Vakantie Napels

De sfeervolle stad Napels ligt in het zuiden van Italië aan de Golf van Napels. Met 3 miljoen inwoners is Napels de derde stad van Italië. Door de ligging aan zee en historische bezienswaardigheden is het de ideale bestemming voor een stedentrip.

Italië
Campanië
Napels
Eigen vervoer
Verwijder filters

23 accommodaties

Over Napels

De sfeervolle stad Napels ligt in het zuiden van Italië aan de Golf van Napels. Vanaf de stad ziet men over het water de vulkaan Vesuvius liggen. Met drie miljoen inwoners is Napels de derde stad van Italië. Goethe schreef ooit ‘eerst Napels zien en dan sterven’, waarmee hij aangaf dat Napels tot de mooiste steden van de wereld behoort. Door de ligging aan zee en historische bezienswaardigheden is het de ideale bestemming voor een stedentrip.

Napels is een hectische stad vol historische gebouwen en interessante musea. Een belangrijke bezienswaardigheid is de Dom. Vooral de kapel van San Geranno trekt veel bezoekers. Hier zou het bloed van de beschermheilige van de stad worden bewaard. Ook het Castel sant’Elmo mag u niet missen. Vanaf dit oudste kasteel van Napels heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Een bezoek aan de ruïnes van Pompeii is een absolute must. Gaat uw belangstelling uit naar de oudheid, dan moet u het Museo Archeologico Nazionale bezoeken. Dit museum bezit een grote verzameling voorwerpen uit die periode, waaronder veel objecten uit Pompeii.

Als u de drukte van de stad wilt ontvluchten, is een boottocht naar het eiland Capri een uitstekende optie. Dit eiland, dat 10 kilometer uit de kust ligt, was al onder Romeinse keizers een populaire bestemming.

Napels is geen echte modestad. Toch vindt u aan de Via Toledo enkele duurdere boetieks. In de Via San Gregorio Armeno maken honderden sierkunstenaars de typische houten kerststallen waar Napels bekend om is.

Het drukke straatleven van Napels zorgt voor een permanente gezellige sfeer in de stad. Het is dan ook niet moeilijk een gezellig restaurant te vinden. Napels is een echte pizzastad. Hier werd de beroemde pizza Margherita uitgevonden. De meest exclusieve restaurants liggen aan de boulevard. Voor een goedkopere maaltijd kunt u terecht in één van de vele trattoria’s. Italianen beginnen meestal pas rond 21.00 uur met het diner en de meeste restaurants gaan dan ook pas rond die tijd open.

Napels heeft een mediterraan klimaat. Omdat de temperatuur in de zomer flink kan oplopen, kunt u de stad het beste in het voor- of najaar bezoeken, als de temperatuur tussen de 20°C en 25°C graden schommelt.

Het snelste vervoersmiddel is de metro. Deze rijdt om de 8 minuten. Ook de kabeltrein is een goede optie. Mijdt de bus, die is vaak overvol en staat steeds stil in het drukke verkeer.

Wat zeggen bezoekers over

Napels

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.