/IJsland/IJsland/Reykjavik

Vakantie in Reykjavik

Ijsland_Reykjavik

Vakantie in Reykjavik

IJsland
IJsland
Reykjavik
Verwijder filters

0 accommodaties

Geen resultaten gevonden. Pas je zoekopdracht aan.

Over Reykjavik

Op het betoverende IJsland is maar een echte stad: Reykjavík. De hoofdstad trekt vooral reizigers die wat meer te besteden hebben. Echte trekpleisters zijn de geisers, gletsjers, het noorderlicht en de Blue Lagoon.

Reykjavik ligt in het zuidwesten van IJsland, vlak onder de poolcirkel, en is daarmee de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. Er wonen 114.800 mensen, ongeveer een derde van de totale bevolking van IJsland. Reykjavik ligt grotendeels op het schiereiland Seltjarnarnes aan de Kollafjörður fjord.

Reykjavik is een stad met veel mogelijkheden. Het is niet alleen de bestemming voor een culturele citytrip door de aanwezigheid van veel musea en schitterende gebouwen. De prachtige omgeving van Reykjavik heeft ook veel sportieve activiteiten te bieden, zoals wandelingen of paardrijdtochten op IJslandse paarden. Vlakbij het oude centrum staat de 20e eeuws Hallgrimskirkja. Het duurde meer dan veertig jaar om deze kerk te bouwen, pas in 1986 was hij klaar. De vormen van de kerk zijn geïnspireerd op basaltpartijen, waarvan er veel te vinden zijn in IJsland. Een andere bijzondere bezienswaardigheid is het Ãrbæjarsafn Reykjavik Museum. Belangrijke historische gebouwen uit heel IJsland die ergens anders plaats moesten maken zijn hier samen gebracht en vormen een dorpje. Als u tijdens uw verblijf een dagje ontspanning wil is the Blue Lagoon daavoor de aangewezen plek. Het zwembad is kunstmatig aangelegd, maar wordt verwarmd door natuurlijke bronnen met heilzaam mineraalwater.

Shoppen kan in Reykjavik in veel straten, maar de opvallendste is wel de Laugarvegur. Door de vloerverwarming blijft deze straat altijd ijsvrij en kan er het hele jaar geshopt worden. Net buiten het centrum ligt het eerste overdekte winkelcentrum van IJsland: Kringlan. Met 60.000 m² en meer dan 90 winkels en cafés bent u niet snel uitgewinkeld. Reykjavik kent vooral in het weekend een verrassend bruisend nachtleven. Hotel Island is de grootste discotheek van Reykjavik waar in het weekend beroemdheden optreden. In de IJslandse keuken wordt veel vis en vlees bereid. In het traditionele vikingrestaurant Fjorukrain kunt u aan de lange tafels proeven wat de vikingen vroeger aten.

Ondanks de Noordelijke ligging is het klimaat van IJsland toch vrij zacht. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 10 en 12°C. In de zomer blijft het erg lang licht, in juni zelfs de hele nacht. Het weer in de winter is koeler, en de dagen zijn veel korter.

Het openbaar vervoer in Reykjavik bestaat uit een overzichtelijk netwerk van stadsbussen. Met de Reykjavik Tourist Card kunt u gratis met de bus, maar ook naar veel zwembaden, musea en andere bezienswaardigheden.

Wat zeggen bezoekers over

Reykjavik

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.