Buiten de deur koken: 6 handige hacks voor op de camping

Redactie - 5 juli 2017

Buiten de deur koken: 6 handige hacks voor op de camping

Redactie - 5 juli 2017

Voor de caravan op de camping koken is hartstikke gezellig, maar af en toe wel wat onhandig. Meestal mis je werkruimte, grijp je mis naar je kruiden stash en heb je slechts één gaspit ter beschikking. Met deze handige hacks voor buiten de deur koken heb je hier deze zomer geen last meer van!

Een compleet gerecht koken zonder pan

Vergeet geen aluminiumfolie mee te nemen als je gaat kamperen. Je maakt namelijk heel snel lekker eten klaar met slechts aluminiumfolie en een (weggooi)barbecue. Zo doe je dat: scheur een ruim stuk folie af en leg hier vervolgens op wat je wilt. Bijvoorbeeld zoete aardappel, paprika en tomaat. Vouw het pakketje dicht, zet het vijftien minuten op de bbq en daarna heb je een heerlijk gerecht waar je alleen nog wat feta en peterselie aan toevoegt.

Koud drinken zonder koelkast

Sta je met je tent op een festival, heb je geen koelkast bij je (goh) en wil je toch genieten van koude wijntjes en biertjes (duh!)? Graaf dan naast je tent een gat in de grond, stop daar de flessen en blikjes in en vul het gat weer met aarde. Zo blijft je drinken lekker koel. Markeer de plek wel even, zodat je ook na een paar wijntjes nog weet waar de rest van je voorraad ligt. Cheers!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/ontbijtrecepten-voor-op-de-camping/”]

Uitgebreid koken met één gaspit

Move over Jamie Oliver! Jij wordt namelijk de chef-kok (van de camping) als je gebruik maakt van deze tip. In no time flans je een uitgebreide maaltijd in elkaar op slechts 1 gaspit. Hoe? Zoek een grote steen, maak deze schoon en leg ‘m in de pan met bijvoorbeeld aardappels. De met het water mee verwarmde steen houdt je aardappeltjes lekker warm als je de pan van het vuur hebt gehaald. Kun jij weer verder met het wokken van de groentes.

Pannenkoeken zonder gedoe

Slimme kampeerders bereiden zich goed voor. Zo ook voor het eerste avondmaal, als je na aankomst op de camping absoluut geen zin meer hebt om uitgebreid te koken… Maak voordat je op vakantie gaat een pannenkoekenbeslag en giet dit in een lege fles, bijvoorbeeld een grote ketchupfles. Zo heb je het beslag meteen bij de hand en kan het bakken beginnen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/kamperen/3-x-koken-op-kampvuurtje/”]

Verse croissants zonder oven

Vooral kinderen zullen dit geweldig vinden, maar schaam je niet als je dit zelf ook leuk vindt. Je kent die blikjes met croissantdeeg toch wel? Dat verkopen ze bijna overal. Neem zo’n blikje mee uit de supermarkt en verzamel wat stevige, lange takken. Wikkel een croissant om een tak en laat het deeg garen boven het vuur of de barbecue. Easy does it. Nog lekkerder wordt het als je vulling in het deeg stopt, zoals nutella, marshmallows of banaan.

Kruiden uit de natuur

Grijp je mis naar je geliefde kruidenrek tijdens het koken? Kijk dan eens om je heen. De kans is groot dat naast je tent een bosje rozemarijn, dille of tijm groeit. Langs de rivier groeit vaak munt, wat je in salades kunt gebruiken. Pas op dat je het niet verwart met brandnetels! Die kun je trouwens wel lekker laten trekken in heet water, voor een kopje brandnetelthee in de ochtend.

Ben je toch niet zo’n chef-kok als je dacht? Schuif dan gewoon aan bij de gezamenlijke camping barbecue bij camping La Jonquille in Frankrijk. Nanda verbleef hier in mei: ‘‘s Morgens hangt het Franse brood aan je tent en ’s avonds kun je genieten van een pizza of gezamenlijke bbq met aansluitend een kampvuur‘.

Heb jij nog een handige kook-hack voor ons? Laat het weten in de comments!

BewarenBewaren