakynthos/”]

Beeld: ibtimes.co.uk

2. Zonsondergang bekijken met je lief

De plaatsen Kampi en Keri, in het zuidwesten van Zakynthos staan bekend om de adembenemende zonsondergang. Je kunt natuurlijk de auto vol laden met lekkere hapjes, wijn, een kleedje en je beste humeur. Maar… bij Porto Schiza (bij het bergdorpje Kampi) kun je dineren terwijl jullie smakelijk happen, nippend van een cocktail en ondertussen de prachtig gekleurde zonsondergang bewonderend. Ook het oude dorp Keri (niet het dorpje Keri aan de kust, maar deze in de bergen) doet leuk mee. Dit plaatsje ligt op een berg in Zakynthos en verrast dus met zéér romantische zonsondergangen. En nu maar hopen dat er een ring voor je in een doosje zit. Zucht.

Mocht je niet wegsmelten bij een mooie zonsondergang, dan kun je alsnog kiezen voor de rust, maar dan in Keri Lake aan de kust. Ver weg van toerisme en lekker met z’n tweeën. Slaap hier goed in het fijne Villa Tireda. Dan springen jullie na een vers ontbijtje nog even heerlijk het zwembad in. Om de hoek ligt Laganas Beach – dat jullie een heerlijk dagje strand biedt.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/9-hotspots-op-zakynthos/”]

Beeld: pxhere.com

3. Struinen door Agios Leontas

Zie je het al voor je? Je bent op Zakynthos, met je liefde. Jullie huren een auto en laten de drukte in het noordelijke deel achter je en vertrekken naar het westelijke deel van Zakynthos. En daar is het even andere koek. Dit bergachtige gebied ziet er met zijn dorpjes Agios Leontas (onze favoriet) en Kiliomeno, totaal anders uit. Het pittoreske Agios Leontas is een van de mooiste dorpen van Zakynthos, en super-romantisch. Of je nu samen lekker de mooie gebouwen en kerken op je gemak bekijkt, struint door het gezellige centrum, of door de wijngaarden en dennenbossen wandelt: het kan hier. Ook op het gebied van slapen hoeft het jullie niet aan romantiek te ontbreken. Kies voor Villa Boschetto Holiday Village en de liefde viert hoogtij!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/drie-spectaculaire-tavernas-op-zakynthos/”]

Ben jij op Zakynthos geweest? Schrijf een review op Zoover en help andere vakantiegangers.