Geheime bergen en meren in Lombardije

Redactie - 24 juni 2017

Geheime bergen en meren in Lombardije

Redactie - 24 juni 2017

In Lombardije vind je de meest heerlijke blauwe meren en de avontuurlijke bergen. Maar buiten het Garda, -en Comomeer zijn er maar weinig echt bekend. Wij delen vijf onontdekte juweeltjes met je.

1. Lago di Annone

Eén van de vier grote meren in het zonnige Brianza. Bijzonder aan dit meer is dat het eigenlijk uit twee losse meren bestaat, die door een smalle doorgang met elkaar verbonden zijn. Hierdoor liggen er in het meer twee kleine schiereilandjes. Lag di Annone is nog onontdekt gebleven bij de crowd en je kunt er heerlijk zwemmen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/lokale-lekkernijen-proeven-lombardije/”]

2. Lago di Pusiano

Aan de oostoever van Lago di Pusiano liggen de plaatsen Pusiano, Bosisio Parini en Garbagnate Rosa. Het regionale natuurpark Valle del Lambro strekt zich in al haar groenheid uit langs de zuidkant van het meer. Isola dei Cipressi, een mooi eilandje in het meer is privébezit. Bijzonder is dat je er wel mag aanleggen: leuk dus voor als je een dag op avontuur gaat met een bootje! Rietkragen begroeien de meeste oevers van Lago di Pusiano, behalve in het zuidoosten. Daar reiken de bossen tot het water. Ben je een waterrat eersteklas? Dan haal je hier je hart op! Er wordt volop gekajakt, gesurft en gesupt!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/lombardije-20x-de-leukste-chalet/”]

3. Lago di Endine

Op nog geen dertig kilometer afstand van Bergstad Bergamo ligt het prachtige meer Lago di Endine. Het heldere, donkergroen gekleurde meer nodigt zelfs de grootste waterhater uit om zich eens lekker onder te dompelen. Aan de oostelijke oever ligt Monasterolo del Castello. In dit vriendelijke plaatsje zijn flink wat hotels, barren en lekkere restaurantjes te vinden. In de zomer is het druk op en rond het meer: surfers, waterfietsers en zwemmers vermaken zich er kostelijk. De zonneweiden liggen vol Italiaanse mama’s en hun gevolg.

Tip: camping La Turfaia (Zooverscore: 8,5)

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/op-to-do-list-zien-doen-lombardije/”]

4. Monte Guglielmo

Voor echte natuurliefhebbers is Monte Guglielmo een ware oase. Het tevreden gepiep van bergmarmotten, het prachtige uitzicht over Lago d’Iseo en de schitterende, geurende bloemen die je op weg naar de top toewuiven en aanmoedigen. Op heldere dagen zie je, als je je ogen tot spleetjes knijpt, in de verte de glans van de Madonna del Duomo in Milaan. Ben je in een sportieve bui? Maak dan deze tocht naar boven over onverharde weggetjes met stenen en gras, en geniet van het uitzicht op valleien en de prachtige bergen.

Tip: Camping Riva di San Pietro (Zooverscore: 8,4)

5. Monte Grona

De Monte Grona ligt vlak bij het Comomeer. In ongeveer een uur klim je van de voet van de Monte Grona naar de top. Op Zoover stelt een sportieveling: ‘Ga goed voorbereid op pad! Neem eten en vooral een paar liter water mee want de zon kan er flink branden. Het uitzicht vanaf de top is de klim wel meer dan waard.’ Al halverwege de berg strekken de adembenemende uitzichten zich achter je uit: het Comomeer en Lago Lugano liggen als grote, gladde spiegels aan je voeten.

Tip: Camping Ranocchio (Zooverscore: 8,2)

 

Heb jij deze of andere juweeltjes al ontdekt? Schrijf dan een review