3,8 miljoen reviews
Laagste prijsgarantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Vakantie Zwarte Woud

Vakantie Zwarte Woud

Een vakantie in het Zwarte Woud betekent op avontuur gaan in één van de meest sprookjesachtige gebieden van Duitsland. Dit bosrijke gebied in Zuid-Duitsland leent zich namelijk perfect voor een actieve vakantie in de natuur. Dankzij de vriendelijke bevolking en de typisch Duitse gemütlichkeit voel je je er al snel helemaal thuis.

Scroll

De naam Zwarte Woud komt uit de tijd van de Romeinen. Ze gaven het gebied deze naam vanwege de kenmerkende, donkere naaldbomen die er groeien. Verken de prachtige natuur per stoomtrein van Blumberg-Zollhaus tot Weizen.

Het Zwarte Woud werd wereldwijd vooral bekend door de sprookjes van de Gebroeders Grimm. Veel van hun sprookjes speelden zich af in deze betoverend mooie regio. Sneeuwwitje, Hans en Grietje en Raponsje zijn hier een paar voorbeelden van. Wandelend door de regio kom je van alles te weten over sprookjesachtige kastelen en figuren.

De eerste koekoeksklok werd gemaakt in het Zwarte Woud. Je vindt deze klokken nog veel in de regio, in musea en in souvenirshops. De grootste koekoeksklok staat in Triberg, in de vorm van een echt huis!

Schwarzwälder Kirschtorte is dé lekkernij van de regio. Deze chocoladetaart met kersenvulling wordt gemaakt met kersen die alleen in het Zwarte Woud te vinden zijn. De taart is in vrijwel elk café en restaurant te krijgen. Genieten dus!

Het grootste deel van het Zwarte Woud is een beschermd natuurgebied. Het beslaat ruim 6000 km2 en is daarmee het grootste beschermde natuurgebied in Duitsland, waar je eindeloos kunt wandelen en fietsen.

Scroll

Voor wandelaars is het Zwarte Woud een absolute topbestemming. Het gehele natuurgebied is voorzien van voetpaden met bewegwijzering, dus je vindt gemakkelijk je volgende bestemming.

In het Zwarte Woud liggen een aantal prachtige meren, waarvan Titisee het grootste is. Op dit meer kun je onder andere prima zeilen, surfen en roeien. Ga je liever waterskiën of wakeboarden? Dat kan op de Rijn. Avontuurlijke opties genoeg!

Midden door het Zwarte Woud lopen heel wat langlaufroutes, die bij elkaar wel zo’n tweeduizend kilometers tellen. Enkele routes zijn zelfs verlicht, voor wie er in het donker nog op uit wil.

Wielrenners zijn in veel gebieden in het Zwarte Woud welkom en kunnen er genoeg uitdagingen vinden in de brede valleien en hoge bergen. Vakantiegebieden als Lörrach en Oppenau ondersteunen zelfs professionele wielrenteams.

In het Zwarte Woud valt jaarlijks voldoende sneeuw voor een goede wintersportvakantie. Ski- en snowboardlessen worden op veel plaatsen aangeboden voor beginners én gevorderde sporters.