Nieuwste hotspot aan de Costa Brava: Pineda de Mar

Redactie - 13 juni 2018

Nieuwste hotspot aan de Costa Brava: Pineda de Mar

Redactie - 13 juni 2018

Geen massatoerisme‘, ‘groot strand‘, ‘prachtig om te wandelen‘… veel Zoover Reviewers weten Pineda de Mar al goed te vinden. Wij voorspellen: de badplaats aan de Costa Brava kan wel eens een hele grote vakantiebestemming gaan worden! Hierbij drie redenen waarom een vakantie in Pineda de Mar ook op jouw bucketlist thuis hoort.

Vakantie in Pineda de Mar - Strand Spring1. Vakantie in Pineda de Mar: rust, authenticiteit èn topcampings

Dat je droomt van een authentiek Spaans vakantieplaatsje wil natuurlijk niet zeggen dat je er ergens in de berm wilt kamperen. In Pineda de Mar worden tapasbarretjes vol locals moeiteloos gecombineerd met een paar zeer toegankelijke topcampings. Zo is Camping Enmar volgens de reviews goed voor een 9,3. De goed verzorgde camping wordt volgens jullie gerund door een enthousiaste familie en ligt ook nog eens dicht bij het strand. Ook camping Caballo de Mar is volgens jullie een goede keuze. Al was het alleen al vanwege de glamping safaritenten op het strand.

Vakantie in Pineda de Mar - Strand2. Pineda de Mar is een toplocatie om de omgeving te ontdekken

Of dit nou je eerste of je tiende keer in de Catalonische kust wordt, een paar topsights wil je natuurlijk niet missen tijdens je vakantie. Barcelona, Girona, Figueres: tijdens een vakantie in Pineda de Mar kun je ze allemaal doen. Vanaf het station van Pineda de Mar gaat een rechtstreekse trein naar Barcelona en ook de gezellige pleinen van Girona zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/kamperen/top-5-beste-campings-spanje/”]

Vakantie in Pineda de Mar - Strand3. De oude vertrouwde hotspots liggen om de hoek

Ga jij graag voor de combinatie van onontdekt èn populair? Tijdens een vakantie in Pineda de Mar heb je het beste van twee werelden. Terwijl het stadje zelf (nog) heerlijk authentiek en rustig is, vind je bij ‘buren’ als Blanes en Malgrat de Mar de oude vertrouwde drukte van de Costa. Beide bruisende badplaatsen liggen slechts enkele kilometers van Pineda de Mar. Zo kun je iedere dag simpelweg zelf besluiten of je zin hebt in drukbezette zandstranden of een slaperig vissersdorpje.

Ervaring met een vakantie in Pineda de Mar? Dan zijn wij op zoek naar jouw reviews!