5x opvallende campers en caravans

Redactie - 29 maart 2018

5x opvallende campers en caravans

Redactie - 29 maart 2018

Beeld: www.kampeertrend.nl

Kamperen saai? Niet wanneer je verblijft in een bijzondere camper of caravan! In dit blog maak je kennis met extreem dure campers, opblaasbare vouwwagens en zelfs een omgebouwde schoolbus. Zo wordt die kampeervakantie wel heel bijzonder!

Ga op pad met een Tiny-camper

Niet alleen de Tiny-house beweging is aan een opmars bezig: ook de mini-camper zorgt voor verbaasde en geïnteresseerde blikken onderweg. En zeg nu zelf: waarom zou je in een tent slapen als je ook simpelweg een waterdichte accommodatie aan je fiets kunt bevestigen. Bye, bye fietstassen! Let wel: het gevaarte weegt zo’n 45 kilo, dus een fietsvakantie naar Tirol zit er wellicht niet in. Maar ludiek is het wel. Zie jij jezelf Nederland al blikken vangen met dit huis(je) op wielen?

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/bijzonder/leuk-on-tour-geweldige-mini-caravan/”]

Ruimtelijk verblijven in een…schoolbus!

Nadat een hip Amerikaans stel een tot camper getransformeerde bus voorbij zag rijden, besloten ze in een opwelling hetzelfde te doen. Drie maanden en vijftigduizend dollar later waren ze de trotse eigenaar van dit prachtige exemplaar. Kun je dit eigenlijk nog wel een camper noemen? Nou ja, het rijdt en het heeft wielen, dus waarschijnlijk wel. Wil je meer zien van de avonturen van dit stel? Hun vakantie is vastgelegd in de documentaire Expedition Happiness, die sinds begin 2018 onder andere op Netflix te zien is.

Beeld: Froot

Beeld: Froot

De duurste camper ter wereld

Er zijn oneindig veel luxe campers op de weg te vinden, maar je hebt altijd baas boven baas. Het zal je dan ook niet verbazen dat er een camper op de markt is met een vraagprijs van drie miljoen (!) euro. Wat je ook niet zal verbazen is dat deze afkomstig is uit…Dubai. Je kunt je afvragen waarom iemand met een dergelijk budget sowieso gaat kamperen, maar bij het zien van het interieur zal je mond openvallen. Wat een luxe! Wie zou hier weleens mee door Noorwegen willen toeren? En ik vond Hotel Grand al zo luxe…

Opmars van de vouwwagen

Na een aantal mindere jaren is de vouwwagen de laatste tijd weer veel in trek. Dat is logisch: je kunt comfortabel en stijlvol overnachten zonder dat dit ten koste gaat van het echte kampeergevoel. Daarnaast maken de nieuwste ontwikkelingen deze vorm nu wel érg aantrekkelijk om eens uit te proberen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Lola, de allereerste opblaasbare vouwwagen die uit slechts een enkel component bestaat? Of een vouwwagen waarvan het dak  met één druk op de knop omhoog komt? Dat wordt genieten aan het Gardameer!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/kamperen/yurt-woonwagen-safaritent-glamping-is-nog-immer-trend/”]

Meest innovatieve caravan van 2018

De prijs voor de prijs voor de meest innovatieve caravan van 2018 ging naar model ‘Coco’ van het merk Dehtleffs. De caravan is niet alleen superlicht, het interieur bestaat grotendeels uit modulaire onderdelen waardoor ze eenvoudig te verplaatsen zijn. Zo creëer je dus precies de ruimte die je wilt! Zie jij jezelf al comfortabel door Oostenrijk, Frankrijk of Kroatië toeren? Dit model zou zeker niet misstaan bij een fijne camping als Camping Bijela Uvala in het Kroatische Porec.

Ken jij nog mooie voorbeelden van bijzondere caravans of campers? Of heb je er misschien zelf wel een? Post dan jouw foto in de comments!