3,8 miljoen reviews
Tijdelijk geen boekingskosten
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Vakantie Barcelona

b71f2e11-destinations 0026 spanje catalonie-costa-brava-en-costa-dorada barcelona

De Catalaanse hoofdstad Barcelona is een historische stad en een populaire bestemming voor een stedentrip. Je wordt omringd door cultuur en op hele warme dagen lig je aan het strand. De stad ligt namelijk aan de Middellandse Zee en er is veel te ontdekken.

Populair
Spanje
Costa Barcelona
Barcelona
Over Barcelona

De Catalaanse hoofdstad Barcelona is een bruisende stad en een populaire bestemming voor een stedentrip. De stad ligt aan de Middellandse Zee in het noordoosten van Spanje en heeft ongeveer 1.6 miljoen inwoners. De regio Barcelona telt meer dan 5 miljoen inwoners.

Liefhebbers van kunst, cultuur, mode, winkelen of lekker eten komen hier ruimschoots aan hun trekken. Het hart van de stad Barcelona is Plaza Cataluña, een groot plein met reusachtige fonteinen. Hiervandaan kun je over de bekende Ramblas wandelen en naar hartenlust shoppen. Je vindt hier zowel winkels van bekende modeketens als kleine boetiekjes waar je een leuke souvenir kunt shoppen.

Eten en drinken doe je bij een van de vele goede (tapas)restaurants op en rond de Ramblas of in het havengebied. Het havengebied is na een grootscheepse renovatie in 1998 een bruisende plek geworden met veel hippe cafés en restaurants. Ook vind je hier een zandstrand van ruim vier kilometer.

Voor de voetballiefhebbers is een bezoek aan Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, een leuk uitstapje. Verder kent Barcelona diverse historische monumenten, onder meer uit de Oudheid, de Middeleeuwen en de Renaissance. Het meest in het oog springend is echter de moderne architectuur van Gaudí. Deze architect heeft talloze schitterende gebouwen in de stad ontworpen. Hij ontwierp bijvoorbeeld de sprookjesachtige en reusachtige kathedraal Sagrada Familia en Parc Güell. In dit park kun je heerlijk wandelen of even lekker uitrusten.

Barcelona ligt op slechts 150 kilometer van de Pyreneeën en is daarom prima te combineren met een vakantie naar dit gebergte. Daarnaast zijn vanuit Barcelona verschillende uitstapjes te maken zoals naar het in kalkrotsen uitgehouwen klooster van Montserrat of naar het Salvador Dalí-museum in Figueres.

Barcelona heeft een aangenaam klimaat met het gehele jaar door een relatief hoge temperatuur. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 29ºC. Ook in de winter is het weer vaak prima voor een bezoek aan deze stad, het wordt zelden kouder dan 13ºC. In Spanje eet men, zoals in de meeste Zuid-Europese landen, vaak wat later dan in de rest van Europa, dus hou hier rekening mee bij je bezoek aan deze stad. Veel winkels en bedrijven zijn daarnaast tijdens de siësta gesloten.