Meest verre vluchten op een rij

Redactie - 26 januari 2018

Meest verre vluchten op een rij

Redactie - 26 januari 2018

Heb jij ook zo’n zin om je koffer te pakken en lekker bij te komen, weg van alles en iedereen? Bij voorkeur aan de andere kant van de aardbol? Droom je van een verre reis? Dan vind je dit vast leuk om te weten. We hebben namelijk een aantal feitjes over de verste vluchten vanaf Schiphol voor je op een rij gezet, uitgezocht door EUclaims en Schiphol. Als je dacht dat jouw vakantiebestemming ver vliegen was …

Verste vluchten

Hoe verder, hoe langer vliegen?

Wist je dat de vlucht naar de bestemmingen die het verste van ons vandaan liggen, niet automatisch het langst is? ‘Ja, die tussenstop duurt zeker eeuwen’, horen we je al denken. Nee, nee. Daar heeft het niet per se mee te maken. Waar dan wel mee? De route van een vliegtuig is geen kwestie van ‘immer gerade aus’. Een vlucht wordt altijd gepland op basis van de weersomstandigheden, windrichting en veiligheidsoverwegingen. Een rechtstreekse vlucht betekent dus niet ‘alsmaar rechtdoor en dan zie je de landingsbaan vanzelf’.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/lange-vlucht-tips-hacks/]

Verste vluchten - Buenos Aires

1. Verst gelegen luchthaven: Buenos Aires

De verst gelegen luchthaven én meest zuidelijke luchthaven waar je vanaf Schiphol non-stop naartoe kunt vliegen, is die van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Non-stop is in dit geval zeker niet ‘in no time’, want zo’n reisje duurt maar liefst bijna veertien uur. Dertien uur en vijftig minuten om precies te zijn. Maar dan heb je er wel 11.436 kilometer opzitten.

Jakarta verste vluchten

2. De langste rechtstreekse vlucht: Jakarta

Als je dacht dat het naar Buenos Aires ver vliegen was: er bestaat nog een langere rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol. De vlucht van Garuda Indonesia naar Jakarta die zes keer per week plaatsvindt. Hij duurt met dertien uur en vijfenvijftig minuten slecht vijf minuutjes langer dan die naar Buenos Aires. Maar qua kilometers is hij korter.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/tips-om-vliegen-kinderen/”]

Bali resort

3. De verste vluchten mét tussenstop: 21 uur onderweg

Je moet er maar zin in hebben om achttien uur onderweg te zijn, maar dan sta je wel – inclusief stopover – in Santiago in Chili. Maar ook naar Bali kun je een tijdje onderweg zijn. Je doet er zo’n zestien uur over om iets meer dan 12.000 kilometer te overbruggen naar Denpasar Bali. Gelukkig wachten daar de prachtigste accommodaties op je zoals Appartement Baliberg en Hotel Maya Ubud. En wat dacht je van bestemmingen als Nieuw-Zeeland en Australië waar je dankzij (meerdere) tussenstops meer dan 21 uur naar onderweg kunt zijn?

gelukkigste-steden-reykjavik

4. Het meest noordelijk, oostelijk, westelijk en zuidelijk

Nieuwsgierig naar welke verste, rechtstreekste noordelijke bestemming je vanaf Schiphol kunt vliegen? Het IJslandse Reykjavik! Die vlucht duurt gelukkig maar drie uur en een dik kwartier. Buenos Aires is niet alleen de verste, maar ook de meest zuidelijke bestemming en verder west dan Vancouver kom je vanaf Schiphol niet. Tokio spant de kroon richting het oosten.

Wat is de verste vliegvakantie die jij ooit geboekt hebt? Laat het ons weten in een reactie of schrijf een review over die droomvakantie.