Kleine, groene campings in Lombardije: het is even zoeken, maar ze bestaan!

Redactie - 29 juni 2017

Kleine, groene campings in Lombardije: het is even zoeken, maar ze bestaan!

Redactie - 29 juni 2017

Midden tussen de olijfbomen, velden vol klaprozen, rivieren, meren en imposante bergen. Daar wil je wel iedere dag wakker worden, toch? Wij hebben vijf idyllische, (natuur)campings in Lombardije verzameld, waar het niet wemelt van de medevakantiegangers. Op deze groene campings kan je vakantie al niet meer stuk.

Kamperen natuur Lombardije

We krijgen regelmatig de vraag of er alleen massacampings in Italië te vinden zijn of dat er ook nog een alternatief is. Rustige, idyllische en groene campings in Italië: het zijn de krenten in de pap. In Frankrijk bijvoorbeeld heb je er talloze, maar in Italië moet je wat beter zoeken. Vooral als je vakantiebestemming zich in de populaire regio Lombardije bevindt. Wij tippen hier de pareltjes!

Camping Piccolo Domaso

Beeld: Camping Piccolo.

Camping Piccolo in Domaso, bij het Comomeer

Dit is zo’n heerlijk simpele, charmante Italiaanse camping zonder poespas. En de naam zegt al genoeg: zeker geen massacamping. Het ligt in een rustige omgeving tussen de bomen (yes, schaduw!) en direct aan het strand bij het Comomeer. Bij de familie Alietti ben je altijd meer dan welkom. Oh, en dat uitzicht! Wauw!

Camping Toscolano Maderno in Brescia

Beeld: Marco Castellini.

Camping Toscolano Maderno in Brescia

Rol je handdoekje maar uit aan het privéstrand van deze camping en geniet van al het moois om je heen. Pal aan het Gardameer, maar toch lekker rustig. Heel erg mini is deze camping niet, maar een pareltje kun je het wel noemen. Het ligt namelijk binnen de muren van een Middeleeuws klooster, maar toch word je omringd door natuur.

‘Hou je van gemoedelijkheid, rust en de kneuterigheid van het Italiaanse leven dan moet je hier zijn’, schrijft reviewer A. Lenters.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/kamperen/stacaravans-zijn-weer-cool-leuke-campings-met-stacaravans-bij-t-gardameer/”]

Agriturismo Loghino Montada in Motteggiana

Bij deze agriturismo in Motteggiana vinden ze het no problemo als jij je tentje een paar daagjes opzet. Hartstikke gezellig! Te midden van de groene velden en het boerenland geniet je van de rust, maar je rijdt ook zo naar Parma, Cremona, Modena of Mantova. Over rijden gesproken: de omgeving is ook ideaal voor een ritje op de rug van een Italiaanse hengst.

Camping Trevisago in Moniga del Garda

Beeld: Camping Trevisago.

Camping Trevisago in Moniga del Garda

Als de Italianen er zelf ook graag komen, dan weet je één ding zeker: met de authenticiteit zit het wel goed! En dat is precies waarom deze camping zo geliefd is. Al telt de omgeving en rust natuurlijk ook mee. Het Gardameer is een stief kwartiertje wandelen en met de auto lig je binnen vijf minuten op het kiezelstrand. En, als je geluk hebt, zet je bij Camping Trevisago je tentje op met uitzicht op een prachtige olijfgaard.

Agri-Camping La Tesa in Iseo

Voel jij je thuis in een bosrijke omgeving? Dan kan je geluk niet op bij Agri-Camping La Tesa. Reviewer Fenny Mooiweer schrijft: ‘Absoluut een aanrader voor wie op zoek is naar een natuurlijke en rustige omgeving.’

Vanaf je standplaats op het veld kijk je uit op de heuvel met paardenstallen. Een mooi plaatje! Om over het uitzicht op het Iseo-meer nog maar niet te spreken. Wat een beauty.

#tipvanzoover: Liever niet kamperen maar in een opgemaakt hotelbedje kruipen na een fijne vakantiedag? Kijk eens naar Aparthotel Blu Hotel Acquaseria of Hotel: Sanpi.

Groene en kleine campings worden steeds populairder

Volgens Peter van Diessen van KCI (Kleine Campings in Italië) is de mini-camping in Italië de laatste jaren aan een flinke opmars bezig. ‘In streken waar een paar jaar geleden nog geen enkele kleine camping te vinden was, is er nu een ruime keuze aan mogelijkheden.’ Hij tipt: ‘Deze kleine campings zijn veelal gelegen in het nog ongerepte binnenland en vaak onderdeel van een Agriturismo of andere vorm van ‘turismo rurale’. Zoek je dus een minicamping of natuurcamping in een andere regio van Italië, dan weet je waar je moet beginnen!

Heb jij nog tips voor een groene mini-camping of natuurcamping in Lombardije? Laat ze achter in een reactie of schrijf een review.