7x leuke dingen doen in Roses, Catalonië

Redactie - 6 juli 2017

7x leuke dingen doen in Roses, Catalonië

Redactie - 6 juli 2017

Vakantie vieren in het zonnige Roses in Catalonië is geen straf! Met een vier kilometer lang zandstrand kun je optimaal relaxen tijdens een strandvakantie. Maar, Roses biedt nog veel meer must do’s en see’s. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

1. Het natuurpark bezoeken

Het is een hele mond vol: Parc Natural del Cap de Creus, maar dan heb je ook wat. Een enorm natuurpark vol wilde kruiden en rotsen waarbij het lijkt alsof je op de maan loopt. Duikers kunnen hier hun geluk op door octopussen en de mooiste vissen te spotten. Tip: ga in alle vroegte of juist aan het einde van de dag, zodat je in alle rust de zonsopgang of –ondergang kunt bewonderen.

2. Waterpret voor dare devils

Aqua Brava is hét waterpretpark van Girona met verschillende spannende attracties zoals supersnelle glijbanen. Gelukkig is er ook gedacht aan de allerkleinsten en de niet-zo-dare-devils onder ons: er zijn glijbanen van ‘very exiting’ tot ‘mild’ en voor kids. Je vindt hier ook een aantal restaurants en er is genoeg plek om even te chillen tussen alle waterpret door.

3. Wandelen langs de kust en olijfgaarden

Door Roses lopen twee wandelroutes van de Grande Randonnée (lange-afstand wandelpaden), de GR-11 en GR-92. Volg je deze (deels), dan kom je langs prachtige kusten, plekken met honderden olijfbomen en hunebedden. Ook wandel je langs natuurpark Parc Natural del Cap de Creus.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/zomer/spanje-beste-stranden-van-catalonie/”]

4. Op de fiets naar Barcelona

Er zijn verschillende fietsroutes te vinden in Roses, zoals een route naar Barcelona. Je fietst in zo’n vijftig kilometer naar de Spaanse stad. Verblijf hier een aantal nachten in een hotel om bij te komen. Geniet van overheerlijke tapas en fiets daarna weer terug naar Roses langs de prachtige kust.

5. Het Dalí museum bezoeken

Het knusse vissersdorpje Cadaqués, vlakbij Roses, was de woonplaats van kunstenaars Pablo Picasso en Salvador Dalí. Na het overlijden van Dalí is zijn villa, Casa-Museu Salvador Dalí, opengesteld voor publiek. Het is nu een museum dat helemaal aan de kunstenaar gewijd is.

6. Pak de Roses Express

Met de trein Catalonië ontdekken, hoe leuk is dat! Pak de Roses Express die toeristen rond de baai van Roses rijdt. Er zijn verschillende routes om uit te kiezen. Neem de kinderen lekker mee, zij zullen de trein geweldig vinden. Ga je voor de route langs het strand? Of kies je juist de route naar de hoogste berg met prachtig uitzicht over Catalonië?

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/toplijstje/top-10-bezienswaardigheden-catalonie/”]

7. De oude stad bezoeken

Ciutadella de Roses, oftewel het oude stadscentrum, ademt geschiedenis. Cultuursnuivers moeten hier zeker een kijkje nemen. Hier kun je opgravingen bekijken uit de Griekse en Romeinse periode en er is een deel van de middeleeuwse stad te zien. Binnen de muren van de oude stad is een museum geopend over de historie van Roses.

Zoek je nog een fijn verblijf in Roses? Zoover vakantieganger Luc was onlangs in Roses en tipt hotel Mediterráneo Park: ‘Zeer aangename verrassing! Een van de betere hotels in Roses. Heel goede service. Lekker eten. Rustig gelegen, dicht bij de zee.’ Of zet lekker je tent op bij Camping Rodas, dat jullie beoordelen met een 8.6.

Laat het ons weten als je zelf nog leuke tips hebt om te doen in het Spaanse Roses.