Kamperen aan de kust van Slovenië: klein maar héél fijn

Redactie - 17 februari 2018

Kamperen aan de kust van Slovenië: klein maar héél fijn

Redactie - 17 februari 2018

Kamperen aan de kust van Slovenië? Met zo’n minuscule kustlijn zou je bijna vergeten dat het een optie is. Klein betekent in het geval van Slovenië echter héél fijn. En onontdekt. Tijd om een paar hotspots te checken!

Kamperen aan de kust van Slovenië - Izola1. Izola: Slovenië op z’n Italiaans

Twijfel je nog of je Italië dit jaar gaat inruilen voor kleine buur Slovenië? Kies voor het kustplaatsje Izola en je hebt het beste van twee werelden! Wel van die typisch Italiaanse gebouwen en restaurants vol goede pasta’s, maar dan zonder de busladingen toeristen. En wil je toch nóg meer Italië? Dan is een dagtrip naar Trieste zo gemaakt. Binnen een half uur sta je oog in oog met de Castello di Miramare! Het maakt kamperen aan de kust van Slovenië een mooi alternatief voor drukke Italiaanse badplaatsen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/5-beste-campings-van-frankrijk/”]

Kamperen aan de kust van Slovenië - nabij Koper2. Koper: dwalen door Middeleeuwse straatjes

Shopliefhebbers opgelet: Koper is dé plek aan de kust van Slovenië om je slag te slaan. Een boulevard vol winkeltjes, marktkramen vol lokale lekkernijen, een groot winkelcentrum: keuze genoeg. Tel daar een mooi strand en prachtige middeleeuwse straatjes bij op en je hebt een toplocatie om te kamperen aan de kust van Slovenië.

Kamperen aan de kust van Slovenië - Piran3. Piran: Slovenië op haar mooist

Piran heeft alles wat een beetje Mediterraanse kustplaats tot zo’n heerlijke vakantiebestemming maakt. Een knusse vissershaven? Check! Een middeleeuws centrum waar je eindeloos kunt ronddwalen? Absoluut! Kronkelige straatjes vol leuke café’s? Dubbelcheck! Ook een lang strand, een gezellige boulevard en een prachtig uitzicht over zee ontbreken niet in deze Sloveense topbestemming.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/bijzondere-campings-slovenie/”]

Kamperen aan de kust van Slovenië - camping

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/5-beste-campings-in-italie/”]

Kamperen aan de kust van Slovenië: bijzondere opties

  • Op Camping Vrhpolje in het plaatsje Vipava zit je nabij de kust en tegelijkertijd midden tussen de wijnvelden. Het maakt de camping tot een kleinschalige, knusse keuze met een review score van een 8,8.
  • Kaki Plac Event Place noemt zichzelf ‘de Funkiest in Oost Europa’. Je kunt er onder andere (houten) tenten huren, rondscheuren op de gratis fietsen of relaxen in een hangmat. Locatie: op fietsafstand van zowel Piran als Portoroz.
  • Kamperen aan het water, maar dan midden in het land. Camping Garden Village aan het betoverend mooie Lake Bled is een prachtig plekje om te kamperen aan de kust van Slovenië.

Wat is jouw favoriete plek om te kamperen aan de kust van Slovenië? Deel je ervaring en voeg jouw review toe.