/Kroatië/Zagreb

Vakantie Zagreb

Zagreb is de hoofdstad van Kroatië en is gelegen tussen de bekende driehoek Boedapest - Wenen - Venetië. Zagreb telt ongeveer een miljoen inwoners en heeft veel historische aangezichten: de Oostenrijkse-Hongaarse invloeden zijn duidelijk waarneembaar.

Populair
Kroatië
Zagreb
Over Zagreb

Zagreb is de hoofdstad van Kroatië en is gelegen tussen de bekende driehoek Boedapest - Wenen - Venetië. Zagreb is een stad met veel historische aangezichten: de Oostenrijkse-Hongaarse invloeden zijn duidelijk waarneembaar. De stad is ideaal voor een stedentrip tijdens uw vakantie in Kroatië. De stad ligt in het noorden van Kroatië, niet ver van de grens met Slovenië. Zagreb telt ongeveer een miljoen inwoners.

Zagreb is verdeeld in het hoog gelegen Gornij Grad en het lager gelegen Donji Grad. De stad staat bekend om de vele terrassen, cafés, restaurants, tuinen, parken en andere bezienswaardigheden. Één dag in Zagreb is eigenlijk niet genoeg om alles te kunnen bezichtigen. De berg Medvednica is multifunctioneel: in de zomer recreëren de Kroaten er lustig op los en ’s winters is er de mogelijkheid om te skiën. Het Jelacic-plein vormt het hart van Zagreb. Het historische plein vormt de verbinding tussen Gornij Grad en Donji Grad. De kathedraal van Zagreb is het bekendste gebouw van de stad. De kathedraal is gebouwd in Gotische stijl. In 1442 is de oorspronkelijke kathedraal verwoest door de Turken, op de resten is de nieuwe kathedraal gebouwd. Vooral de kunst in de kathedraal zijn van historische waarde voor Zagreb.

Zagreb is een ideale stad om te winkelen. In de stad zijn de afgelopen jaren veel shopping centra geopend. In deze centra zijn behalve moderne winkels ook bioscopen en restaurants te vinden. De bekendste winkelstraat van Zagreb is echter Ilica. In deze straat zijn, in Kroatië populaire, producten als kristal, vlechtwerk, wijnen, keramiek en stropdassen te koop. Zowel in de zomer als de winter is het uitgaansleven in Zagreb zeer aantrekkelijk. Van traditionele koffiehuizen en restaurants tot theaters en discotheken. In de Tkalčićeva-straat in Kaptol (Gornij Grad) zijn de meeste restaurants te vinden. De kaart wordt gekenmerkt door de mix van traditionele lokale en internationale gerechten.

Zagreb kent een redelijk aangenaam klimaat. De zomers zijn heet en zonnig en de zomers zijn koud en nat. Een kenmerk van Kroatië is dat de zon er vaak schijnt. Zagreb leent zich dus goed voor een citytrip.

Zagreb kent een goed netwerk qua openbaar vervoer. Er is een spoornetwerk en er rijden bussen en taxi’s. Een toeristische trekpleister is Uspinjača. Dit kabelbaantje verbindt Gornji Grad en Donji Grad met elkaar. De luchthaven van Zagreb wordt druk bezocht: er komen jaarlijks zo’n 1,7 miljoen reizigers.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.