Voor op je bucketlist: deze eilanden staan te koop

Redactie - 18 april 2018

Voor op je bucketlist: deze eilanden staan te koop

Redactie - 18 april 2018

Een heel eiland afhuren voor een zonvakantie met familie en vrienden. Dat is nou een typisch bucketlistitem. Maar weet je wat? We gaan nog een stapje verder. Want wat als dat privé-eiland gewoon echt van jou is en je er dus vakantie kunt vieren wanneer je maar wilt?! Lijkt je dat wat? We zochten vijf pareltjes voor je uit. Deze eilanden staan te koop:

Deze eilanden staan te koop Kroatië

Bijela in Kroatië

Voor de kust van Kroatië liggen meer dan 1000 eilandjes en het kleine Bijela staat te koop. Het eilandje is zes voetbalvelden groot. Extra gaaf: het kasteel dat op het eiland staat. Goed, het moet dringend gerenoveerd worden. Maar toch, stel je voor: zit je gewoon te barbecueën op het terras van je eigen kasteel op je eigen eiland! Ik hoor je denken: ‘Wat kost dat?’ Helaas, daar moet je zelf achteraan. De prijs is namelijk op aanvraag.

Een groot voordeel van Bijela: het eiland ligt vlak bij de populaire kustplaats Split. Vakantieganger Lidy Schippers geeft Split een 9: ‘Mooie oude stad. Veel historische gebouwen. Gezelligheid, cultuur en lekker eten en drinken. Moet je gezien hebben!’ Wil je Bijela bekijken en gebruik je Split als uitvalsbasis? Dan zou je in de gezellige bed and breakfast Bajamonti kunnen overnachten.

Deze eilanden staan te koop Italië

Isola Marinella in Italië

Aan het Italiaanse eilandje Isola Marinella hoef je echt helemaal niks meer te doen. Met twee prachtige villa’s en nog wat kleinere huisjes voor personeel, kun je er zo intrekken. Waar ligt dit paradijs op aarde? Verstopt in een afgelegen baai aan de noordkust van het grotere eiland Sardinië. Het eiland is prachtig, met zijn witte stranden, verborgen grotten en imposante rotspartijen.

In de zomer ligt de noordkust van Sardinië vol met superjachten van de rich and famous. Ook als je niet van plan bent om Isola Marinella te kopen, is het in deze regio dus nog heerlijk rondkijken. Ga je deze zomervakantie naar Sardinië? Jullie zijn heel enthousiast over Lodge Ecolounge Sardinia. Vakantieganger Pierre noemt het zelfs: ‘Een van de mooiste plekken op aarde.’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/onontdekte-griekse-eilanden/”]

Deze eilanden staan te koop Griekenland

Het Griekse Dulichium

Met 540 hectare is Dulichium het grootste Griekse privé-eiland dat te koop staat. En dat voor ‘maar’ 40 miljoen euro. Dit rotsachtige eiland staat – typisch Grieks – vol met olijfbomen en wordt omringd door een diepblauwe zee. Vanaf het hoogste punt (250 meter) heb je een prachtig uitzicht.

Dit eiland is vooral geschikt voor mensen die graag hun handen uit de mouwen steken. Je kunt er namelijk een groot resort of een aantal privévilla’s op bouwen. Handige manier om die 40 miljoen euro terug te verdienen!

Deze eilanden staan te koop Thailand

Beeld: www.privateislandsonline.com

Het Thaise Rangyai

Dit Thaise paradijs is meteen het duurste eiland uit deze lijst. Voor een slordige 150 miljoen euro is het 45 hectare grote Rangyai van jou. Handig: Rangyai ligt vlak bij het bekende schiereiland Phuket, dat ook een internationaal vliegveld heeft. Op het eiland vind je alles wat je nodig hebt: stromend water, elektriciteit, mobiele telefoonbereik. Oh ja: en een tropisch klimaat, witte stranden en ongerepte natuur.

Rangyai ligt trouwens ook niet ver van het bekende ‘James Bond-eiland’, dat eigenlijk Phang Nga Bay heet. Dit eiland werd wereldberoemd nadat James Bond er in de film ‘The Man With The Golden Gun’ uit 1974 op terecht kwam. Jullie vinden het zeker de moeite waard. Arjo ging je voor en schrijft: ‘Top! Gewoon boeken. Super mooi.’

Deze eilanden staan te koop Bahamas

Beeld: www.privateislandsonline.com

Spectabilis in de Bahama’s

Nog eentje dan om het af te leren. Een wel heel bijzonder eiland in de Bahama’s: het adembenemend mooie Spectabilis, waarvoor je dik 55 miljoen euro moet aftikken. Je krijgt daarvoor een hoop privacy en natuurschoon. Er is ook nog eens genoeg ruimte voor een landingsbaan voor je privéjet. Logisch, heb je nodig toch? Je kunt er trouwens ook gewoon aanmeren met je gigantische jacht. Ook fijn om te weten: Spectabilis is onderdeel van de eilandengroep de Exumas, en die eilandjes zijn razend populair onder miljardairs en beroemdheden. Een goede buur… Afijn, wij dromen nog even lekker verder!

Wat is het mooiste eiland waar jij weleens vakantie hebt gevierd? Laat het ons weten in de reacties!