Veerle - 25 december 2025

Veerle - 25 december 2025

Toscane is zonder twijfel een van de populairste kampeerbestemmingen van Europa, en dat is niet voor niets. Glooiende heuvels met cipressen, knusse dorpjes, zonnige stranden en de Toscaanse keuken met goede wijnen zorgen meteen voor vakantiekriebel. Of je nu valt voor cultuur, natuur of gewoon gezellig wilt luieren met een glas wijn in je hand: in Toscane komt het allemaal stralend samen. Wij zetten de 10 populairste campings in Toscane voor je op een rij. Stuk voor stuk plekken waar je zo een nieuwe vakantiesherinnering maakt.

Camping Valle Gaia
1. Camping Valle Gaia

"Prachtig gelegen camping met mooie, ruime plekken en voldoende schaduw. Vriendelijk personeel en Nederlandse animatie aanwezig. In zomer wel overwegend Nederlandse gasten. Camping is rustig gelegen, maar binnen enkele minuten ben je bij de snelweg en kan je het mooie Toscane verkennen of naar het strand. Kinderen kunnen zich makkelijk en veilig verplaatsen. Diverse mogelijkheden om wat te eten en te drinken (bij beide zwembaden een bar, restaurant (2), inclusief afhaalmogelijkheden. Restaurant op camping heeft een goede prijs- kwaliteitverhouding. Sanitair is wat verouderd, maar verder prima. Altijd warm water gehad met douchen. Wordt ook regelmatig schoongemaakt, maar gedrag van campinggasten bepaalt of het lang schoon blijft. Fruit stalletje buiten de camping is ook leuk, ook lekkere olijfolie verkrijgbaar." - Peter

Camping Hu Norcenni Girasole
2. Camping Hu Norcenni Girasole village

"Geweldige camping! Groot opgezet. Veel te doen, hebben een heerlijke vakantie gehad! Sanitair bij zwembaden waren super schoon, werd hele dag schoongemaakt. Vriendelijk personeel. De hoogte verschillen zijn pittig, maar was voor ons goed te doen .Omgeving leuk, Florence en Siena bezocht. Bij wijngaard in de buurt gegeten, echt een aanrader!" - Sandy

Zoover Vera / All-inclusive vakantie? Dit zijn de 20 beste hotels
Vakantiestress? Online reisassistent Vera helpt 👩‍🦰

Twijfel je welke van deze populairste campings in Toscane het beste bij je past? Laat onze gratis online reisassistent Vera je helpen. Jij vertelt wat je zoekt, zij doet de rest. Zo krijg je persoonlijke vakantie-inspiratie en hulp bij het vinden van een vakantie die echt bij je past.

Stel je vraag aan Vera
Camping Village Club Costa d'Argento
3. Camping Village Club Costa d'Argento

Bij Camping Village Club Costa d'Argento voel je de zon al op je huid terwijl je in een rustige omgeving midden in de Toscaanse Maremma verblijft. Van zwembaden tot een gezellig restaurant, hier beleef je een vakantie om lekker van te genieten. Dit is dé plek voor een zonnige, ontspannen vibe die je niet snel vergeet.

Camping Rosselba le Palme
4. Camping Rosselba le Palme

"Wij zijn niet eerder op zo'n mooie groene camping geweest. Mooie beschutte plekken en sommige met een schitterend uitzicht. Het sanitair en zwembad zou alleen een opknapbeurt kunnen gebruiken. Het zwembad heeft wat te weinig bedjes maar dit komt ook door de handdoek leggers. Het restaurant is echt een aanrader. Tip. In overleg met de badmeester heb ik de handdoeken weggehaald. Ze balen zelf ook van het gedrag van sommige gasten." - Mark

Camping Orlando in Chianti Glamping Resort
5. Camping Orlando in Chianti Glamping Resort

"Afgelopen zomer een heerlijke vakantie gehad. Wij hadden een accommodatie gehuurd (de panorama?). Deze stond op een hele rustige plek op de camping. Onze kids konden zelfstandig naar het zwembad en voetbalveld, het was een kleine klim, maar prima te doen. Eten in restaurant heerlijk! Zwembad wel druk, maar kids amuseerden zich top. Voor ieder uitstapje moet je wel de auto nemen, maar dat vonden wij geen probleem." - Inge

Stella del Mare
6. Stella del Mare

Ontdek de sprankelende charme van Stella del Mare, waar het gouden strand op slechts een steenworp afstand ligt en een verfrissende duik in het zwembad wacht. Dit levendige toevluchtsoord is perfect voor zonliefhebbers en biedt een scala aan faciliteiten om elke vakantiedag bijzonder te maken. Een plek waar plezier en ontspanning naadloos samenkomen.

Camping VIllage Il Poggetto
7. Camping VIllage Il Poggetto

"Hele gezellige en gastvrije camping. Ruime staanplaatsen. Sanitair was netjes. Warm water. Douches en wc’s werden goed schoon gemaakt. Centrale liggen tov grotere steden. Vriendelijk en behulpzaam personeel. Wij hebben uiteindelijk extra nachten bijgeboekt. We komen hier zeker terug!" - Ingrid

Camping Village Hu Park Albatros
8. Camping Village Hu Park Albatros

"Het ligt er aan wat je zoekt. Zoek je een supergrote camping met jeugd van alle leeftijden en op loopafstand van zee, dan zit je hier goed! Hier is elke dag animatie, diverse foodtrucks, bars enz. Perfect voor onze tieners die dit de leukste vakantie ‘ever’ vonden. En wij konden lekkere uitstapjes maken in de omgeving door de redelijk centrale ligging in Toscane. Wij hadden een stacaravan van de camping zelf: zeer betaalbaar, maar enigszins gedateerd en helemaal achteraan. Voordeel dat we op een rustig stuk van de camping zaten, nadeel dat we verder moesten lopen. Helemaal vooraan zit je echt op elkaar gepakt: stacaravan-looppad-stacaravan. Waar wij zaten was het stacaravan-parkeerplaats auto- rijweg auto- parkeerplaats auto- stacaravan, dus meer privacy. Wat ook super lekker was, was dat de airco aan kon blijven als je even weg was, zodat het niet meteen bloedheet werd. Wifi was slecht, behalve midden op het park. Al met al top!"- Natas

Camping Free Time
9. Camping Free Time

"Wij zijn meerdere jaren op deze camping geweest is niet de meest luxe camping maar wij waren altijd tevreden. Als er klachten waren werden ze zo spoedig mogelijk op gelost. Erg vriendelijk personeel. [...]" - Welling

Camping Boschetto di Piemma
10. Camping Boschetto di Piemma

"Prachtige ligging in de Toscaanse heuvels op 2km van San Gimignano. Mooi stadje met veel eetgelegenheden, winkeltjes en uitzichten. [...] Alles was netjes en voorhanden. We stonden helemaal onderaan wat wel voor een serieuze klim zorgde, maar dat weet je van tevoren. Te voet met de trap naar boven is best zwaar. Met de auto is ook stijl. Er zijn ook boven mobilhomes dus vragen kan misschien wel. Gemeentelijk zwembad naast de camping op 5 min. is gratis. Vriendelijk zwembadpersoneel en zwembad netjes onderhouden. Busje dat regelmatig naar San Gimignano gaat. Wij kozen bewust voor een camping met weinig extra's om van hieruit de steden te bezoeken. Hebben Pisa, Lucca, Volterra, Siena en Firenze gedaan. Goede uitvalsbasis. Lekker gegeten in het restaurant en personeel aan de receptie is erg vriendelijk. Fijne vakantie gehad." - Ines

Bekijk camping

Of je nu kiest voor een camping aan de kust, tussen de wijngaarden of vlak bij een sfeervol stadje: in Toscane beleef je het ultieme vakantiegevoel. De 10 populairste campings in Toscane laten zien hoe zonnig en veelzijdig kamperen in Italië kan zijn. Geniet van la dolce vita onder de Italiaanse zon en ontdek zelf waarom de populairste campings in Toscane zoveel vakantiekriebel en mooie herinnering opleveren. Wedden dat Toscane ook jouw hart verovert?