Cinque Terre in 5 festivals

Redactie - 22 april 2017

Cinque Terre in 5 festivals

Redactie - 22 april 2017

Je neemt een handjevol sprookjesachtig Italiaanse dorpjes, je voegt er een flinke portie Italiaanse folklore aan toe en je hebt: een zomer vol zonnige festivals! Wij verzamelden vijf evenementen aan de Ligurische kust, de locatie van de idyllische Cinque Terre vissersdorpjes.

Cinque Terre festivals - CitroenfeestLa Sagra del Limone, Monterosso

Citroensnoepjes, citroentaarten, citroensap, citroenjam … elke derde zondag van mei kleurt Monterosso knalgeel. Behalve een gezellige markt vol lokale producten, worden er heuse citroenwandelingen georganiseerd. En er is uiteraard volop kans om een glaasje limoncello weg te tikken. Hoogtepunt van de dag is de prijsuitreiking: want wie heeft de allergrootste citroen van Monterosso?! Het belooft ook dit jaar weer een spannende strijd te worden…

Datum: 20 mei 2017 

Cinque Terre Festivals - CornigliaFesta di San Pietro & San Paulo, Corniglia

De viering van de heilige apostelen Petrus en Paulus is in heel Italië een belangrijke dag. Waarom je juist in Corniglia moet zijn? Omdat ze hier een wel heel fijne manier hebben om hun heiligen te eren: met taart! De gigantische Torta dei Fieschi neemt zo ongeveer het hele centrale plein van dit piepkleine stadje in beslag. Het schattige Corniglia is trouwens ook de rest van het jaar een bezoekje meer dan waard. Vanuit Riomaggiore, één van die andere sprookjesachtige Cinque Terre dorpjes, ben je er binnen een half uurtje.

Datum: 29 juni

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/fotografie/in-beeld-prachtig-pittoresk-cinque-terre/”]

Cinque Terre Festivals - LevantoFesta del Mare, Levanto

Het is elk jaar weer een waar kippenvelmoment: het tijdstip dat duizenden lichtjes de zee op worden gelaten vanuit de haven van Levanto. Naast deze indrukwekkende verering van de gevallenen op zee, vindt er in de stad ook een grote processie plaats en is er een oorverdovende vuurwerkshow. Levanto is een perfecte uitvalsbasis om de Cinque Terre stadjes te bekijken: met de trein ben je in no time in één van de vijf beroemde vissersdorpjes. Nog geen plannen voor de zomervakantie, dan is Levanto een echte aanrader! En overnachten? Ook daarvoor zit je hier goed. Het centraal gelegen Hotel Park Agento krijgt van jullie maar liefst een 9,3.

Datum: 24-25 juli

Cinque Terre Festivals - ManarolaFestival San Lorenzo, Manarola

Op 10 augustus is Manarola de locatie van een wel heel romantisch festival. Die nacht schijn je de tranen van de heilige San Lorenzo namelijk als sterren uit de hemel te zien vallen. Of het werkelijk zijn tranen zijn of niet, de kans is groot dat je een vallende ster door de lucht ziet schieten! Het maakt deze ‘Nacht van de Vallende Ster’ een magische belevenis. Nog een tip: hoe dieper je de wildernis van het nabijgelegen Cinque Terre nationaal park intrekt, hoe adembenemender de sterrenhemel is!

Datum: 10 augustus

 

Andersenfestival, Sestri Levante

Het is wellicht niet de meest voor de hand liggende plek voor het eren van een Deense sprookjesschrijver, maar je hoort ons absoluut niet klagen! Op de ‘sprookjesbaai’ van Sestri Levante is ook dit jaar weer het Andersenfestival. Achteroverliggend in het zachte zand kun je luisteren naar vertellingen, muziek en andere optredens. En mocht je je toch afvragen, ‘waarom juist hier?’ In 1833 verruilde Hans Christian Andersen het koude Denemarken een tijdje voor dit droomachtige kustplaatsje. Wil je er zelf ook een paar nachtjes doorbrengen? Check bijvoorbeeld Hotel Vis a Vis.

Wanneer: 8-11 juni

Welk dorpje van de Cinque Terre is jouw favoriet? Laat een review achter!