Waarom iedereen naar het Italiaanse eiland Capri wil

Redactie - 4 april 2020

Waarom iedereen naar het Italiaanse eiland Capri wil

Redactie - 4 april 2020

Capri. Alleen de naam al. Daar wil je toch meteen naartoe? Hoeveel mooie verhalen zijn er wel niet over dit legendarische Italiaanse eiland in de baai van Napels? Van Odysseus die er het verleidelijke gezang van de Sirenen weerstond tot Jacqueline Kennedy Onassis die er haar broeken liet maken: Capri hoort gewoon op je bucketlist.

Waarom iedereen naar het Italiaanse eiland Capri wil

Op de boot naar Capri

De rich & famous arriveren op Capri op hun privéjachten, het ‘gewone volk’ neemt (vaak voor een dagtochtje) de ferry of draagvleugelboot vanuit Mergellina, Molo Beverello, Sorrento, Positano en Amalfi. Ook zijn er mogelijkheden vanaf de haven van de Golf van Napels en het schiereiland van Sorrento. Het exclusieve uitzicht vanaf de boten maakt geen onderscheid in hoe je komt, dat is voor iedereen en altijd even fraai.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips-van-een-local/tips-van-een-local-onontdekte-plekjes-in-italie-volgens-felicia/”]

Waarom iedereen naar het Italiaanse eiland Capri wil: de oude haven

Kom dichterbij

Van een afstandje lijkt Capri niet meer dan een rotspartij, met z’n 10 vierkante kilometer is het een dwerg in een panorama met de vulkaan Vesuvius, Napels en het grotere eiland Ischia. Door de mediterrane lucht lijkt wat je ziet bijna een fantasie. Maar als je dichterbij komt, wordt Capri werkelijkheid en die is niet minder spectaculair. Hemelsblauw en turquoise. Zeemeeuwen zwermen langs de rotsachtige kust, waar gestucte villa’s als klauterende berggeitjes aan de wanden lijken te hangen. Bij aankomst is er vanuit de haven Marina Grande een kabelspoorweg (funicolare) naar het erboven gelegen stadje Capri. Anacapri, het minder drukke zusje, is nog een stukje hoger gelegen. Kortom, genoeg bezienswaardigheden in Capri.

Waarom iedereen naar het Italiaanse eiland Capri wil

Hier gebeurt het in Capri

Hét centrum is de Piazza Umberto I, ofwel de Piazetta, een pleintje aan de voet van de klokkentoren in het stadje Capri. Hier komen zowel toeristen als beroemde ‘locals’ samen om op een van de terrassen iets te drinken. Hier begint ook het betere shoppen. Gewoon aansluiten in de rij liefhebbers en je in de Via Camerelle langs alle bekende merken laten voeren.

Waarom iedereen naar het Italiaanse eiland Capri wil: hier gebeurt het

Couleur locale

Meer ‘couleur locale’ vind je in winkels zoals Canfora (Via Camerelle 3) and Da Costanzo (Via Roma 49) waar je nog de bekende handgemaakte leren sandalen kunt krijgen. Op de Piazzetta zelf verkoopt La Parisienne op het eiland gemaakte kleding. Leuk detail: trendsetter Jackie Onassis liet hier haar capribroeken altijd maken.

Waarom iedereen naar het Italiaanse eiland Capri wil: stoeltjeslift met geweldig uitzicht

Hoogtepunt

Klaar met shoppen? Dan kun je bijvoorbeeld vanuit Anacapri met een stoeltjeslift naar de top van de Monte Solaro (589 meter, het hoogste punt op Capri), waar je een adembenemend uitzicht hebt, maar er komen is de helft van de lol.

Waarom iedereen naar het Italiaanse eiland Capri wil: ruige kust

Beeld: Gianni di Natale

Lunchen op z’n Italiaans

Voor de lunch kun je naar beachclub La Fontelina gaan, waar ze behalve strandbedjes en parasols ook lekkere pasta en seafood hebben. Of zoek het hogerop in het poolside restaurant (mét uitzicht) van hotel Casa Morgano.

Waarom iedereen naar het Italiaanse eiland Capri wil: blauwe grot

Capri vanaf het water

Het is altijd een goed idee om Capri te ontdekken vanaf het water. Er zijn allerlei excursies en je kunt ook boten huren. Heb je niet veel tijd, ga dan mee op tochtje van een uur vanuit de Marina Grande. Je ziet dan allerlei grotten, zoals de beroemde Blauwe Grot, en wie weet wijst de gids ook nog wat huizen van beroemdheden aan.

Waarom iedereen naar het Italiaanse eiland Capri wil: Keizer Tiberius (en zijn huis)

De beroemdste inwoner

Keizer Tiberius is de beroemdste inwoner die Capri ooit gehad heeft. De resten van Villa Jovis, het grootste van de twaalf villa’s die hij op het Italiaanse eiland liet bouwen zijn nog te zien. Hoewel de feesten die hij volgens de overlevering gaf tegenwoordig ondenkbaar zijn (hij wordt ook wel de ‘wrede keizer’ genoemd) startte met hem wel een traditie van decadentie en hedonisme. Nog altijd is het nachtleven er bruisend.

Waarom iedereen naar het Italiaanse eiland Capri wil: uitgaan

Beeld: elusivetraveller.com

Het nachtleven van Capri

Blijf je langer dan een dag en wil je dat weleens meemaken? Ga dan naar Anema e Core (Via Sella Orta 39/e). Popsterren schijnen er spontaan de microfoon te pakken en dansen op de tafels mag. Liever loungen? Dan is Pantarei (Via Lo Palazzo 1) de place to be, beter te omschrijven als ‘lifestyle tempel’: drink er ’s nachts en laat er overdag je kater wegmasseren is de tip.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/eilandhoppen-italie-hier-moet-naartoe/”]

Langer blijven?

Veel mensen zeggen dat Capri ’s avonds op z’n best is, als de dagjesmensen vertrokken zijn. Dan is het inderdaad een veel rustiger plek, met minder toeters en bellen. Wil je blijven logeren? Hotel Excelsior Parco en Hotel La Minerva krijgen van jullie allebei een 10!

Ook op Capri geweest? Deel jouw tips in een reactie!