3,8 miljoen reviews
Géén boekingskosten
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Vakantie in Salou

Header Salou, Catalonië (Costa Brava en Costa Dorada), Spanje

Salou is een bekende badplaats aan de Spaanse oostkust en de Middellandse Zee. Er is een lang zandstrand waar je kan zonnen en watersporten kan beoefenen. Langs het strand loopt een gezellige boulevard met palmbomen.

Populair
Spanje
Costa Dorada
Salou
Verwijder filters
Over Salou

Salou is een bekende en populaire vakantiebestemming aan de Spaanse oostkust en de Middellandse Zee. Het hoort bij Catalonië en ligt op zo’n anderhalf uur rijden van Barcelona. Plaatsen in de directe omgeving van Salou zijn Reus, Tarragona, La Pineda en Cambrils. Benieuwd geworden naar deze Spaanse badplaats? Lees dan zeker even mee.

Salou kent een Mediterraans klimaat, waardoor het hier het hele jaar door vrij warm is met veel zonuren en weinig regen in de zomer. Salou beschikt over een langgerekt zandstrand met palmbomen dat in tweeën wordt gedeeld door een kleine jachthaven. Op het strand komen veel jongeren en tieners overdag tot rust om 's avonds te kunnen genieten van het uitgaansleven van Salou. Salou telt namelijk een groot aantal discotheken waar het tot in de vroege uurtjes gezellig is. De fonteinen in Salou worden ’s avonds regelmatig mooi verlicht en op zijn tijd is er vuurwerk voor een extra spectaculair avondje uit.

Er zijn ook voldoende andere activiteiten voor toeristen in en rondom Salou. Zo kun je een bezoekje brengen aan het pretpark PortAventura en zijn er verschillende waterparken in La Pineda voor een middagje waterpret. Ook zijn er golfbanen in de buurt voor de liefhebber. Ga je liever voor een cultureel uitstapje? Bezoek dan de plaatsen Reus en Tarragona. In beide plaatsjes vind je overblijfselen uit de Romeinse tijd.

Salou is goed bereikbaar per auto, het grenst namelijk aan de internationale snelweg E-15 die langs de gehele Spaanse oostkust voert. Ook beschikt Salou over een eigen treinstation, dat Salou zowel met het noordelijker gelegen Barcelona als met het zuiden verbindt. De spoorlijn loopt langs de oostkust waardoor je tijdens je reis kunt genieten van een mooi uitzicht.