Tijdelijk €25 aanbetaling
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Portugal/Azoren

Vakantie op de Azoren

Header Azoren, Portugal

De Azoren zijn tropische groene eilanden met knusse plaatsjes. Tijdens je vakantie op de Azoren kan je de woeste vulkanen bezoeken, of meer aan de kust blijven en de stranden ontdekken. Een wandeling op één van de eilanden is echt een avontuur.

Populair
Portugal
Azoren
Verwijder filters
Over de Azoren

De Azoren-archipel is een vulkanische eilandengroep in de Atlantische Oceaan die behoort tot Portugal. In totaal zijn negen van de eilanden bewoond. Tijdens een vakantie op de Azoren sta je zeker weten versteld van de natuur. Niet voor niets zijn de Azoren dan ook al meerdere keren verkozen tot de meest groene eilanden van Europa. Laat je verrassen door kratermeren, valleien, ruige kuststroken en een enorm rijke flora en fauna. 

Misschien wel het hoogtepunt van je vakantie op de Azoren: een bezoekje aan de vulkaan Pico Alto. Deze vulkaan is meteen de hoogste berg van Portugal en ligt op het gelijknamige eiland Pico. Het landschap rondom de vulkaan is super groen en dat is vrij bijzonder om te zien. Ben je klaar voor een uitdaging? Dan kun je de 2.531 meter hoge vulkaan in één dag beklimmen. 

De Azoren zijn een populaire vakantiebestemming onder actieve vakantiegangers. Waarom? Omdat je hier heel goed kunt wandelen. Op de eilanden zijn er genoeg wandelroutes voor je uitgestippeld en tijdens iedere route ontdek je weer bijzondere natuur. Tip: maak een wandeling langs de kratermeren bij Lagoa do Fogo. Deze meren liggen op het eiland Sao Miguel en je vindt hier verschillende wandelroutes. Volgens vakantiegangers geniet je tijdens deze wandelroutes van een mooi uitzicht. Wil je optimaal genieten van het uitzicht? Zorg er dan voor dat je de weersvoorspellingen checkt op mist.

Een andere must do tijdens je vakantie op de Azoren is het spotten van walvissen. Is dit iets wat al een tijd op je bucketlist staat? Boek je vakantie dan tussen mei en oktober. In deze maanden zijn deze dieren in groten getale langs de kust te vinden, omdat hier dan veel voedsel voor hen beschikbaar is. Om walvissen te spotten kun je het beste een boottour boeken. Zo heb je grote kans dat je de walvissen van dichtbij ziet. Naast walvissen heb je ook de kans om dolfijnen te spotten, met hen kun je zelfs zwemmen als je wilt. 

Ben je naast natuur ook gek op cultuur? Verblijf tijdens je vakantie op de Azoren dan op het eiland Terceira. De hoofdstad Angra do Heroísmo neemt een plek in op de UNESCO werelderfgoedlijst. Hier struin je langs historische gebouwen die volgens reviewers stuk voor stuk uniek zijn. Zo schrijven Jannie en Bert Lodonk dat alle gebouwen een andere bouw en kleur hebben. Ook kun je in deze plaats goed neerstrijken op het terras op een van de gezellige pleinen.

Het klimaat op de Azoren is erg zacht en aangenaam door de ligging in een atmosferisch hogedrukgebied. Wel kan het weer erg wisselvallig zijn en kan je op één dag alle weertypen meemaken. Met name in de zomer is de luchtvochtigheid hoog waardoor ook dan de eilanden prachtig groen zijn. De beste reistijd naar de Azoren is tussen juli en oktober.

Wil je ook vakantie op de Azoren vieren? Neem dan een kijkje tussen ons aanbod. Er zijn genoeg hotels, appartementen en vakantiehuizen te vinden op een van de eilanden. Deze liggen stuk voor stuk in de natuur en vormen een perfecte uitvalsbasis om op ontdekkingstocht te gaan.