6x de leukste herfstmarkten voor een dagje uit

Redactie - 11 oktober 2018

6x de leukste herfstmarkten voor een dagje uit

Redactie - 11 oktober 2018

Deze herfst een leuk dagje uit? Of je nou gezellig met z’n tweeën op pad wilt of de kids op sleeptouw neemt, een gezellige markt bezoeken is altijd een goed idee. Daarom hebben wij de leukste herfstmarkten in Nederland voor je op een rij gezet.

Foodtruck

Beeld via Pixabay: Joenomias

De (h)eerlijke Streekmarkt Trots

Smaakvolle streekproducten proeven op een bijzondere locatie? Dan moet je op 28 oktober bij Kasteel Rosendael zijn. Op dit ruim 700 jaar oude landgoed in Rozendaal wordt namelijk de herfsteditie van Trots Streekmarkt georganiseerd. Lekker rondneuzen tussen kramen met eerlijke en homemade lekkernijen van standhouders die passie hebben voor hun producten. Entree en parkeren is gratis! De Trots streekmarkt wordt in het najaar overigens op nog meer unieke en sfeervolle locaties georganiseerd: 21 oktober (Wagenwerkplaats Centraal Ketelhuis, Amersfoort), 11 november (Kasteel Groeneveld, Baarn) en 18 november (Walkartpark, Zeist).

Festival

Beeld via Unspash: Valerie Elash

Spullen en Smullen: de herfsteditie

Ook in de herfst wordt er weer een editie van Spullen en Smullen georganiseerd. Dit keer in het winkelcentrum Roselaar in het Brabantse Roosendaal. Op deze lifestylemarkt voor levensgenieters scoor je niet alleen mooie spullen, maar kun je natuurlijk ook lekker smullen. De Hoor de herfst- editie vindt plaats op zondag 28 oktober 2018. Zorg dat je erbij bent!

De creatieve Swan Market

Op zoek naar een creatief cadeautje? Of ben je je huis aan het restylen en wil je graag leuke woonaccessoires scoren? Plan dan een dagje uit naar de Swan Market. Een inspirerende lifestylemarkt met creatieve spulletjes, foodtrucks en livemuziek. Lekker shoppen en proeven dus! De Swan Market vindt op diverse locaties in Nederland plaats. Zet in ieder geval 14 oktober (Tilburg), 28 oktober (Rotterdam) of 18 november (Den Bosch) alvast in je agenda.

Sonsbeekpark

Sonsbeekpark

De kleurrijke Sonsbeekmarkt in Arnhem

Op zoek naar een hippe mix tussen een streekmarkt en een buitenfestival? Dan is het Sonsbeekpark in Arnhem elke eerste zondag van de maand de place to be. Op deze bijzondere locatie wordt dan de feestelijke Sonsbeekmarkt georganiseerd. Een vrolijk buitenfeestje met mobiele keukentjes vol streekproducten, maar ook kunst, mode, design, muziek en straattheater. Een fijne plek dus om leuke cadeautjes te scoren en lekker eten te proeven.

Pompoenen

Beeld via Unsplash: Gabby Orcutt

Gezellige herfstmarkt in Ermelo

Pompoenen, herfststukken en heel veel streekproducten. Dat zijn de ingrediënten van de jaarlijkse herfstmarkt in Ermelo. Op zaterdag 20 oktober kun je niet alleen rondneuzen op de markt, maar ook genieten van leuke demonstraties en optredens. Ben je uitgekeken in Ermelo? Ontdek dan de prachtige omgeving. Ermelo ligt namelijk aan de rand van de Veluwse bossen en op steenworp afstand van het mooie Zuiderzeestadje Harderwijk. Maak er maar meteen een weekendje weg van en blijf slapen bij Hotel de Heerlickheijd van Ermelo. Reviewer Maerten is erg enthousiast over deze Zoover award winnaar: ‘Prachtig hotel waar je direct thuis voelt. Uitstekend ontbijt en zeer fijne keuken! De oprechte vriendelijkheid maakt het af.

IJhallen Amsterdam

IJhallen Amsterdam

Gigantische vlooienmarkt in de IJhallen

In de Amsterdamse IJhallen wordt regelmatig de (naar eigen zeggen) grootste vlooienmarkt van Europa georganiseerd. Ook in de herfst kun je weer eindeloos rondsnuffelen tussen de tweedehands kleding, leuke hebbedingetjes en andere kunst en kitsch. Misschien vind je wel die ene zeldzame schat voor een prikkie. En ben je uitgesnuffeld, dan kun je mooi het hippe Amsterdam-Noord gaan ontdekken. Misschien wil je zelfs wel blijven overnachten in Amsterdam. Hotel NH Amsterdam Noord is dan een prima keuze. Dit najaar vindt de vlooienmarkt plaats op 27 en 28 oktober en 17 en 18 november 2018.

Heb jij nog leuke tips voor herfstmarkten in eigen land? Laat dan een reactie achter.