6x kids fun op Mallorca

Redactie - 2 januari 2023

6x kids fun op Mallorca

Redactie - 2 januari 2023

De mix van zon, zee en strand maakt Mallorca het ideale eiland voor een gezinsvakantie. Er is bovendien genoeg te doen. Wij zochten naar de 6 leukste uitjes voor kinderen op dit fijne eiland en vergaten daarbij ook de ouders niet. Pret gegarandeerd voor iedereen! Welke activiteit van dit blogartikel ‘6x kids fun op Mallorca’ staat bovenaan jullie lijstje?

Ontdek de onderwaterwereld in het Palma Aquarium

In het Palma Aquarium in Palma de Mallorca ontdek je samen de wondere onderwaterwereld van de Middellandse Zee met zeepaardjes, zeesterren, inktvissen en andere bijzondere zeedieren. Het hoogtepunt van het aquarium is het haaienverblijf. Je kunt zelfs haaien spotten vanuit een bootje, hoe gaaf is dat. Of neem echt even een kijkje in de onderwaterwereld alsof je er deel van bent in de 3D cinema.

Palma Aquarium - 6x kids fun op Mallorca

Er valt zo veel te ontdekken en te leren dat de kinderen zich geen moment zullen vervelen! Daarom past dit perfect in dit blogartikel ‘6x kids fun op Mallorca’. En terwijl jij even geniet van een kop koffie op het terras, kunnen je kinderen uit hun dak in de uitgebreide speeltuin.

Op autosafari in de Safari Zoo

Na het ontdekken van de onderwaterwereld is het tijd om eens even te kijken wat er allemaal op het land gebeurt. Ga op safari op Mallorca! Dit kan gewoon in de Safari Zoo vlakbij Porto Cristo. Er wonen zo’n zeshonderd dieren in het park, alles wat je verwacht tijdens een safari is aanwezig! Het is ook aangeraden om je ramen dicht te houden, want sommige dieren kunnen best brutaal zijn.

Lemurs in Safari Zoo - 6x kids fun op Mallorca

Je kunt de route zelf rijden met jouw eigen auto, maar als je dat iets te spannend vind of je hebt geen eigen auto dan gaat er om de 45 minuten ook een treintje die dezelfde route aflegt! Zo kunnen jullie echt goed om je heen kijken en alle dieren in je opnemen, een hele gave dagbesteding en heeft zeker een plekje verdiend op de lijst ‘6x kids fun op Mallorca’!

Waterpret in Aqualand El Arenal

Zijn je kinderen echte waterratten, neem ze dan mee naar Aqualand in El Arenal. Dit is uitje nummer 3 in de lijst met ‘6x kids fun op Mallorca’. Het is één van de grootste waterparken van Europa met veel spectaculaire attracties. De glijbaan Banzai is bijvoorbeeld zo ontzettend steil dat je beneden aangekomen nog meters over het water vliegt!

Ook in Magaluf ligt een waterpark, wat helemaal is geïnspireerd op het Wilde Westen. Genoeg opties voor waterpret op Mallorca. Jouw kinderen gaan zich hier geen moment vervelen en ook jij kan hier het kind weer naar boven laten komen terwijl je bovenaan een glijbaan staat te popelen om te mogen glijden. Dit waterpark moet wel even wachten op het zomerseizoen want momenteel is deze gesloten, maar extra reden om dit park te bezoeken in de zomer.

Met de trein naar Sóller

De meeste kinderen zijn gek op alles wat met rails te maken heeft. Het nostalgische treintje naar Sóller zal daarom zeker goed in de smaak vallen. Dit treintje rijdt van Palma naar Sóller en rijdt zo door de sinaasappelboomgaarden. De reis duurt zo’n vijftig minuten en is gratis voor kinderen onder de drie jaar. Maar het is ook zeker voor de oudere kinderen en natuurlijk voor jou ook een leuke treinrit.

Treintje Port de Soller - 6x kids fun op Mallorca

Door de mooie uitzichten kun je lekker genieten. Natuurlijk is de eindstop, Sóller, ook zeker de moeite waard om even rond te kijken. Dit plaatsje staat vol met mooie gebouwen en heeft een gezellige sfeer. Loop hier dus ook zeker even rond voordat je weer terug gaat!

Zandkastelen bouwen op een van de vele stranden

Mallorca heeft prachtige stranden, deze zijn bijzonder geschikt voor kinderen. Vlakbij Palma ligt de mooie baai Platja Cala Comtesa. Er zijn douches, het water is prachtig helder en het strand is van zand.

Kind op het strand - 6x kids fun op Mallorca

Verder is het strand van Sa Coma een aanrader met kinderen. Sa Coma is een klein dorpje en het strand loopt hier langzaam af in de zee. De baai van Alcúdia is perfect voor kleine kinderen. Het water is helder en ondiep en in de branding kunnen je kinderen uren spelen met hun emmertje en schepje. Of ga op zoek naar visjes en krabbetjes!

Snelle duivels op de kartbaan

Kinderen vanaf twee jaar mogen hun kunsten al laten zien op de kartbaan in Magaluf. Maar wees gerust: deze mini karts gaan ongeveer 10 kilometer per uur. Voor oudere kinderen en volwassenen zijn er uiteraard snellere karts om jullie innerlijke Max Verstappen in te ontdekken.

Dit uitje is zeker een goede toevoeging aan dit lijstje ‘6x kids fun op Mallorca’. Je kan alleen gaan karten of je houd een race met de hele familie. Wie verliest doet de afwas? 3..2..1.. GO!

Bezienswaardigheden Mallorca strand
Meer Mallorca?

Ben jij helemaal enthousiast geworden over Mallorca en wil je graag meer weten over dit schitterende eiland? Bekijk dan eens onze vakanties naar Mallorca.

Bekijk aanbod