Gekste musea ter wereld

- 1 december 2014

Gekste musea ter wereld

- 1 december 2014

Je bent vast wel eens in een museum geweest. Het Rijksmuseum of het Openluchtmuseum. Schilderijen bewonderen, leren over de geschiedenis van een land en in Nemo kun je zelf proefjes doen. Maar wist je dat er ook een prikkeldraadmuseum bestaat? En een museum van verbroken relaties? Ja, echt waar!  Wij hebben deze en nog zes andere gekke musea van over de hele wereld voor je op een rijtje gezet.

1. Museum van verbroken relaties (Zagreb, Kroatië)

Museum van verbroken relatiesFoto: brokenships.com

In dit museum vind je ‘souvenirs van relaties’ die mensen gedoneerd hebben, zodat ze die relatie achter zich kunnen laten. Zo vind je trouwjurken en ringen in het museum, maar ook objecten als een kunsthand en een mobiele telefoon. Bij ieder object hangt het verhaal van degene die het gedoneerd heeft.

2. Prikkeldraadmuseum (Kansas, Verenigde Staten)

PrikkeldraadmuseumFoto: www.barbwiremuseum.com

Geloof het of niet, maar in La Crosse, Kansas staat een museum dat alleen maar prikkeldaad tentoonstelt. Je kunt hier meer dan 2400 soorten prikkeldraad vinden. Saai? Ja dat wel.

3. Museum of Funeral History (Houston, Verenigde Staten)

Museum of funeral historyFoto: www.flickr.com

Dit museum is toegewijd aan begrafenissen. Hier kun je tentoonstellingen bekijken van presidentiële begrafenissen, het inbalsemen van lijken in het vroegere Egypte en doodskisten door de jaren heen.

4. IJslands Fallologisch Museum (Reykjavik, IJsland)

IJslands Fallologisch MuseumFoto: en.wikipedia.org

Oftewel het penis museum. Je kunt hier meer dan 215 penissen bekijken van verschillende zoogdieren, van een hamster tot een walvis. En sinds een paar jaar kun je er ook menselijke exemplaren vinden.

5. Museum voor Martelwerktuigen (Amsterdam, Nederland)

Museum voor martelwerktuigenFoto: www.pretparkdeals.nl

Ook in ons eigen land hebben we een apart museum. Altijd al geïnteresseerd geweest in martelwerktuigen? Dan kun je hier je hart ophalen. In dit museum vind je onder andere een schavot, een guillotine en een schedelkraker. Bij ieder werktuig wordt een uitleg gegeven. Brrrrrrrrrrr!

6. Museum of Bad Art (Massachusetts, Verenigde Staten)

Museum of bad artFoto: www.cbsnews.com

We kennen de MOMA, Museum of Modern Art, maar er is ook een museum genaamd de MOBA. In dit museum wordt alleen maar slechte kunst getoond in allerlei vormen en maten.

7. Toilet Museum (New Delhi, India)

Toilet museumFoto: falafil.com.br

In het Toilet Museum in New Dehli wordt de evolutie van het toilet van de laatste 4500 jaar tentoongesteld. Van simpele wc’tjes tot uitbundig Victoriaanse versierde toiletten. En ben je zo iemand die leest op het toilet: er is ook een wc die zich voordoet als boekenkast.

8. Noedel Museum (Osaka, Japan)

Noedel MuseumFoto: darkroom.baltimoresun.com

In dit Japanse museum vind je noedels. Allerlei soorten noedels. Je kunt er zelfs een workshop doen en leren je eigen verse noedels te maken.

Aan welk museum zou jij een bezoekje willen brengen?