8x toffe Spaanse steden als alternatief voor Barcelona of Valencia

Redactie - 17 december 2018

8x toffe Spaanse steden als alternatief voor Barcelona of Valencia

Redactie - 17 december 2018

Kom op! Weet je nu niets anders te verzinnen dan een stedentrip naar Barcelona? Wat zeg je? Valencia. Ik zal zeker niet ontkennen dat dit prachtige steden in Spanje zijn, maar er is zoveel meer. Om je te helpen zet ik 10 alternatieven op een rijtje. Welke van deze Spaanse steden kies jij voor je volgende citybreak?

Spaanse steden Bilbao

Beeld: Eva Hopstaken

Trots van Spaans Baskenland; Bilbao

Tijdens mijn bezoek aan Bilbao huurde ik een fiets en trapte langs de vele bezienswaardigheden. Een bezoek aan het Guggenheim museum mag je natuurlijk niet overslaan. Verwen jezelf met een bord vol heerlijke pintxos en een goed glas Rioja. Heerlijk!

Reviewer Henrich verbleef in Hotel Miró en beoordeelde deze accommodatie met een 8. ‘Op steenworp afstand van Guggenheim museum en vlakbij groot winkelcentrum.’

Spaanse steden San Sebastián

Beeld: Eva Hopstaken

Super gezellig San Sebastián

We blijven even in Spaans Baskenland. San Sebastián is ook zo’n parel als het gaat om Spaanse steden. De stad heeft alles wat je zoekt, zon, zee, strand en heerlijk eten. Viva Donostia!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/baskenland-hier-moet-topvakantie/”]

Spaanse steden Benidorm

Beeld: Eva Hopstaken

Benidorm, echt niet alleen voor bejaarden

Ja ik weet het. Als ik het over Spaanse steden heb, denk je waarschijnlijk niet meteen aan Benidorm. En dat is jammer. De bekendste kustplaats aan de Costa Blanca heeft zoveel meer te bieden dan stranden en oude van dagen. Eet tapas tot je geen hap meer kunt nemen, dans in de vele bars en nachtclubs in de oude stad en kom de volgende dag bij op het strand.

Als eens aan Almería gedacht?

In Almería tref je de Middellandse Zee op haar best. Niet minder dan negen maanden per jaar schijnt hier aangenaam de zon. Wist je trouwens dat deze Spaanse stad bekende filmlocaties (zoals bijvoorbeeld Indiana Jones) herbergt? Bovendien is het centrum amper tien minuten van de luchthaven verwijderd, hoe relaxed wil je het hebben?

Spaanse steden Palma de Mallorca

Beeld: Eva Hopstaken

Laat jezelf pamperen in Palma de Mallorca

Niet voor niets riep de  Sunday Times Palma de Mallorca in 2015 uit tot Best city in the world. Mij verbaast het niets. Deze fijne stad herbergt een van de grootste oude centra van Spanje. Datzelfde oude centrum is ook nog eens voor het grootste gedeelte voetgangersdomein en daarnaast zijn er maar liefst tien stranden en de chique jachtclub in Palma de Mallorca.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/actief-zomer/2015-actieve-vakantie-op-mallorca-6-tips/”]

Alicante, Valencia maar dan anders

Valencia is een heerlijke stad, maar denk ook eens aan Alicante. Zeker als je liefhebber bent van het bekende ‘Las Fallas’ festival in Valencia, moet je simpelweg ook naar Las Hogueras de San Juan in Alicante.

Spaanse steden Madrid

Beeld: Naknaknak via Pixabay

Maar natuurlijk, Madrid

De Spaanse hoofdstad Madrid is beduidend minder populair dan de Catalaanse hoofdstad Barcelona. Je doet jezelf en de stad tekort als je geen citytrip naar deze stad plant. Wandelen in het Retiro Park, kunst kijken in het Prado museum of woon er een wedstrijd van Real Madrid bij. Genoeg te zien en te beleven!

Kies eens voor Cartagena

Al ver voor onze jaartelling stichtten de Cartagen Cartagena. In deze Spaanse stad is een duik het verleden wel op zijn plaats. Het archeologisch museum neemt je mee van nul tot nu. Eenmaal terug in het heden stap je aan boord van een sightseeingbus en laat je de mooie stad aan je voorbij trekken.

Welke van deze Spaanse steden ga jij binnenkort bezoeken?