Waar is het warm weer tijdens de meivakantie: Zoover geeft jou inspiratie!

Kayleigh - 25 februari 2025

Waar is het warm weer tijdens de meivakantie: Zoover geeft jou inspiratie!

Kayleigh - 25 februari 2025

Heb je zin in een zonnetje tijdens de meivakantie? Wij ook! Daarom hebben we de beste bestemmingen voor je op een rijtje gezet waar je heerlijk kunt genieten van warme temperaturen en veel zonuren. Of je nu op zoek bent naar een strandvakantie of een stedentrip, er is voor ieder wat wils. Laat je inspireren door onze top picks en maak je klaar voor een onvergetelijke meivakantie vol zon, zee en avontuur!

Egypte - warm weer tijdens de meivakantie

Rode Zee – Egypte

Wil je gegarandeerd warm weer? Dan is de Rode Zee in Egypte de perfecte keuze! Met temperaturen rond de 30°C en maar liefst 11 zonuren per dag, is dit een paradijs voor zonaanbidders. Duik in de kleurrijke onderwaterwereld van de Rode Zee, maak een woestijnsafari of bezoek de indrukwekkende tempels van Luxor. En ’s avonds geniet je van de beroemde Egyptische gastvrijheid in een van de luxe resorts.

Titanic Resort & Aquapark
Titanic Resort & Aquapark

"Een eindejaar vakantie naar de zon. Met kinderen van 3,8,9 hebben wij genoten van het warme weer. Schone zwembaden, gast vrije badmeesters, en een prachtig resort. Strand faciliteiten bij het zuster resort aan de overkant met een busje in 5 min de voetjes in het zand. Zat te doen, geen opdringerigheid. In 2 weken wordt je na dag 1 al herkend en bouwen de kinderen een leuke band op. Genoeg keuze voor het eten, al is het voor de kinderen een aparte keuken." - Thijs

Turkse Rivièra – Turkije

De Turkse Rivièra is een waar paradijs voor zonliefhebbers. In mei kun je rekenen op temperaturen rond de 25°C en zo’n 10 zonuren per dag. Perfect weer om in Turkije te genieten van de prachtige stranden, zoals het beroemde Kleopatra Beach in Alanya. Maak een boottocht langs de kust, bezoek de indrukwekkende ruïnes van Side of laat je verwennen in een traditionele Turkse hamam. Hier beleef je een vakantie om nooit te vergeten!

Turkse Rivièra - warm weer tijdens de meivakantie

Cyprus

Cyprus is een zonnig eiland dat je in mei verwelkomt met temperaturen rond de 24°C en gemiddeld 11 zonuren per dag. Het eiland biedt een perfecte mix van geschiedenis, natuur en strandplezier. Verken de oude stad van Paphos, snorkel in de kristalheldere baaien van Ayia Napa of maak een wandeling door het Troödosgebergte. En vergeet niet te genieten van de heerlijke Cypriotische keuken!

Louis Phaethon Beach
Louis Phaethon Beach

"Prima hotel, 8 dagen met mijn jongens van 10 en 12 geweest en we hebben genoten. Leuk zwembad, prima ligging, goede kamers [...]. Het eten vond ik erg goed, afwisselend en lekker met elke avond een ander thema. Restaurant is groot en massaal maar ziet er modern en keurig uit en er is altijd een plekje te vinden. In de avond is er meestal muziek en kun je lekker rustig wat drinken binnen of buiten op het terras. De animatie is, net zoals de tafeltennis tafels, beneden in een kelder, dat vonden wij minder. Ook overdag is er voldoende animatie, wel allemaal in het Engels. Wat ons betreft dus een aanrader!" - Marjolein

Costa del Sol – Spanje

De Costa del Sol doet zijn naam eer aan tijdens de meivakantie! Met gemiddelde temperaturen rond de 23°C en zo’n 9 zonuren per dag, is dit de perfecte bestemming voor zonliefhebbers. Geniet in Spanje van de prachtige stranden, levendige badplaatsen en de typisch Spaanse sfeer. Hier heb je gegarandeerd warm weer tijdens de meivakantie. Tip: bezoek het pittoreske bergdorpje Mijas voor een vleugje authentiek Andalusië!

Costa del Sol - warm weer tijdens de meivakantie

Kreta – Griekenland

Kreta is een droombestemming voor wie op zoek is naar zon, zee en Griekse gastvrijheid. Met temperaturen rond de 22°C en 9 zonuren per dag in mei, kun je heerlijk relaxen op de prachtige stranden in Griekenland. Maar er valt nog zoveel meer te ontdekken! Wandel door de indrukwekkende Samariakloof, bezoek het Paleis van Knossos of geniet van de heerlijke Griekse keuken in een van de gezellige taverna’s in Chania.

Elounda Water Park Residence Hotel
Elounda Water Park Residence Hotel

"Net een super leuke vakantie hier in Kreta achter de rug. We hadden een prachtig uitzicht vanuit ons gezellig kamertje met terras. Geweldig vriendelijk en sociaal personeel die de beste locaties weten aan te raden. Het buffet was dik in orde met een groot aanbod aan verse salades, fruit, warme gerechten en een kids gedeelte. Er waren ook enkele muzikale acts voorzien die een leuke ijsbreker waren om nieuwe vrienden te maken onder de gasten! Een gezellig zwembad boven en een heel gedeelte onder het hotel waar kinderen van andere gasten hun energie kwijt konden in 2 grote baden met glijbanen en andere attributen! Kortom, heerlijk! Ons zien ze daar nog terug!" - Siebe

Mallorca – Spanje

Mallorca is een echte favoriet onder vakantiegangers, en dat is niet voor niets! In mei geniet je hier van aangename temperaturen rond de 22°C en zo’n 9 zonuren per dag. Perfect weer om de prachtige stranden te ontdekken, zoals het idyllische Es Trenc. Maar Mallorca heeft zoveel meer te bieden: verken de hoofdstad Palma, maak een treinritje door de Tramuntana bergen of bezoek de indrukwekkende Drach grotten. Een veelzijdige bestemming in Spanje voor een onvergetelijke meivakantie!

Mallorca - warm weer tijdens de meivakantie

Malta

Klein maar fijn: Malta is een zonzeker pareltje in de Middellandse Zee. In de meivakantie kun je rekenen op temperaturen rond de 21°C en maar liefst 10 zonuren per dag. Verken de historische hoofdstad Valletta, duik in het kristalheldere water van de Blue Lagoon of ontdek de mysterieuze tempels van Hagar Qim. Malta biedt een perfecte mix van cultuur, natuur en ontspanning!

Ramla Bay Resort
Ramla Bay Resort

"Prachtig hotel op een heel mooie rustgevende natuur locatie. Wil je meer drukte makkelijk op te zoeken. Genoten van n top week. Mooie zwembaden, baaitjes, wellness, heerlijk eten en top service. Heel vriendelijk personeel en alles keurig schoon. Vanuit Bluewaves (watersportbedrijf) super host in t hotel met goeie bezoekerstips.... Wij komen zeker terug. [...]" - C. Quaedvlieg

Bekijk accommodatie

Stedentrip bestemmingen met lekker weer

Ben je meer in voor een stedentrip, maar wil je toch genieten van warm weer tijdens de meivakantie? Dan hebben we vier topbestemmingen voor je!

Marrakech

Marrakech biedt een exotische stedentrip met temperaturen rond de 27°C en 10 zonuren per dag in mei. Verdwaal in de kleurrijke soeks, bewonder de prachtige paleizen en tuinen, en laat je betoveren door de geuren en smaken op het beroemde Djemaa el Fna plein. Een stedentrip die al je zintuigen prikkelt!

Valencia

Valencia verwelkomt je in mei met temperaturen rond de 23°C en 9 zonuren per dag. Verken de futuristische Stad van Kunst en Wetenschappen, wandel door het oude centrum of ontspan op het stadsstrand. En vergeet niet om een authentieke paella te proeven in de geboortestad van dit beroemde gerecht!

Valencia - warm weer tijdens de meivakantie

Rome

Rome is in mei op zijn best met temperaturen rond de 22°C en 8 zonuren per dag. Perfect weer om de talloze bezienswaardigheden te ontdekken, zoals het Colosseum, het Vaticaan en de Trevifontein. Geniet van heerlijke Italiaanse koffie op een zonovergoten terras en sluit de dag af met een verrukkelijke pasta of pizza.

Lissabon

Lissabon verwelkomt je in mei met aangename temperaturen rond de 21°C en 9 zonuren per dag. Ontdek de charmante wijken van de stad, maak een ritje met de iconische tram 28 en geniet van het prachtige uitzicht vanaf de São Jorge burcht. En natuurlijk mag een bezoek aan het nabijgelegen Belém niet ontbreken, waar je kunt genieten van de beroemde pastéis de nata!

Jupiter Lisboa Hotel
Jupiter Lisboa Hotel

"Heerlijke, luxe locatie. Centraal gelegen tussen alle wijken. Heerlijk ontbijt, keurig schoon, vriendelijke mensen." - Marjon

Bekijk accommodatie

Of je nu kiest voor een zonvakantie of een stedentrip, met deze bestemmingen ben je verzekerd van warm weer tijdens de meivakantie. Laat je inspireren, pak je koffers en maak je klaar voor een onvergetelijke vakantie vol zon en avontuur. Geniet ervan!