/Nederland/Gelderland/Harderwijk

Vakantie Harderwijk

Harderwijk is een stad in de provincie Gelderland. De stad heeft een unieke ligging, het ligt namelijk ‘ingeklemd’ tussen Flevoland en de Veluwe. De grootste publiekstrekker van Harderwijk is het Dolfinarium dat jaarlijks veel bezoekers weet te trekken.

Nederland
Gelderland
Harderwijk
Eigen vervoer
Verwijder filters

6 accommodaties

Over Harderwijk

Harderwijk is een middelgrote stad in de provincie Gelderland. De stad heeft een vrij unieke ligging, het ligt namelijk ‘ingeklemd’ tussen Flevoland en de Veluwe. Plaatsen in de buurt zijn Zeewolde, Ermelo, Putten en Nunspeet. De grootste publiekstrekker van Harderwijk is het Dolfinarium dat jaarlijks veel bezoekers weet te trekken. De stad beschikt over een eigen haven voor de pleziervaart en is gelegen in een waterrijke omgeving, een goede uitvalsbasis voor uitstapjes op het water bij mooi weer.

Harderwijk is een relatief oude stad gesticht in 1231 en telt veel monumenten en bezienswaardigheden, het heeft een compact historisch centrum. Ook was het een belangrijke Hanzestad, in vroeger dagen lag het aan de Zuiderzee, een strategisch goede locatie voor overzeese handel en visserij. De stad is goed bereikbaar per auto via de A28 en openbaar vervoer en de stad heeft haar eigen treinstation. Harderwijk staat bekend als vrij toeristisch, mede door de aanwezigheid van het Dolfinarium. Harderwijk telt een viertal hotels en verschillende vakantiehuizen.

Wat zeggen bezoekers over

Harderwijk

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.