Tijdelijk €25 aanbetaling
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Mexico

Vakantie in Mexico

Header Mexico

Eeuwenoude Maya-steden, oogverblindende koraalriffen, paradijselijke stranden en gastvrije mensen zijn slechts een paar kenmerken van een vakantie naar Mexico.

Populair
Over Mexico

Over Mexico
Over Mexico
Over Mexico
Over Mexico
Over Mexico
Over Mexico

Strijk jij straks neer op de stranden van Mexico? Vakantie vieren met je voeten in het witte zand, uitkijkend over de turquoise zee terwijl je je trip uitstippelt naar een van de vele mooie Maya tempels en piramides? Naast kilometers strand langs de Caribische Zee duik je ook zo de tropische jungle in. Of wordt het toch de woestijn?

Mexico ligt in Noord-Amerika en grenst aan de VS, Belize en Guatemala. In de lange geschiedenis van het land is Mexico bevolkt door veel verschillende volken. De mix van alle volken die door de jaren heen in Mexico hebben gewoond tekenen de rijke historie van het land. Zo zijn er in Mexico piramides en tempels te vinden en worden oude gebruiken in sommige gebieden in stand gehouden.

De natuur in Mexico is enorm veelzijdig en biedt uitkomst voor veel verschillende soorten vakantiegangers. De badplaatsen zijn logischerwijs mateloos populair om hun eindeloze zandstranden en aantrekkelijke uitgaansgelegenheden. Daarnaast biedt de kust van Mexico een breed scala aan watersporten.

De regio Quintana Roo is zonder enige twijfel de populairste regio bij vakantiegangers. Quintana Roo ligt in het zuiden van Mexico op het schiereiland Yucatan. In de regio zijn Cancun en Playa del Carmen de toeristische trekpleister waar veel resorts en hotels gevestigd zijn. Quintana Roo ligt aan de oostkant van Yucatan en ligt direct aan de Caribische Zee.

Cancun en Playa del Carmen zijn de grote trekpleisters van de provincie Yucatan, waarvan Playa del Carmen toch wel het mooiste is. De stad ligt hier direct aan een onweerstaanbaar wit zandstrand en je vindt hier ook een klein tequilamuseum! Naast paradijselijke stranden vind je in Mexico indrukwekkende restanten. In alle soorten en maten, uit de tijd van de Maya’s. In het dorpje Tulum staan de tempels vlakbij het strand, waardoor dit een perfecte bestemming voor de combinatie strand en cultuur.

Tijdens je vakantie in Mexico drink je de lekkerste tequila, eet je heerlijke burrito’s en taco's, dans je swingende salsa’s, spot je roze flamingo’s, bezoek je mysterieuze jungletempels en ga je mee met spannende zeesafari’s waarbij je kunt zwemmen en snorkelen met walvishaaien en dolfijnen. Wat wil je nog meer?

De combinatie van een last minute naar Mexico en een verblijf in een all inclusive resort is relatief gezien een goedkope optie voor een vakantie naar Mexico. Vanaf Nederland is het ongeveer 14 uur vliegen. De meeste vakantiegangers vliegen eerst naar Cancun en reizen vanuit daar verder het land in.