De 7 meest bizarre pistes ter wereld

- 12 januari 2015

De 7 meest bizarre pistes ter wereld

- 12 januari 2015

Heb je de rode pistes in Oostenrijk en Frankrijk wel gezien en wil je meer? Probeer eens afdalingen met namen als Mad River Glen en Black Hole. Steile afdalingen, kliffen en smalle paadjes die het skiën allemaal een stuk moeilijker maken. Van Oostenrijk tot Utah en van New Mexico tot Vermont. Wij hebben zeven zeer spectaculaire afdalingen voor je op een rijtje gezet.

1. Harakiri – Mayrhofen, Oostenrijk

Harakiri OostenrijkFoto: mpora.com

De naam Harakiri is Japans en betekent zelfmoord. Misschien een vreemde benaming, maar niet heel gek met een helling van 74%. De afdaling werd in 2012 uitgeroepen tot de beste zwarte piste en is duidelijk niet voor watjes en beginners.

2. Great Scott Run -Snowbird, Utah

Great Scott RunFoto: Timefortuckerman.com 

Sta je al jaren op de latten, dan is deze piste echt een uitdaging. De afdaling is steil, een helling van 45 procent en daarmee een van de steilste afdalingen van Noord-Amerika. Je moet een gezonde dosis lef hebben om deze afdaling uit te testen.

3. Black Hole – Smugglers’ Notch, Vermont

Black Hole Smugglers NotchFoto: Nydailynews.com

Deze piste vergt skills. Niet alleen heeft de afdaling een helling van 53%, ook is het hier slalommen geblazen vanwege alle bomen die je op je pad naar beneden tegenkomt.

4. Mad River Glen – Fayston, Vermont

Mad River GlenFoto: Epicski.com

De piste begint op een klif, waar je naar beneden skiet en daarna je weg baant tussen bomen en rotsen door, vaak vergezeld door sneeuwbanken en grote stukken ijs. Moeilijke piste, maar wel een mooi plaatje.

5. Corbet’s Couloir – Jackson HoleWyoming

Corbet's Couloir Foto: Youtube.com

Voor deze afdaling heb je toestemming nodig van de Jackson Hole’s ski patrouille. Het is een 30 meter val tussen twee rotsen door en staat op nummer vier van de top 50 ski-bucketlist.

6. Delirium Drive – Sunshine Village (Banff), Canada

Delirium DriveFoto: www.pinterest.com/sunshinevillage

Deze off-piste afdaling is zo extreem, dat je een radio meekrijgt zodat reddingswerkers je kunnen oppikken mocht het nodig zijn. De afdaling begint met een smalle doorgang met een helling van 50%.  Dit maakt Delirium Drive erg lawinegevoelig.

7. Al’s Run – Taos Ski Valley, New Mexico

Al's Run New MexicoFoto: Blistergearreview.com

Een buckelpiste! Hij is stijl, smal met bomen aan beide kanten. De hobbels zullen je knieën slopen en als je valt, doe je dat onder toezicht van de mensen in de liftjes boven je.