De 15 populairste campings in Spanje

Kayleigh - 28 januari 2025

De 15 populairste campings in Spanje

Kayleigh - 28 januari 2025

Spanje is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Europa en staat bekend om zijn prachtige stranden, heerlijke klimaat, levendige cultuur en heerlijke gastronomie. Of je nu van de zon, zee en strand houdt of juist liever de prachtige natuur en cultuur van het land wilt verkennen, er is altijd wel een camping die aan jouw wensen voldoet. Lees snel verder en ontdek de 15 populairste campings in Spanje!

1. Camping Resort Bungalow Park Mas Tatoxas

Camping Resort Bungalow Park Mas Patoxas biedt de perfecte gezinsvakantie aan de Costa Brava, omringd door een prachtig dennenbos op een heuvel. Op slechts 6 km van de zandstranden van Pals en Begur kunnen vakantiegangers genieten van zon, zee en volop speelplezier. Met een groot zwembad inclusief glijbaan en tal van sportfaciliteiten is er voldoende te beleven voor jong en oud.

Camping Resort Bungalow Park Mas Patoxas
Camping Resort Bungalow Park Mas Patoxas

"Super camping. Komen hier al heel wat jaren, ons hele gezin is met deze camping opgegroeid. [...] Nu gaan mijn man en ik alleen en we gaan ons prima vermaken met alle leuke baaitjes en dorpjes in de buurt. Het is ieder jaar weer thuiskomen zeg maar. En het mooie aan de camping is dat vele andere gezinnen ook hier jaarlijks weer terug keren omdat de kids het zo naar de zin hebben. Van klein en groot, altijd wat te beleven voor ze. Wij gaan in ieder geval dit jaar weer heerlijk genieten!!" - Karin

2. Camping Globo Barcelona

Camping Globo Barcelona is de perfect plaats voor vakantiegangers die in de buurt van Barcelona willen vertoeven. Geniet van de ruime standplaatsen, gratis WiFi en directe toegang tot een prachtig strand met ligstoelen en parasols. Met drie zwembaden, waaronder een verwarmd exemplaar, speeltuinen en een gezellig restaurant, is dit de ideale spot voor een onvergetelijke familievakantie vol plezier en ontspanning!

Camping Globo Barcelona
Camping Globo Barcelona

"Top! Sanitair wordt hele dag door schoongehouden, lege kampeerplaatsen worden direct na vertrek gasten aangeharkt en groen wordt onderhouden. Zwembaden heerlijk en continu toezicht, 2 keer per week avondzwemmen tot 23.00u. Horeca is oké, maar in Canet zijn betere restaurantjes voor zeer schappelijke prijzen. Alle badplaatsen aan de Costa van Blanes tot aan Barcelona prima te bereiken met de kusttrein . Hele camping zeer schaduwrijk. [...]" - Simon

3. Camping Cambrils Park

Camping Cambrils Park is de ideale plek voor wie het beste van de Costa Dorada wil ervaren. Slechts 300 meter van een prachtig zandstrand en gelegen tussen het charmante Cambrils en het bruisende Salou, biedt deze camping de perfecte combinatie van ontspanning en avontuur. Geniet van de relaxte sfeer te midden van palmbomen en ervaar het zonovergoten Spaanse leven. Of je nu zin hebt in actie of juist in rust, hier vind je alles voor een geweldige vakantie.

Camping Cambrils Park
Camping Cambrils Park

"Een echte aanrader met kids (7 en 9) Het is niet te vergelijken met een camping. Prachtig aangelegd, alles wordt keurig onderhouden. 4 zwembaden om uit te kiezen. Overal genoeg bedjes, zelfs in het hoogseizoen, dat maak je zelden mee! Je mag pas om 10 u je handdoekje leggen. Streng toezicht hierop. Van 14 tot 15 u gaan alle zwembaden dicht en mag je ook niet blijven liggen. Dat is het enige nadeel. Wij vonden het fijn om dan te gaan lunchen. In de middag pakten we een van de andere zwembaden. Wij verbleven in een aloha huisje. Prima huisje! Na een week krijg je schoon beddengoed. Ook krijg je iedere 3 dagen schone handdoeken. De supermarkt is groot en heeft veel! Ook een bakker met veel keuze aanwezig. Je fietst vanuit het park binnen 5 minuten naar de boulevard en fietst helemaal langs het strand naar salou, nog geen 20 min. [...] Top vakantie!!" - Familie M.

4. Tamarit Beach Resort

Als je droomt van een kampeervakantie aan de prachtige Costa Dorada, dan is Tamarit Beach Resort een geweldige optie. Met zijn ligging direct aan het strand en uitzicht op het historische Tamarit-kasteel, biedt deze camping een unieke ervaring. De moderne faciliteiten, waaronder een zwembad, een spa, restaurants, winkels en veel sportfaciliteiten zorgen ervoor dat je je hier niet gaat vervelen!

Tamarit Beach Resort
Tamarit Beach Resort

"Als kind hier geweest ongeveer 35 jaar geleden en nu terug met mijn eigen gezin. Prachtige camping, mooie omgeving, voelde als thuis komen. Camping heeft het goed voor elkaar, receptie is up to date, aardig, behulpzaam en qua ICT is het ook dik in orde. Ik begrijp de 5 sterren van de ANWB wel, de camping is rustig, dus voor mensen die graag willen uitgaan zou ik voor een andere camping kiezen die op loop afstand van bv Salou ligt. voor kinderen is er meer dan genoeg te doen. Voor ons was het genieten, en hebben voor 2025 ook weer meteen geboekt." - Maikel

5. Camping Bella Terra

Camping Bella Terra, een rustige familiecamping gelegen in het pittoreske Blanes aan de Costa Brava, is een andere favoriet onder kampeerliefhebbers. De camping biedt ruime staanplaatsen en comfortabele accommodaties in een dennenbos, omringd door prachtige natuur. Met directe toegang tot het strand en een scala aan voorzieningen, waaronder zwembaden met glijbanen, een restaurant en animatie voor alle leeftijden, is er voor ieder wat wils.

Camping Bella Terra
Camping Bella Terra

"Mooie camping in een leuke omgeving. Je loopt vanaf de camping zo het strand op en over de boulevard naar het centrum van Blanes met allemaal leuke tentjes waar je lekker kunt eten. Een grote kermis ligt ook op loopafstand. Verder vuurwerkshows gezien en leuke marktjes. Voor de oudere jeugd een leuke discotheek waar ze naartoe kunnen. De wifi op de camping was redelijk. Zwembaden prima. Het strand bij de camping heeft niks. Geen bedjes en geen bar oid dus je moet zelf je spullen meenemen. De accommodatie was ook prima. Mooie schone bungalows." - Sas

6. Playa Joyel

Playa Joyel is gelegen in Noja, in de provincie Cantabrië. Deze camping ligt direct aan het strand en biedt een prachtig uitzicht op de Golf van Biskaje. De camping heeft ruime staanplaatsen en moderne stacaravans en bungalows. Er zijn verschillende faciliteiten aanwezig, waaronder een zwembad, tennisbanen, een speeltuin en diverse restaurants. Playa Joyel is de perfecte camping voor liefhebbers van zon, zee en strand.

Playa Joyel
Playa Joyel

"Het huisje dat wij huurden is vrij nieuw, ruim en duidelijk goed bijgehouden. Dat geldt overigens voor alles op deze camping. Het strand is zo mooi en de zee op veel dagen ook prima om te surfen dat we er niet toe kwamen het op het oog keurige zwembad te bezoeken. Speciale vermelding voor het restaurant en haar vriendelijke personeel: we hebben diverse keren hier gegeten of gedronken, de kaart is voor een restaurant camping behoorlijk uitgebreid en het eten prima!" - Soeluh

7. Camping Enmar

Camping Enmar, gelegen in Pineda de Mar aan de Costa Barcelona, is een ideale bestemming voor een ontspannen kampeervakantie. Met zijn directe toegang tot het strand en de nabijheid van het bruisende centrum van Pineda de Mar, is dit de perfecte locatie voor zowel strandliefhebbers als cultuurliefhebbers. De camping biedt moderne faciliteiten, waaronder vier zwembaden, een restaurant en een bar waar je de lekkerste cocktails kunt bestellen.

Camping Enmar
Camping Enmar

"Echt een fantastische camping met alles erop en eraan. Mix van NL en Fransen, kort daarna Spanjaarden en een verdwaald Duits of Engels gezin. Sublieme ligging, kleinschalig, zeer veilig en alles wat je nodig hebt op loopafstand. En met de trein ben je zo in de leuke kustplaatsjes in de buurt of Girona en Barcelona." - Jaap

8. Camping Isábena

Ontdek de betoverende Camping Isábena, gelegen aan de zuidelijke rand van de Centrale Pyreneeën. Deze camping biedt een unieke ervaring in de ongerepte Isábena-vallei, omringd door indrukwekkende natuur en een mild klimaat. Geniet van een scala aan outdoor-activiteiten zoals wandelen, fietsen, vissen en zelfs paragliden. Of kom tot rust met professionele massages. Hier vind je rust en avontuur in één!

Camping Isábena
Camping Isábena

"Wij waren hier eind juni. terrein een beetje raar weggestopt achter een rijtje huizen. Prima geholpen bij de receptie. er zijn verschillende delen van de camping. Het voorste deel met veel kleine boompjes en kleinere plaatsen. Het achterste terrein met grote steeneiken. Zeer schaduwrijk. Op een terras lager een wat meer open terrein met halfwas bomen. Daar stonden wij. Het sanitair is uitstekend. [...]" - Hetty

9. Camping Del Mar

Gelegen aan de prachtige Costa Brava, verwelkomt Camping Del Mar vakantiegangers met open armen. Deze familiecamping ligt aan de schitterende Middellandse Zee en biedt een avontuurlijke ervaring met een groot buitenzwembad en diverse sportfaciliteiten. Geniet van de zon op het grote zandstrand of proef lokale lekkernijen in het bar-restaurant. Hier zijn onvergetelijke momenten met vrienden en familie gegarandeerd!

Camping Del Mar
Camping Del Mar

"Gezellige kleine camping direct aan het strand. We stonden direct aan het zwembad en hadden helaas een plek waar de bomen dood waren waardoor we weinig schaduw hadden. Andere plekken hebben voldoende schaduw! Overdag en in de avond veel animatie wat we niet verwacht hadden. Door onze plek aan het zwembad was het tussen 22.00 – 0.00 erg onrustig, maar ook wel weer gezellig. Na middernacht is het ook echt direct stil. Zwembad is prachtig met voldoende ligbedden. Voor het strand hoef je alleen de weg over te steken, honden zijn hier ook welkom. Sanitair is prima en schoon. Personeel is vriendelijk en behulpzaam. Leuk sportveld voor de kinderen." - A. Schouwenaar

10. Camping Torre de la Mora

Gelegen in Altafulla, Catalonië, is Camping Torre de la Mora een paradijs voor natuurliefhebbers. Omringd door prachtige pijnbomen en met directe toegang tot een prachtig zandstrand, is deze camping perfect voor een ontspannen vakantie aan zee. Naast de mooie kampeerplekken en stacaravans, biedt deze camping ook een scala aan activiteiten, zoals wandelen, fietsen, watersporten en ook kun je trainen in de fitness. Kinderen vermaken zich ook prima in het zwembad met glijbanen of in de speeltuin. Met zijn rustige en idyllische omgeving is Camping Torre de la Mora de ideale plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

Camping Torre de la Mora
Camping Torre de la Mora

"Perfecte camping, mooie grote plekken met genoeg schaduw. Het sanitair is altijd schoon en in goede staat. Voor ons is het ideaal dat de camping zowel aan het strand ligt, als een zwembad heeft. Het restaurant en de winkel zijn van goede kwaliteit en het personeel is altijd vrolijk en behulpzaam. De ligging is mooi, naast het dorpje en Barcelona is goed te bereiken. De camping is wel aan de dure kant, maar het geld meer dan waard!" - Familie Peters

11. Camping Begur

Camping Begur ligt in het prachtige Empordà, heel dichtbij het schilderachtige dorp Begur aan de Costa Brava. Hier geniet je van een luxe ervaring omringd door de natuur, met een adembenemend uitzicht op de zee en een dennenbos. Ontspan in de wellnessruimte of haal een verfrissing bij de verschillende eet- en drinkgelegenheden, zoals Le Pool Bar en de Food Truck Pizza. Perfect voor een vakantie vol ontspanning en natuur!

Camping Begur
Camping Begur

"Mooi aangelegde camping! Veel Nederlanders komen hier al jaren. Nadeel is dat je voor alle uitstapjes de auto moet pakken. Zwembad heel mooi aangelegd zonder glijbanen en dergelijke. Mooi en goed terras bij het zwembad. Supermarkt letterlijk naast de camping. Verschrikkelijk mooie omgeving maar wel erg druk. Je auto parkeren is bijna onmogelijk. Op de camping is de sfeer relax, dus geen schreeuwende animatie, muziek of andere zaken maar puur een 100% gezinscamping voor mensen die op zoek zijn naar rust." - Marthijs

12. Wecamp Santa Cristina

Wecamp Santa Cristina behoord ook tot de populairste campings in Spanje en biedt alles voor een onvergetelijke vakantie! Geniet van het verfrissende zwembad en de schitterende stranden in de buurt. Ontspan, ontdek en beleef de natuur op deze unieke camping. Een perfecte mix van zon, zee en comfort zorgt ervoor dat vakantiegangers zich hier direct thuis voelen. Hier begint jouw ultieme vakantie-avontuur!

Wecamp Santa Cristina
Wecamp Santa Cristina

"We zijn hier een week geweest met onze dochters van 9 en 11 en verbleven in onze eigen caravan. Wij waren behoorlijk onder de indruk van deze camping met ruime (plus) plaatsen in de schaduw, eigen waterkranen, schoon en nieuw sanitair en een geweldig zwembad met een groen grasveld en mooi uitzicht op de omliggende bergen. Geen schreeuwerige animatie elke avond, wel een prima restaurant en genoeg speelvoorzieningen. Ook de vaste accommodaties zagen er mooi uit. De camping heeft duurzaamheid hoog in het vaandel, er zijn oplaadstations voor elektrische auto’s, afval wordt gescheiden en producten lokaal ingekocht. Enige minpuntjes zijn misschien dat de camping langs een redelijk drukke weg ligt en je de auto nodig hebt om ergens naar toe te gaan. Wij zijn in ieder geval van plan terug te gaan, of een andere camping van Wecamp te bezoeken."

13. Camping Platja Cambrils

Camping Platja Cambrils is een ideale bestemming voor een onvergetelijke vakantie aan de Costa Dorada. Slechts 200 meter van het strand en dichtbij het bruisende centrum van Cambrils, vormt deze camping de perfecte uitvalsbasis voor gezinnen en vrienden. Met een uitgebreid waterpark, sportfaciliteiten en actieve animatie is er voor iedere vakantieganger wat te beleven. Geniet van de uitstekende service en het luxe comfort tijdens een ontspannen verblijf.

Camping Platja Cambrils
Camping Platja Cambrils

"Enkele weken verbleven met camper. Voor een camper zouden wij de XL plaatsen aanbevelen. Loopafstand naar zee. Zeer vriendelijke receptionistes. Camping was verder gewoon netjes (voorseizoen) komen zeker terug." - Kees

14. Camping Roca Grossa

Camping Roca Grossa ligt op 150 meter van het strand in Calella, de ideale plek voor een gezinsvakantie aan de Costa Brava. Geniet van het waterpark met twee zwembaden, een groot zwembad voor volwassenen en een peuterbad voor de kleintjes. In de zomermaanden worden er tal van activiteiten georganiseerd voor zowel volwassenen als kinderen, van aquagym tot schuimfeesten en gezellige avonden vol entertainment.

Camping Roca Grossa
Camping Roca Grossa

"Prachtige terrassencamping vlakbij strand, zee en Calella. Hele steile wegen op de camping, maar daardoor op bijna elke plek een mooi uitzicht. Een traktor met treintje rijdt de hele dag van beneden naar boven. We hadden een staanplaats aan de weg waar hij reed en het was heerlijk mensen kijken vanaf ons terras haha. De camping wordt erg goed onderhouden, sanitair is goed schoon en ik heb nooit hoeven wachten op een douche of toilet. Strand op 5 minuten lopen en omringd door mooie rotspartijen. Calella is 15/20 minuten lopen langs de kustlijn. Doordeweeks elke dag yoga en aquagym door een enthousiaste, motiverende medewerkster van het animatieteam." - Sylvia

15. Camping & Bungalows Platja Brava

Camping & Bungalows Platja Brava biedt een prachtig uitzicht op de Medes-eilanden en ligt in het hart van een brede baai. Knoop met vrienden of familie een band in het waterpark met verschillende zwembaden of bij een van de vele sportieve en creatieve activiteiten op de camping. De kinderen kunnen zich uitleven in de kinder- en tienerclubs, terwijl volwassenen genieten van het brede aanbod aan sport en entertainment.

Camping & Bungalows Platja Brava
Camping & Bungalows Platja Brava

"Heerlijke rustig gelegen camping. Schoon sanitair. Direct aan het strand. Goed gevulde supermarkt. Lekkere bakker. Super vriendelijk personeel. Twee minpunten. Weinig natuurlijke schaduw bij de comfort plus plekken en zwembad was niet echt afkoelen, maar daar had je de zee voor." - Mariska

Bekijk camping

Dit waren de 15 populairste campings in Spanje! Wil je toch nog even verder kijken? Bekijk dan ons volledige aanbod van campings in Spanje.