/Polen/Malopolskie/Krakau / Cracow

Vakantie in Krakau

Polen Krakau

Het mooie Krakau dankt haar charme voornamelijk aan de prachtige historische gebouwen en torens, die het silhouet van de stad vormen.

 • Vervoer

 • Reisgezelschap

 • Vertrekdatum

 • Bestemming

 • Luchthavens

 • Reisduur

 • Prijs per persoon

  tot
 • Verzorging

 • Touroperator

Polen
Malopolskie
Malopolskie
Krakau / Cracow
Krakau / Cracow

Over Krakau

Krakau is, op Warschau en Lodz na, de grootste stad van Polen. De stad heeft bijna 800000 inwoners en ligt aan de grootse rivier van Polen: de Wisla. Tot 1609 was Krakau de hoofdstad van Polen. Tegenwoordig is het dat niet meer. Wel is Krakau een belangrijke culturele stad. Het wordt wel het Florence van Polen genoemd. De binnenstad van Krakau staat op UNESCO Werelderfgoederenlijst. Polen werd in de tweede wereldoorlog zwaar getroffen. Krakau is echter relatief ongeschonden uit deze periode vandaan gekomen.

Een opvallend feit is dat Krakau een bisdom is. Karol Wojtyla, beter bekend als Paus Johannes Paulus II was jarenlang bisschop van Krakau. Daarna werd hij Paus in het Vaticaan. Het kloppend hart van Krakau is de Grote markt samen met de Kleine markt. Rondom het marktplein zijn veel bezienswaardigheden zoals de Mariakerk, de raadhuistoren, de Sint Annakerk en de lakenhal. Krakau is gesitueerd rond de Wavel. Op deze heuvel zijn vele historische gebouwen te zien zoals de drakengrot, het koninklijk paleis en de kathedraal.

Een stedentrip naar Krakau is niet compleet zonder een avondje stappen. Krakau is een echte studentenstad en wordt daardoor gekenmerkt door de honderden kroegjes en clubs. Een opvallende verschijning in Krakau zijn de kelderbars, waar je onder de grond kunt genieten van een avondje uit. Ook de restaurants liggen voornamelijk in het centrum van Krakau. De menukaart bestaat uit bekende Poolse en internationale gerechten.

Voor een middagje shopping is er in Krakau voor ieder wat wils. Van typische Poolse producten en souvenirs tot modieuze kleding van wereldbekende merken. Het winkelcentrum Galeria Kazimierz is een vooraanstaande winkelmogelijkheid. Verder zijn er veel winkels gesitueerd in het centrum van de stad.

Polen kent een klimaat met lange winters en relatief frisse zomers. In de winter kan het kwik maanden achter elkaar onder het vriespunt blijven en ’s zomers ligt de gemiddelde temperatuur op zo’n 20 graden Celsius. De maand mei is de beste periode om naar Krakau te reizen. Het weer is dan aangenaam: weinig neerslag en regelmatig zonnige periodes.

De luchthaven van Krakau ligt op ongeveer elf kilometer buiten de stad. Krakau ligt aan de A4, de belangrijkste snelwegverbinding van Polen. Verder heeft de stad een uitstekende spoorwegverbinding met onder andere Warschau, Katowice, Berlijn en Kiev.

Wat zeggen bezoekers over

Krakau / Cracow

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.