Doen: de Azoren op de fiets

Redactie - 7 mei 2018

Doen: de Azoren op de fiets

Redactie - 7 mei 2018

Is jouw ideale vakantie een mix van veel actie en totale luiheid? De Portugese eilandengroep lijkt wel gemáákt om strand te hangen, wijntjes te nippen en te relaxen. Zo’n lokaal wijntje smaakt ongetwijfeld nóg frisser na een pittige fietstocht door het vulkanische landschap. Hierbij drie adembenemende fietsroutes op de Azoren.

Fietsroutes op de Azoren - route1. Fietsroutes op de Azoren: van Horta naar Cedros

Deze fietsroute op de Azoren start in het havenplaatsje Horta en doorkruist de ruige natuur tot aan het noordelijkste punt van het eiland Faial. Het is een van de meest toegankelijke eilanden van de Azoren. Vlak is het er niet bepaald, maar met een beetje conditie zijn de diepgroene heuvels prima te doen. Je inspanning wordt bovendien dubbel en dwars beloond. Reken op héél veel spectaculaire vergezichten en rustige wegen.

Fietsroutes op de Azoren - Pico2. Volg de lava op Pico

Koeien, windmolens: het piepkleine eiland Pico voelt heerlijk vertrouwd aan. Deze tropische versie van het Hollandse landschap komt alleen wel met een flinke portie extra zon en vulkanische landschappen. Volg het pad vanaf de baai van Pocinho naar Piedade, een route die gevormd is door de lava die hier ooit stroomde. Onderweg kun je overnachten in het dorpje São Roque, een karakteristiek dorpje zoals je die alleen op de Azoren vindt.

Fietsroutes op de Azoren - wijngaard3. Fietsen + wijntjes nippen in Madalena

Stap op de fiets en verken de regio rondom Madalena, een wijngebied dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De wijngaarden hier gaan al een eeuw of vijf mee. Ze weten op z’n zachts gezegd dus wel hoe ze dat doen, dat wijnboeren. Madalena ligt aan de noordkant van Pico en is prima te bereiken vanuit het kustplaatsje Pocinho.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/azoren-10-must-sees/”]

Fietsroutes op de Azoren - resortAccommodaties op de Azoren: Horta en meer

Het vinden van een goede plek om te overnachten in de grotere plaatsen langs de fietsroutes op de Azoren is niet zo ingewikkeld. Het is alleen een kwestie van keuzes maken. Wordt het een hotel met spectaculair uitzicht over een baai of een vulkaan? Volgens jullie reviews is Hotel Do Canal een aanrader (categorie spectaculair uitzicht over zee). Ook Hotel Faial Resort in Horta scoort goed. Dit resort is vooral een perfect eindpunt van je fietsavontuur op de Azoren. Het hotel ligt op een heuvel bij de haven van Horta en biedt verpletterende uitzichten over de omgeving. Zelfs het eiland Pico kun je zien liggen vanaf hier.

Ga jij voor een van deze fietsroutes op de Azoren? Wij zijn nu al benieuwd naar je reviews en foto’s!