5x waarom Polen jouw volgende vakantiebestemming is

Redactie - 23 oktober 2018

5x waarom Polen jouw volgende vakantiebestemming is

Redactie - 23 oktober 2018

Van kleurrijke steden tot veel bezienswaardigheden, rauwe en prachtige natuur én een grote geschiedenis: Polen heeft het. Het is een waar openluchtmuseum waar je van de ene mooie plek in de andere valt.

1. Voel de geschiedenis om je heen

Polen heeft heel wat meegemaakt sinds haar bestaan en dat voel je. Leer over de geschiedenis van het land, terwijl je hier rondloopt. Bezoek bijvoorbeeld het Auschwitz-Birkenau Memorial, met de bekende spoorlijn, de houten barakken en het prikkeldraad. In de Tweede-Wereldoorlog bevond zich hier het grootste concentratiekamp van de nazi’s. Je kunt erschillende exposities bekijken over het kamp en stilstaan bij de gruwelijke gebeurtenissen die hier tijdens de oorlog hebben plaatsgevonden.

2. De magische natuur van Polen

Je hebt er natuurlijk het bekende Tatragebergte dat ook in Slowakije en Tsjechië ligt. Het is een van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Europa. De omgeving gaat van kale bergtoppen naar heel veel groen, naar prachtige meren en diepe ravijnen. Ook de Masuren zijn het benoemen waard: een merengebied van zo’n vierduizend meren. Van groot tot klein, allemaal even mooi en omgeven door bossen. Veel dieren, zoals de eland en het hert, hebben hier hun thuis. Een bijzondere natuurplek is het Gryfino woud waar naaldbomen groeien waarvan de stam een bocht maakt. Een vreemd gezicht en nog gekker is dat niemand hier een verklaring voor heeft.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/polen-voor-beginners/”]

3. De traditionele gerechten

Het eten van Polen bestaat uit een mix van invloeden van onder andere de Joodse, Russische en Oekraïense keuken. Reken op veel (varkens)vlees, gerechten met zuurkool, soepen zoals rode bietensoep, paddenstoelen en deeggerechten. De Polen zijn ook gek op zoet en dan met name op desserts zoals het traditionele makowiec: een soort cake met maanzaad. Qua alcoholische dranken vind je hier natuurlijk voldoende wodka, maar ook bier.

4. Bezoek grote kleurrijke steden

Een stedentrip naar Polen is helemaal zo gek nog niet, als je denkt aan Krakau of de hoofdstad Warschau. De plekken zijn kleurrijk, charmant en heel levendig. Krakau is een historische stad met veel oude gebouwen en bezienswaardigheden. Warschau is na de verwoestingen in de Twee Wereldoorlog weer helemaal opgebouwd, maar vaak wel in de mooie vroegere stijl.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/toplijstje/vakantie-in-polen-dit-mag-je-niet-missen/”]

5. Sprookjesachtige kastelen en gebouwen

Kastelen bouwen, dat kunnen de Polen wel. Het land staat vol sprookjesachtige kastelen, oude herenhuizen, landhuizen en paleizen. Sommige kun je van binnen bezoeken en ook de kasteeltuinen zijn het waard om doorheen te struinen. Het bekendste kasteel van Polen is Slot Mariënburg. Je kunt hier deelnemen aan een rondleiding en zo alles te weten komen over de historie.

Vakantie in Polen

Wil je verblijven in de natuur van Polen? Kijk dan eens naar vakantiehuis Dom w Sadzie waar vakantiegangers Marnix en Ingrid deze zomer met hun kids verbleven. Ze laten via een review weten: ‘Wij hebben hier drie fantastische weken gehad! Bij aankomst troffen we een brandschoon huisje aan en er stonden zelfgebakken koekjes klaar! Het is op de boerderij heerlijk, als wij buiten zaten (augustus) rook je al het heerlijke fruit, we hebben er heerlijk van gesnoept, de kinderen hebben heerlijk gespeeld en waren dol op de dieren.

Andere populaire accommodaties zijn camping Forteca (Zoover score 9,1), camping De Kleine Stad (Zoover score 9,1) en hotel Kossak (Zoover score 9).

Wat is jouw favoriete verblijf in Polen? Laat een review achter en inspireer daarmee andere vakantiegangers.