Vakantie Arnhem

Arnhem is de hoofdstad van de gemeente Gelderland. De tweede wereldoorlog heeft een grote invloed gehad op deze stad. Zo zijn er in Arnhem en omgeving tal van musea die de geschiedenis van Arnhem in de tweede wereldoorlog laten zien.

Nederland
Gelderland
Arnhem
Eigen vervoer
Verwijder filters

24 accommodaties

Over Arnhem

Arnhem is de hoofdstad van de gemeente Gelderland. De binnenstad van Arnhem is in het jaar 2008 gekozen tot beste binnenstad van Nederland. De tweede wereldoorlog heeft een grote invloed gehad op deze stad. Zo zijn er in Arnhem en omgeving tal van musea die de geschiedenis van Arnhem in de tweede wereldoorlog laten zien. Ook is er net buiten Arnhem, bij Oosterbeek, een indrukwekkend oorlogskerkhof.

Als enige stad in Nederland rijden er in Arnhem, sinds 1949, trolleybussen. Voordeel hiervan is dat de bus geen uitlaatgassen uitstoot, wat weer schonere lucht geeft in de stad zelf. Arnhem biedt op winkelgebied voor elk wat wils. Zo zijn er naast de bekende grote winkelketens ook veel kleine zelfstandige modezaken te vinden. De winkelstraten zijn knus, vlak bij elkaar en overzichtelijk. Met een eigen modeacademie is Arnhem één van de hipste modesteden van Nederland. Dit is ook terug te zien op de Arnhem Mode Biënnale, die sinds 2006 jaarlijks georganiseerd word.

Naast beste binnenstad is Arnhem ook uitgeroepen tot groenste stad van Nederland. Groene plekken in en rond Arnhem zijn Sonsbeekpark en natuurlijk de Veluwe. Met name de Veluwe is populair onder wandelaars en fietsers. Een andere populaire bezienswaardigheid is het Openlucht Museum.

Arnhem is per auto makkelijk te bereiken. Ook de verbinding met Duitsland is vanuit hier ideaal. In het centrum, maar met name bij het transferium is voldoende parkeerruimte. Ook via het spoor is Arnhem goed bereikbaar. Als je de stationshal uitloopt sta je al midden in het centrum.

Het uitgaansleven in Arnhem wordt beschreven als de ideale mix van mogelijkheden. Naast de vele veelzijdige clubs, cafés en discotheken worden er ook regelmatig Culturele evenementen georganiseerd. Het uitgaansleven in Arnhem speelt zich met name af op de Korenmarkt, Jansplaats en de Rijnkade.

Wat zeggen bezoekers over

Arnhem

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.