Vakantie Poreč

a95718ca-destinations 0036 kroatie istrie porec

Poreč is een kustplaats aan de Adriatische Zee in het noordwestelijke deel van Kroatië. Vanuit Utrecht door Duitsland, Oostenrijk en Slovenië is het zo’n 1400 kilometer rijden naar Poreč. Het is een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Kroatië.

Kroatië
Istrië
Porec
Eigen vervoer
Verwijder filters

7 accommodaties

Over Poreč

Poreč is een kleine kustplaats die grenst aan de Adriatische Zee in het meest noordwestelijke deel van Kroatië. Vanuit Utrecht door Duitsland, Oostenrijk en Slovenië is het zo’n 1400 kilometer rijden naar Poreč. Het is een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Kroatië.

Een prachtige kustlijn

De kustlijn van Poreč bestaat uit verschillende kleine baaitjes waar je je handdoek kunt uitrollen in de zon. De kustlijn is hier vrij vlak, waardoor het ideaal is om te zwemmen. In Poreč vind je daarnaast een kleine jachthaven waar je je ogen uitkijkt naar de bijzondere schepen. Badplaatsen als Rovinj en Novigrad liggen niet ver van Poreč en zijn ook zeker een bezoekje waard. In de omgeving van Poreč kun je bovendien heerlijk wandelen en fietsen in de vrije natuur.

Het historische centrum van Poreč

Poreč is een oude stad met smalle straatjes waar je veel historische bezienswaardigheden vindt, zoals de Eufrasiusbasiliek, de Saint Euphemia kathedraal en verschillende monumentale torens. Van oorsprong is Poreč een Romeinse stad, wat je ook terugziet aan de vele oude bogen, pilaren en Romeinse mozaïeken. ’s Avonds is het centrum mooi verlicht en gezellig druk met toeristen, vooral in de zomermaanden. Poreč telt ook een aantal discotheken waar het tot in de vroege uurtjes gezellig is.

Wat zeggen bezoekers over

Porec

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.