Over Camping VIllage Il Poggetto
Waar je ook wilt genieten, Camping VIllage Il Poggetto is jouw zonnige uitvalsbasis in Toscane. Stel je voor: het stralende water van het zwembad, gezellige activiteiten en de warme zon op je huid. Dit vakantiepark brengt plezier en ontspanning, met volop faciliteiten en leuke verrassingen. Dit wil je echt meemaken — je vakantie begint hier!
De ligging
Camping VIllage Il Poggetto ligt in het prachtige Toscane, dichtbij Florence. De locatie is ideaal voor wie houdt van een rustige omgeving met veel bezienswaardigheden binnen handbereik. Vanuit hier fiets je in enkele minuten door het mooie landschap of bezoek je de charmante dorpjes en steden in de buurt. Bovendien zorgt de goede bereikbaarheid dat je snel in de warmte van Toscane bent en je vakantie relaxed begint. Bereid je voor op een vakantie vol mooie herinneringen, omringd door zon, cultuur en gezellige sfeer.
Bij Camping VIllage Il Poggetto voel je je direct welkom en ontspannen. Het vakantiepark beschikt over alles wat je nodig hebt voor een fijne vakantie: twee zwembaden, een leuk kinderbad, waterspeelplaatsen en waterglijbanen voor volop plezier. Je kunt gebruik maken van gezellige gezamenlijke barbecues, een restaurant en een pizzeria, perfect voor ontspannen avonden met het gezin. Voor de actieve vakantieganger biedt het park fietsverhuur, een sportzaal en tal van activiteiten zoals aquagym, jeu-de-boules, en sportwedstrijden. Kids blijven niet achter: er is een buitenspeeltuin, kinderclub en tal van animaties. En wil je even offline? Geen probleem met wifi, dat is er tegen betaling ook. Kortom, alles om je vakantie compleet te maken en volop te genieten.
Op het park is er volop keuze voor lekkere hapjes en drankjes. Je kunt genieten van een ontspannen lunch of diner in het restaurant, of je schuift aan bij de pizzeria voor verse pizza’s. Er is ook een snackbar voor snelle, smakelijke snacks tijdens je dag. Bij het ontbijt haal je verse broodjes bij de supermarkt, zodat je je dag goed begint. 's Avonds zorgen de gezellige sfeer en de diverse eetgelegenheden voor een heerlijke afsluiting van je dag. Alles bij elkaar: voor ieder wat wils, in een comfortabele en gezellige sfeer, precies zoals je wilt.
Je vakantie begint met een goede voorbereiding. De toeristenbelasting en eventuele klimaattoeslagen zijn nog niet inbegrepen en voldoe je ter plekke. Sommige faciliteiten kunnen tegen betaling zijn of niet het hele jaar geopend, afhankelijk van het seizoen en het weer. Er zijn ruime campings en faciliteiten voor mindervaliden, huisdieren zijn toegestaan en er is parkeerplaats voor campers. Neem je zwemkleding mee, want je kunt genieten van de twee zwembaden en het kinderbad. Zo voel je je snel thuis en weet je precies waar je aan toe bent—alles staat klaar voor jouw onbezorgde vakantie in Toscane.
Tijdens de vakantie genoten familie van een prachtige omgeving in de Chianti streek, met uitzicht vanaf het restaurant dat je bijna laten dromen. De rustige, ruime plekken en de vriendelijke ontvangst maakten het meteen gezellig. Het zwembad was mooi en schoon, en er wordt zelfs een extra glijbaan bij gebouwd, wat de pret nog groter maakt. De ligging is perfect voor een dag trip naar Siena, Pisa of Lucca. Het plein met de kinderen die snel vriendjes maken, geeft een echte vakantiegevoel. De camping ademt een relaxte sfeer, terwijl de kinderen zich prima vermaken. Al is er ruimte voor verbetering, deze camping straalt vooral warmte en mooie herinneringen uit, perfect voor een zonnige, ontspannende vakantie met wat zon, lachen en genieten.
Adresgegevens | Via Il Poggetto 143, I-50067 |
Camping VIllage Il Poggetto
We hebben een hele fijne vakantie gehad met kinderen van 6/11/13 jaar. Het personeel is vriendelijk. Kinderen hadden veel vriendjes. We verbleven in een prima stacaravan voor 6 pers.(niet bij de snelweg dus daar hadden we geen hinder van). Zwembad was mooi en schoon! Ze gaan er een zwembad bij bouwen de komende jaren met meer glijbanen. Vanaf de camping o.a. naar Florence, Sienna, Pisa, het strand, Lucca, Sentierelsas geweest. Moet overal wel rond de 60 minuten in de auto zitten. Uitzicht vanaf restaurant camping was mooi! Geen wachttijden bij ophalen broodjes. Prijs vonden wij niet extreem. Passend bij campingwinkel.
Er waren een paar dingen die in onze ogen verbeterd konden worden:
- een ligbed op het terras
- andere kussens, gelukkig hadden wij eigen mee
- dekens waar een hoes om heen kan vanuit hygiënisch oogpunt
- onkruid weghalen jeu de boule baan
- de helft van ons fornuis deed het niet en werd niet opgelost
- wifi werkt niet
Helaas hadden wij bij het zwembad van camping Il Poggetto een vervelende ervaring met acteur Loek Peters. Wij waren vanaf circa 9.00 uur aanwezig en zwommen de hele ochtend af en aan, met normale korte pauzes op onze ligbedden. Toch haalde Peters zonder overleg onze persoonlijke spullen van de bedjes, kennelijk vanuit zijn eigen normatieve kader dat de plekken niet meer in gebruik zouden zijn. Dat was onjuist en vooral respectloos: bij twijfel kun je het gewoon vragen, in plaats van aan andermans eigendommen te zitten. Extra wrang was dat hij zelf na ongeveer anderhalf uur vertrok, terwijl onze oorspronkelijke plekken bezet bleven en hij onze spullen niet uit fatsoen teruglegde. Een normaal gesprek had dit eenvoudig kunnen voorkomen. Zijn optreden kwam in elk geval overtuigender over dan sommige van zijn acteerprestaties — misschien omdat er ditmaal weinig gespeeld hoefde te worden.
Een camping op een mooie locatie in de Chianti streek. Vriendelijk ontvangst en we mochten zelf een plekje kiezen. Een heerlijke ruime plek. Voordeel nu is dat het helemaal niet druk is. Dat is dat misschien al wel een nadeel nu dat het sanitair echt niet schoon is. Zonde!! Het is vlg mij opgeknapt, maar houdt het schoon. 1 x schoonmaken is echt niet genoeg. Wat zal het zijn als de camping vol is?? We hebben dit ook bij de receptie aangegeven, maar ze doen er niets mee. Hoe vriendelijk ze ook zijn dit is een must schoon sanitair. Ook bij het zwembad oude vieze bedjes. Gooi die weg en schaf nieuwe aan. We hadden heel wat verwacht van deze camping na Koert zijn bezoek (RTL4 camping live), maar voor ons nost nog een keer. Via andere recenties dit zelfde gelezen, doe er dan iets aan dan kan het een mooie camping zijn.
Camping VIllage Il Poggetto
Aardige mensen bij receptie, bar en zwembad.
Normaal gesproken zijn we niet zo moeilijk
Mbt het sanitair, maar dit was wel erg matig. Echt vies, te weinig schoonmaak, pislucht, douches die niet meer van het slot afgingen… echt wel jammer.
Ligging is op zich centraal, maar veel
Is toch al snel een uur rijden minimaal: Siena, San Giminani, Elsa, Pisa, lucca. Maar hadden we van te voren kunnen weten.
Restaurant is op zich ok, afhaalmaaltijd (pizza) duurde ruim een uur, terwijl ze aangegeven hadden 20/30 minuten.
Al met al ok, maar wel vergane glorie… ik had er meer van verwacht
Hele gezellige en gastvrije camping. Ruime staanplaatsen. Sanitair was netjes. Warm water. Douches en wc’s werden goed schoon gemaakt.
Centrale liggen tov grotere steden.
Vriendelijk en behulpzaam personeel.
Wij hebben uiteindelijk extra nachten bijgeboekt.
We komen hier zeker terug!
Veelgestelde vragen
Zoover is een reisorganisatie waar je makkelijk jouw volgende vakantie vindt én boekt. Wat Zoover speciaal maakt, is dat het ooit begon als onafhankelijk reviewplatform. Hierdoor vind je hier miljoenen eerlijke reviews van andere vakantiegangers, zodat je vóór het boeken van je vakantie precies weet wat je kunt verwachten van een bestemming of verblijf.
Doordat zoeken, vergelijken en boeken op één plek samenkomen, maak je snel en makkelijk de juiste keuze. Zie je dezelfde vakantie ergens anders goedkoper? Dan profiteer je van de laagsteprijsgarantie van Zoover. Zo vind en boek je jouw volgende vakantie met een goed gevoel.
Lees hier meer over Zoover en onze voorwaarden.
Ja! Onze gratis online reisassistent Vera helpt je bij het vinden én boeken van je vakantie. Op basis van jouw vakantiewensen en voorkeuren geeft ze persoonlijk advies en zoekt ze vakanties die hier perfect op aansluiten. Zo kies je snel en makkelijk de vakantie die het beste bij je past en boek je deze direct.
Heb je toch nog een vraag of heb je nog extra informatie nodig? Dan staat onze Nederlandstalige klantenservice voor je klaar. Je kunt contact met ons opnemen via telefoon, mail of WhatsApp. We helpen je graag verder.
Ja, het is veilig en betrouwbaar om {AccommodatieNaam} te boeken bij Zoover. Zoover voldoet aan alle belangrijke keurmerken, zoals ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Dit betekent dat je rechten duidelijk zijn, je geld beschermd is en je geholpen wordt bij onvoorziene situaties. Zo kun je met een gerust hart veilig boeken bij Zoover.
Wil je meer weten over de ervaringen van klanten van Zoover? Op Trustpilot lees je reviews over hun boekingservaring. Daaruit blijkt dat veel klanten vooral positief zijn over de overzichtelijke website, het makkelijke boekingsproces en de duidelijke prijzen. Ook de snelle afhandeling en heldere communicatie worden vaak genoemd.
Lees hier meer over de voordelen en zekerheden van boeken bij Zoover en de ervaringen van klanten van Zoover
Ja, in veel gevallen heb je garantie als je je vakantie boekt bij Zoover. Dankzij onze aansluiting bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds kun je in veel situaties rekenen op duidelijke rechten en goede ondersteuning. Zo boek je met een gerust gevoel.
Wordt je vakantie gewijzigd of geannuleerd, dan heb je dankzij onze aansluiting bij ANVR duidelijke rechten. Bij een faillissement is je geld beschermd via SGR. En is er sprake van een officiële calamiteit op je bestemming, dan kun je rekenen op hulp van het Calamiteitenfonds. Welke regeling precies van toepassing is, hangt af van de situatie. Hier vind je al onze boekingsvoorwaarden.
Wil je je vakantie annuleren of wijzigen? Dan kijken we graag met je mee naar wat mogelijk is. Bij annuleren gelden annuleringskosten, waarvan de hoogte afhankelijk is van de voorwaarden van de uitvoerende partij. Je kunt je vakantie tot 4 weken voor vertrek wijzigen. Houd er wel rekening mee dat hier kosten aan verbonden kunnen zijn, zoals administratiekosten en eventuele kosten die door onze partners worden doorberekend.
Lees hier meer over de voordelen en zekerheden van boeken bij Zoover.
Soms loopt het anders dan gepland en kun je onverwacht niet meer op vakantie. Gelukkig is annuleren altijd mogelijk. Houd er wel rekening mee dat een reisorganisatie in dat geval annuleringskosten rekent. Ook Zoover brengt kosten in rekening, afhankelijk van de kosten die wij moeten betalen aan de uitvoerende touroperator. Daarnaast rekenen wij € 50,- administratiekosten voor het verwerken van de annulering.
We raden daarom aan om zelf een annuleringsverzekering af te sluiten. Afhankelijk van je situatie en de voorwaarden van je verzekeraar worden de annuleringskosten bij annuleringen vergoed.
Lees hier meer over de boekingsvoorwaarden van Zoover.
Als je jouw vakantie naar Camping VIllage Il Poggetto bij Zoover boekt, betaal je jouw vakantie veilig en direct met iDEAL | Wero, Bancontact, Mastercard en Visa. Welke betaalmethode je ook kiest, je betaalt altijd veilig en zonder extra kosten.
Vertrek je pas over meer dan 6 weken? Dan betaal je bij het boeken alleen een aanbetaling van 35% van de totale reissom. Het resterende bedrag betaal je uiterlijk 6 weken voor vertrek. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om tijdens het boeken meteen het volledige bedrag te betalen.
Heb je een last minute geboekt en vertrek je binnen 6 weken? Dan betaal je de volledige reissom direct tijdens het boeken.
Of er nog lokale kosten of toeristenbelasting bij jouw boeking bijkomen, verschilt per accommodatie. Als deze kosten van toepassing zijn, worden ze tijdens het boeken getoond of zijn ze later zichtbaar in je Mijn Zoover-account. Je betaalt deze kosten op de bestemming rechtstreeks aan de accommodatie.
Hoe hoog het bedrag is, hangt af van de accommodatie en de bestemming. Gemiddeld ligt dit tussen de 1 en 3 euro per nacht per persoon. Ga je bijvoorbeeld met z’n tweeën twee weken op vakantie, dan betaal je ongeveer 56 euro aan lokale heffingen.
Ja, het is mogelijk om speciale wensen of voorkeuren door te geven voor je verblijf in Camping VIllage Il Poggetto. Na het boeken kun je via je mijn Zoover account wensen of voorkeuren doorgeven. Wij geven deze vervolgens door aan de accommodatie. Houd er wel rekening mee dat we voorkeuren nooit 100% kunnen garanderen. Een voorkeursligging of andere wens is altijd afhankelijk van de beschikbaarheid en mogelijkheden van de accommodatie.
Tijdens het boeken kun je extra’s toevoegen, zoals een transfer, bagage of een verzekering.
Ja, in de meeste gevallen is het mogelijk om een babybedje bij te boeken bij Camping VIllage Il Poggetto. Na het boeken van je vakantie kun je via Mijn Zoover aangeven dat je graag een babybedje wilt reserveren. Wij geven dit verzoek vervolgens door aan de accommodatie. Houd er wel rekening mee dat we dit niet 100% kunnen garanderen. Dat is altijd afhankelijk van de beschikbaarheid.
Als de accommodatie het babybedje kan verzorgen, kan het zo zijn dat hier extra kosten voor worden berekend. Deze kosten betaal je dan ter plaatse rechtstreeks aan de accommodatie.