Bezienswaardigheden Fuerteventura: 10x zien op dit mooie eiland

Redactie - 1 november 2020

Bezienswaardigheden Fuerteventura: 10x zien op dit mooie eiland

Redactie - 1 november 2020

Het is een van de Canarische Eilanden en geliefd bij velen: het paradijselijke Fuerteventura. Na slechts 4,5 uur vliegen ben je al op het Spaanse eiland vol knusse vissersdorpjes, witte stranden, de blauwe kust en ruige vulkaangebergtes. Natuurlijk is er op Fuerteventura genoeg leuks te zien en te bezoeken. Lees snel verder voor 10x de leukste bezienswaardigheden op Fuerteventura.

1. Ajuy

Ajuy is een bijzonder natuurmonument én een van de meest unieke bezienswaardigheden op Fuerteventura. De omgeving bestaat uit zwarte zandstranden aan een prachtige blauwe zee. De stranden zijn omgeven door rotsen en kliffen, waar de zee wild tegenop spat. Bij Ajuy bewonder je de bijzondere grotten en rotsformaties. Door erosie is hier over een periode van duizenden jaren unieke rotsenkunst gevormd. Wandel na je bezoek door het vissersdorp Puerto de los Muertos en schuif aan bij een van de restaurants voor heerlijke verse vis. Ondanks dat de naam duister klinkt (Haven van de Doden), is dit een gezellige plaats om te bezoeken tijdens je vakantie naar Fuerteventura.

Cuevas de Ajuy - bezienswaardigheden Fuerteventura

2. Parque Natural de Corralejo

De stad Corralejo is een leuke plek om te bezoeken tijdens je vakantie naar Fuerteventura. In de buurt ligt één van de leukste bezienswaardigheden van Fuerteventura, namelijk natuurpark Parque Natural de Corralejo. In dit park vind je schitterende zandvlaktes, die langs het water uitgestrekt zijn. Ook de duinen zijn mooi en zorgen voor een schilderachtig plaatje. Het is de ideale plek voor een mooie en rustige wandeling langs het natuurschoon van dit Canarische eiland.

 

3. Betancuria

Betancuria is de voormalig hoofdstad van Fuerteventura en ligt in een vulkaanachtige omgeving. Breng zeker een bezoek aan deze plaats als je zin hebt in een cultureel dagje. In Betancuria bezoek je namelijk de leukste culturele bezienswaardigheden van Fuerteventura. Er zijn meerdere interessante historische plekken, zoals de Santa Maria kerk, de oudste kerk van de Canarische eilanden. Daarnaast zijn er oude paleizen en huizen. Cultuurliefhebbers vermaken zich urenlang! Bezoek Betancuria aan het begin van de avond of vroeg in de ochtend. Het is dan niet alleen rustiger, maar je bewondert ook gelijk de mooie zonsopgang of zonsondergang!

Betancuria - bezienswaardigheden Fuerteventura

4. El Cotillo

In het dorp El Cotillo vind je veel prachtige stranden, verse vis en overheerlijk ijs. Het wordt gezien als een van de mooiste dorpen op Fuerteventura. Het ligt namelijk aan een ruige rotsachtige kustlijn. Toch kan je prima op het strand en in de zee genieten. Zo is er een beschut zandstrand in de vorm van een halve cirkel, waar het water vrij rustig is. Verder in het noorden, bij de mooie vuurtoren, wordt de zee steeds ruiger. Dit is een geliefde plek voor ervaren watersporters. Breng ook een bezoek aan het kleine kasteel Castillo del Tostón dat in El Cotillo ligt.

 

5. Mirador de Morro Velosa

Voor een geweldig uitzicht over het eiland ga je naar Mirador de Morro Velosa: een uitzichtpunt hoog bovenop een berg. Vanaf hier kijk je uit over de ruige omgeving, de kronkelige ravijnen en af en toe een klein dorpje. Er is hier amper lichtvervuiling. Neem dus wat eten en drinken mee, kleed je goed aan en wacht bij Mirador de Morro Velosa tot de avond valt en de sterren de hemel verlichten. Dit uitzichtpunt is duidelijk een van de mooiste bezienswaardigheden op Fuerteventura!

Mirador de Morro Velosa

6. La Lajita Oasis Park

Wie van dieren en natuur houdt, kan een bezoekje aan La Lajita Oasis Park niet overslaan. Dit park hoort bij de leukste bezienswaardigheden op Fuerteventura omdat het ontzettend divers is. Zo zijn er prachtig aangelegde botanische tuinen én veel bijzondere dieren. Er zijn verschillende activiteiten te beleven, zoals kamelenritjes. Ook worden er shows gegeven, zoals een zeehondenshow, waar je de dieren van dichtbij kan bewonderen. Kortom, een ontzettend leuk uitje voor jong en oud.

 

7. Pico de la Zarza

Trek je wandelschoenen maar aan als je van nog meer prachtige uitzichten over Fuerteventura wil genieten. Wandel of klim in een paar uur naar de top van de Pico de la Zarza, het hoogste punt van het eiland. Het is een flinke wandeling waarvoor een goede conditie nodig is, zeker omdat er geen schaduw is langs de route. Gelukkig is het uitzicht vanaf de top de wandeling méér dan waard! Zorg wel voor goede wandelschoenen, voldoende water en een hoed of petje om je hoofd te beschermen tegen de zon.

Pico de la Zarza- Bezienswaardigheden Fuerteventura

8. Parque National de Jandía

Vind je het beklimmen van de Pico de la Zarza te inspannend? Geen zorgen! De berg ligt in het Parque National de Jandía. Ideaal voor een ontspannen wandeling waarbij je veel van de indrukwekkende natuur van het eiland ziet. Zo leven hier verschillende bijzondere vogels en zijn er unieke planten. Het natuurpark strekt zich uit tot aan de kustlijn van het eiland, die zeker het bezoeken waard is. Zorg dat je je fototoestel mee hebt, want een bezoek aan dit park moet zeker vastgelegd worden!

 

9. Playa de Cofete

Playa de Cofete is een van de mooiste bezienswaardigheden van Fuerteventura. Het is een ongerept zandstrand van wel twaalf kilometerlang met een helderblauwe zee. Het lijkt wel alsof er geen einde komt aan het goudgele zand en de wilde oceaan. Hier kom je volledig tot rust, doordat er amper bebouwing is en er geen grote wegen zijn. Kortom, dit strand is zeker een bezoek waard tijdens je vakantie naar Fuerteventura!

Playa de Cofete

10. Museo de la Sal

Museo de la Sal is een museum in het zuiden van Fuerteventura. Hier ontdek je hoe vroeger zeezout werd gewonnen. Lange tijd werden de zoutpannen bij Salinas del Carmen namelijk gebruikt voor zoutwinning, maar tegenwoordig is het een monument met een museum: Museo de la Sal. Bekijk de indrukwekkende zoutpannen en het museum en struin ook nog even door het dorpje Salinas del Carmen. Een echte aanrader!

 

Overnachten op Fuerteventura doe je hier

Er zijn talloze leuke accommodaties voor jouw vakantie naar Fuerteventura. In de stad Corralejo overnacht je bijvoorbeeld bij H10 Ocean Suites, zoals ook vakantieganger Charlotte deed:

“Mooi rustig hotel, met super vriendelijk personeel, wordt meteen geluisterd naar je wensen en er wordt snel gehandeld. Zo wilde ik graag een extra deken en een waterkoker op de kamer… werd meteen geregeld! Ruime keuze in ontbijt en diner, buffet, veel keus en heerlijk! Centrale ligging, dichtbij het drukke centrum maar totaal geen last van. De zee op loopafstand.”

Vakantiegangers Edwin en Karin boekten hun verblijf in Fuerteventura bij Appartement Las Marismas de Corralejo en laten in een review weten:

Heerlijke vakantie achter de rug. Prachtig resort, twee grote zwembaden en een groot kinderbad. Vriendelijke mensen op resort, van de tuinman tot het personeel bij de receptie. Kamer langer behouden vertrek? geen probleem en zonder kosten. Mooi ruim opgezet, veel groen en ruime kamers met aparte slaapkamer.”