Veerle - 13 januari 2026

Veerle - 13 januari 2026

Heerlijk eten, een prachtige omgeving en een nieuwe cultuur: dat is precies waarom een verre all inclusive vakantie zo geliefd is. Denk aan stralende dagen, een zonnig resort en nul gedoe over waar je eet of wat je gaat doen. Jij hoeft alleen nog te kiezen: strand, zwembad of nog een extra toetje.

In deze blog tippen we 8 fijne hotels voor een verre all inclusive vakantie. Ze krijgen goede reviews van vakantiegangers en staan bekend om dat relaxte “alles geregeld”-gevoel. Precies wat je zoekt als je echt even weg wilt!

1. Sandals Royal Curacao, Curaçao

Bij Sandals Royal Curacao voel je meteen: dit wordt zo’n vakantie waar je later nog over napraat. Je zit direct aan zee, met vier zwembaden (inclusief infinity pool) en een all-inclusive setup waar je vooral één ding hoeft te doen: kiezen waar je gaat relaxen.

Handig: je zit op zo’n 12,9 km van Willemstad, ideaal voor een middagje kleurrijke straatjes en daarna weer terug naar je ligbed. Met 11 restaurants en 13 bars is “waar eten we vanavond?” ineens een luxeprobleem.

Sandals Royal Curacao

"Heerlijk weekje Curaçao met mijn vriendin. Heerlijk bed, uitgebreid ontbijt, mooi strand, fantastisch uitzicht op zee, elke dag mooi zonsondergang te bekijken vanaf het strand en top service. Tip: Huur een auto om het eiland te verkennen." - Maarten

2. Melia Tortuga Beach Resort & Spa, Kaapverdië

Melia Tortuga Beach Resort & Spa is zo’n resort waar je in de ochtend rustig opstart en ’s middags denkt: laten we nog één rondje zwembad doen. Je zit vlak bij het strand en het centrum van Santa Maria ligt op ongeveer 4 km, dus je pakt makkelijk een avondwandeling met wat lokale sfeer mee.

Dit is een fijne keuze als je graag afwisselt tussen chillen en iets doen. Er zijn meerdere zwembaden (binnen en buiten), kinderbaden, en een spa met sauna en massages. Snorkelen, duiken, aquafitness: kan allemaal.

Melia Tortuga Beach Resort & Spa / Ontsnap aan Blue Monday: dit zijn de warmste landen in de winter
Melia Tortuga Beach Resort & Spa

"Een heel mooi hotel waar het aan niks ontbreekt. Eten is heel goed en heel veel keuze. Mooie kamers en heel vriendelijk personeel. Hier komen wij zeker nog eens terug." - Cliosa

3. RIU Palace Santa Maria, Kaapverdië

RIU Palace Santa Maria ligt strak aan het zandstrand van Santa Maria en ademt “zonnig gemak”. Je wordt wakker, schuift aan voor ontbijt en je rolt gedurende de dag vanzelf richting zee. Dit resort scoort fenomenaal bij vakantiegangers, dus ideaal als je voor een verre all inclusive vakantie graag zeker weet dat je goed zit.

In de omgeving vind je winkels en markten en je kunt je dagen vullen met watersporten, golf of gewoon een lange strandwandeling met de zon op je huid.

RIU Palace Santa Maria / Ontsnap aan Blue Monday: dit zijn de warmste landen in de winter
RIU Palace Santa Maria

"We hebben al veel all-inclusive resorts gezien, maar deze steekt daar ver boven uit. Prachtige ruime, schone kamers. Heerlijke bedden, fantastische regendouche. Heerlijk eten zowel bij de buffetten als in de a la carte restaurants. Ruim voldoende ligbedjes, prachtig strand. Ontzettend vrolijk en vriendelijk personeel. Ik kan niets negatiefs over dit hotel zeggen, gewoon gaan doen!" - Corien

4. Iberostar Selection Bávaro Suites, Dominicaanse Republiek

Bij Iberostar Selection Bávaro Suites zit je praktisch aan Playa Bávaro. Dat is het soort strand waar je ’s ochtends “even kijken” zegt en twee uur later nog steeds in het zand zit. Precies het tempo dat je zoekt tijdens een verre all inclusive vakantie. Dit is een goede optie als je veel wilt: er is volop entertainment (denk aan theater en zelfs een casino) en je hebt opties voor sport zoals golf en beachvolleybal.

Iberostar Selection Bávaro Suites / De 8 beste hotels voor een verre all-inclusive vakantie
Iberostar Selection Bávaro Suites

Bij Iberostar Selection Bávaro Suites voel je meteen dat vakantiekriebel in je omhoog komen. Dit charmante resort ligt direct aan het strand in Punta Cana en biedt je alles voor een stralende, ontspannen tijd. Of je nu met familie, partner of solo bent, hier wacht eenlage landschap, heel veel comfort, en volop genieten van de Caribische zon en zee.

5. Viva Wyndham Maya, Mexico

Viva Wyndham Maya is zo’n plek waar je vakantie echt begint zodra je de lobby uitloopt en het strand ziet. Je zit direct aan het zand van de Riviera Maya en Playa del Carmen ligt op ongeveer 3 km. Ideaal: overdag resortleven, ’s avonds even de stad in voor wat extra reuring.

Het resort heeft 604 kamers en twee zwembaden (waarvan één speciaal voor volwassenen). Dat maakt dit hotel lekker flexibel: gezellig met het gezin, of juist wat rustiger als je daar zin in hebt.

Viva Wyndham Maya / De 8 beste hotels voor een verre all-inclusive vakantie
Viva Wyndham Maya

"Wij hebben morgen onze laatste dag hier en ik kan niet anders zeggen dat wij echt een fantastisch verblijf in Viva Maya hebben gehad. Personeel allemaal even vriendelijk en werken keihard in de warmte. Heb sommige momenten echt te doen met ze. De eetzaal is echt ontzettend warm, dat is het enige waar ik wat negatiefs over te zeggen heb. De kamers, strand(bedjes) zwembad en eten, alles was top in orde. Als we ooit nog een keer naar Mexico Playa del Carmen gaan, verblijven we zeker weer in dit hotel!" - Leontine en Kilian

6. Iberostar Waves Tucan, Mexico

Iberostar Waves Tucan ligt aan Playacar Beach en is een topper voor strandliefhebbers én gezinnen. Je hebt vier buitenzwembaden (ook een kinderzwembad) en je zit op ongeveer 2 km van het centrum van Playa del Carmen. Dat is dichtbij genoeg voor een avondje uit, maar ver genoeg voor rust op het resort. Eten is hier ook een feestje: zeven restaurants en een all-inclusive formule met snacks en drankjes. En wil je een uitstapje? Akumal en Tulum liggen op rijafstand.

Iberostar Waves Tucan / De 8 beste hotels voor een verre all-inclusive vakantie
Iberostar Waves Tucan

"Een paradijs in Mexico. Lekker eten & drinken, super strand en zwembaden en op 10 min wandelafstand van Playa del Carmen Super vriendelijke staff, een leuke jungle om te wandelen en veel dieren. Wij zijn al 2x geweest en gaan zeker terug!" - Martine

7. Riu Tequila, Mexico

Riu Tequila is all-inclusive met een flinke dosis Mexico-gevoel. Het strand en de zee zijn op loopafstand en in het resort zelf draait het om lekker eten, goede sfeer en veel keuze. Vijf restaurants en vier bars helpen daar nogal bij, ideaal voor een verre all inclusive vakantie. Ook fijn voor gezinnen: er is een kinderbad en een kids club, en er zijn shows en thema-avonden voor als je ’s avonds nog energie over hebt.

Riu Tequila / De 8 beste hotels voor een verre all-inclusive vakantie
Riu Tequila

"Mijn partner en ik hebben echt een bijzondere tijd gehad in Mexico! Het hotel is uitgerust met alles wat je nodig hebt. Denk daarbij aan meerdere zwembaden, restaurants en het entertainment is echt super! Elke dag kun je met de shuttle service gebracht worden naar het strand dat op 10 min loopafstand zit. Het is een geweldige hotel en zeker een aanrader als je lekker wilt ontsnappen samen met je geliefde!" - Annet

8. Khao Lak Merlin Resort, Thailand

Zin in Thailand, maar wel met het comfort van een resort waar alles soepel loopt? Khao Lak Merlin Resort ligt direct aan zee in Khao Lak, in een rustige omgeving. Bars en restaurants zitten al op ongeveer 100 meter, dus je hebt keuze zonder gedoe.

Je vindt hier meerdere zwembaden, kinderbaden en een waterglijbaan. En qua eten: twee restaurants en drie bars, plus de mogelijkheid voor all-inclusive. Dit is zo’n plek waar je overdag een waterval-trip plant en ’s avonds gewoon aanschuift.

Khao Lak Merlin Resort / De 8 beste hotels voor een verre all-inclusive vakantie
Khao Lak Merlin Resort

"Een paradijs in Mexico, die prijs/kwaliteit is. Lekker eten & drinken, super strand en zwembaden en op 10 min wandelafstand van Playa del Carmen Super vriendelijke staff, een leuke jungle om te wandelen en veel dieren. Wij zijn al 2x geweest en gaan zeker terug!" - Martine

Bekijk hotel

Of je nu gaat voor Curaçao, Kaapverdië, Mexico, de Dominicaanse Republiek of Thailand: met deze 8 hotels boek je een verre all inclusive vakantie die gewoon lekker makkelijk voelt. Denk aan stralende ochtenden, een zonnig strand om de hoek en dat fijne gevoel dat alles al voor je geregeld is. Je dag krijgt vanzelf een lekker ritme: rustig opstarten, iets leuks doen, en daarna weer terug naar het zwembad. Tijd om te kiezen!

Zoover Vera
Vakantiestress? Online reisassistent Vera helpt

Weet je niet goed welke vakantie leuk is of waar je moet beginnen met zoeken? Laat onze gratis online reisassistent Vera je helpen. Jij vertelt wat je zoekt, zij doet de rest. Zo krijg je persoonlijke vakantie inspiratie en hulp bij een vakantie zoeken die echt bij jou past.

Stel je vraag aan Vera