5x waarom jij in de herfst op vakantie naar Oostenrijk wilt

Redactie - 2 september 2018

5x waarom jij in de herfst op vakantie naar Oostenrijk wilt

Redactie - 2 september 2018

Nog op zoek naar een leuke bestemming voor de herfstvakantie? Denk dan eens aan Oostenrijk. Dit schitterende land is niet alleen in de zomer en winter de moeite waard. Sterker nog: een vakantie in Oostenrijk is elk jaargetijde een goed idee. Dus ook in de herfst. Nog twijfels? Lees dan onze vijf redenen om in de herfst naar Oostenrijk te gaan.

Wandelen Oostenrijk

1. Perfect weer om te wandelen

In de zomer is het in Oostenrijk vaak snikheet en in de winter bar koud. De herfst is echter een aangename middenmotor qua temperatuur. Perfect weer dus om je wandelschoenen uit de kast te halen. Met een beetje geluk word je nog getrakteerd op een heerlijke nazomer. Vooral in Karinthië, in het zuiden van Oostenrijk, blijven de temperaturen nog lang aangenaam in de herfst. De lucht is dan door het verschil in temperaturen en af en toe een buitje, vaak veel helderder dan in de zomer. Dat buitje klinkt misschien iets minder aantrekkelijk, maar daar is gelukkig de waterdichte jas voor uitgevonden. Niet vergeten dus!

Word je al enthousiast en wil je meteen een vakantie in Karinthië gaan boeken? Gasthof Arriach is met een 9,7 trotse winnaar van een Zoover Award. Reviewer Yvonne verbleef er afgelopen zomer en vond het: ‘In één woord: GEWELDIG!’

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/wandelvakantie-oostenrijk-mooiste-wandelingen/”]

Oostenrijk in de herfst

2. Een spektakel van mooie herfstkleuren

Is de herfst in Nederland jouw favoriete seizoen? Dan kun je in Oostenrijk helemaal je hart ophalen. De natuur is dan misschien wel op zijn mooist. De blaadjes beginnen weer van de bomen te vallen en de natuur verandert langzaam van kleur. De rode, gele en oranje herfstbladeren zorgen voor een waar kleurenspektakel. Tijdens je wandelingen door het toch al zo sprookjesachtige landschap kijk je je ogen uit.

Herfstvakantie Oostenrijk

3. Profiteer van de voordelen van het laagseizoen

Natuurlijk zijn er in Oostenrijk altijd genoeg plekken te vinden waar het lekker rustig is, maar in de herfst is het ook op de populaire plekken vaak een stuk rustiger dan in het hoogseizoen. Er zijn veel minder vakantiegangers, waardoor jij dat mooie landschap soms helemaal voor jezelf hebt. Hoe fijn is dat? En misschien nog wel fijner is dat de prijzen ook vaak iets lager liggen. Betaal je in de zomer en winter vaak de hoofdprijs voor een accommodatie, in de herfst profiteer je juist van aantrekkelijke aanbiedingen. Misschien heeft Zoover Award winnaar Aparthotel Windau Lodge nog wel een scherpe deal voor je in petto.

Festivals Oostenrijk

4. Leuke festivals en herfsttradities

Als in de herfst de oogst is gedaan, dan is het tijd om feest te vieren. Overal in Oostenrijk worden culinaire festivals met live muziek georganiseerd om de lokale producten in de spotlight te zetten. Leuk om mee te maken, maar helemaal bijzonder zijn de almatriebe. Een boerentraditie die van half september tot begin oktober op veel plaatsen feestelijk gevierd wordt. Na een zomer op de hoge alm in het frisse gras, wordt het kleurrijk uitgedoste vee in de herfst weer terug naar stal gebracht. Op sommige plekken is de almatriebe uitgegroeid tot een waar volksfeest. Have fun!

Skiën in de herfstvakantie Oostenrijk

5. Skiën in de herfstvakantie

Ben jij nog niet overtuigd en wil je eigenlijk gewoon lekker skiën in Oostenrijk? Ook dat kan in de herfst! Op sommige plekken kunnen de lange latten al vanaf oktober ondergebonden worden. In de gletsjergebieden valt de eerste sneeuw meestal al in september. Zo zijn in HintertuxSölden en Kaprun vaak al een groot aantal pistes geopend in de herfstvakantie. De voordelen: de prijzen liggen lager, het is nog lekker rustig op de pistes en het is nog niet al te koud.

Ben jij weleens in de herfst in Oostenrijk geweest? We zijn benieuwd naar je ervaringen! Deel ze in een reactie of schrijf een review op Zoover.