Eilandhoppen vanaf Zakynthos doe je zo

Redactie - 17 mei 2017

Eilandhoppen vanaf Zakynthos doe je zo

Redactie - 17 mei 2017

Het Griekse Zakynthos is een prachtig eiland om je vakantie te vieren. Maar, de eilanden in de buurt ook. Maak er een aantal minivakanties van en combineer al je bucketlist bestemmingen: ga lekker eilandhoppen!

Griekenland heeft meer dan zesduizend eilanden waarvan er nog niet eens honderd bewoond zijn. Alle eilanden zien, gaat je in één vakantie dus niet lukken, maar een groot deel van de Ionische eilanden wél. Vanaf Zakynthos, het meest zuidelijke Ionische eiland, hop je het makkelijkst naar Kefalonia, Lefkas en Ithaka of naar de andere kant, Peloponnesos.

Hoe doe je dat nou eigenlijk, eilandhoppen?

Als je van een beetje avontuur houdt, dan boek je alleen een vlucht en eventueel een hotel voor de eerste nachten. Vervolgens hop je van eiland naar eiland, wanneer je wilt. Liever meer zekerheid? Kies dan de eilanden uit die je zeker wilt bezoeken en boek alvast de overnachtingen. Plan wel wat reservedagen in, zodat je nog eens ergens wat langer kunt blijven, of juist niet.

Rond half mei tot half september varen dagelijks veerboten tussen de eilanden. Ga je buiten het zomerseizoen, dan heb je te maken met een sterkere wind waardoor boten soms (even) niet varen, dat is wel iets om rekening mee te houden.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/5x-waarom-je-vandaag-nog-een-vakantie-naar-griekenland-wil-boeken/”]

Eilandhoppen vanaf Zakynthos

Natuurlijk verblijf je nooit lang op een eiland als je nog naar een paar anderen te hoppen hebt. Plan daarom tripjes in naar de bezienswaardigheden, zodat je een goed beeld per eiland krijgt. Voor Zakynthos zijn dat de Caretta Caretta schildpadden en Shipwreck Beach waar een vastgelopen smokkelaarsschip op het strand ligt.

Hop vervolgens naar Kefalonia, de ‘Parel van de Ionische Zee’. Huur een auto en rijd richting de hoofdstad Argostoli via de kloof Poros, een bezienswaardigheid op zich. Daarna hop je door naar Lefkas om het witte zandstrand Porto Katsiki te bekijken. Naar het eiland Ithaka ga je als laatst, dit is de geboorteplaats van Odysseus. Tip: eet hier verse vis in de haven, mét een Griekse ouzo terwijl de zon langzaam de zee in zakt en slaap in één van deze heerlijke appartementen.

Hoppen naar Peloponnesos

Dit grote eiland ligt nog zuidelijker dan Zakynthos en het is er nog niet zo heel toeristisch, maar daarom niet minder mooi! Integendeel, Peloponnesos wordt namelijk ook wel het wonderschone gedeelte van Griekenland genoemd. Dit vanwege de bergen, wijngaarden, olijfboomgaarden, rivieren en zelfs watervallen. Je komt hier trouwens ook veel locals tegen, want de Grieken vieren hier graag vakantie. Bezoek de romantische kustplaats Nafplio, het oude vissersdorp Gythio en smul van heerlijk verse vis in één van de vele goede visrestaurants.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/griekenland-4-x-dieren-spotten/”]

Zoover tipt: hotel om te starten in Zakynthos

Hotel Contessa is met een 9,2 beoordeeld op Zoover en vakantieganger ‘bevdw’ die hier afgelopen zomer was zegt hierover: ‘Hotel Contessa ligt in het kleine plaatsje Argassi, vandaaruit kun je het hele eiland bereiken. De natuur op Zakynthos is prachtig. Neem een rondleiding om de Griekse cultuur en hun verleden te ervaren. Echt de moeite waard. Ga naar 24/7 (snackbar) voor een goedkoop ontbijt of lunch. Alles even lekker en met een glimlach geserveerd. Pak een bus naar andere dorpjes of huur een fiets. Wij hebben een heerlijke vakantie gehad en gaan zeker terug.’

Laat je ook een review achter als je op vakantie bent geweest in Zakynthos of een van de andere Griekse eilanden?