Kende jij deze interessante weetjes over Griekenland?

Redactie - 19 januari 2022

Kende jij deze interessante weetjes over Griekenland?

Redactie - 19 januari 2022

Het zijn de Zoover Zomer Zon Vroegboekweken! Tijdens deze campagne geven we de aandacht aan de populairste vakantielanden en dit keer is dat Griekenland. In dit blogartikel ‘Kende jij deze interessante weetjes over Griekenland?’ hebben we een aantal leuke feiten voor je die je misschien nog niet wist.

Dat Griekenland een populair vakantieland is, dat wist je waarschijnlijk wel. En als je topografische kennis enigszins op peil is, weet je vast dat Griekenland aan Albanië, Noord-Macedonië, Bulgarije en Turkije en grenst. Wij zijn echter benieuwd of je deze weetjes over dit fijne vakantieland ook wist?

Officiële naam

De officiële naam van Griekenland is Helleense Republiek, ook wel Hellas of Ellada genoemd.

Deuren en feestdagen

Wist je dat de blauwe kleur van de deuren in Griekenland niet alleen wordt gebruikt omdat het mooi is, maar juist ook om het gebouw te beschermen tegen kwade geesten?

Grieken hechten niet zoveel waarde aan hun verjaardag. De naamdag van de heilige waarnaar ze vernoemd zijn. Die wordt echter wel belangrijk geacht. Een ander groot feest op zowel het vasteland als de Griekse eilanden is het Orthodox Pasen. Het wordt gezien als het belangrijkste feest. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat 98% van de Grieken Orthodox is.

Kende jij deze interessante weetjes over Griekenland?

Olijven en kust

Griekenland heeft een kustlijn van maar liefst 13.676 kilometer. Met dit indrukwekkende getal mag Griekenland zichzelf winnaar noemen als het gaat om de langste kustlijn in Europa. Daarnaast verovert Griekenland ook een plaats in de top 10 van landen met de langste kustlijn ter wereld.

Op Spanje en Italië na produceert Griekenland de meeste olijfolie ter wereld. De Grieken zijn er dol op en consumeren gemiddeld zo’n twintig liter per persoon per jaar.

Eeuwenoude geschiedenis

Met haar eeuwenoude geschiedenis is het eigenlijk niet verwonderlijk dat Griekenland de meeste archeologische musea ter wereld heeft. Bovendien kent het land 33 archeologische bezienswaardigheden en musea.

Kende jij deze interessante weetjes over Griekenland?

Groot

Kreta is het grootste eiland van Griekenland. Gevolgd door Evia en op de derde plaats komt Lesbos. Het eiland is zeer geliefd en wordt zowel door vakantiegangers als Grieken bezocht. Voor een verblijf op het eiland is Vakantiehuis Kaloni Village een aanrader. Niet voor niets ontvangt deze accommodatie een 9,7 van onze reviewers. Reviewer Y.Bezemer geeft het vakantiehuis zelfs een 10. ‘Wij zijn er nu voor de 5e maal geweest en het is en blijft een geweldige vakantie. De huisjes zijn mooi en worden goed schoongehouden. Personeel is erg vriendelijk en zeer behulpzaam. Het ontbijt is goed en als je iets anders wilt helpen ze altijd. Ook het avond eten is er goed en niet duur.

Thessaloniki is de op een na grootste stad van het land. Niet minder dan een miljoen inwoners telt dit grootstedelijk gebied.

Kende jij deze interessante weetjes over Griekenland?

Masticha

Op het eiland Chios maakt men al meer dan 2.500 jaar Masticha. Een zoete dessertwijn of digestif gemaakt van hars van de mastiekboom. εβίβα!

Top accommodaties

Als je naar aanleiding van dit blogartikel ‘Kende jij deze interessante weetjes over Griekenland?’ nieuwsgierig bent geworden naar onze Zoover Deals, bekijk dan ons totale Griekenland aanbod. Een fijne vakantie begint natuurlijk bij het kiezen van een mooie bestemming, maar je hotel is net zo belangrijk en misschien heeft jouw gekozen accommodatie wel een aantrekkelijke aanbieding. Lees eerlijke reviews van eerdere vakantiegangers en je bent verzekerd van een fantastische vakantie.