Hoe kan ik afdingen op vakantie? Een vraag waar het bijzonder handig is om een antwoord op te hebben. Tenminste, als je niet teveel wilt betalen voor je vakantiesouvenirs. Word je er verlegen van? Doe je voordeel met onze tips en beheers de kunst van het afdingen tot in de puntjes voor je volgende vakantie in Marokko, Turkije of Thailand bijvoorbeeld.

  • Bereid je voor en weet wat het product waard is.
  • Winkel wanneer de kraam opgezet wordt of wanneer de winkel bijna sluit.
  • Toon geen interesse en vraag naar de prijs van verschillende producten.
  • Doe een laag tegenbod: de helft van wat je bereid bent te betalen.
  • Zoek iets wat tegenvalt aan het product.
  • Geen goed tegenbod? Loop weg.

Beeld: Unsplash | Yeo Khee.

Wees voorbereid en weet wat het waard is

Heb je je oog laten vallen op een prachtig mooi berberkleed of een andere kostbare vakantiesouvenir? Doe een klein onderzoekje naar wat locals betalen voor hetzelfde product en krijg een idee van de maximum prijs die je bereid bent te betalen. Het bedrag dat je wilt uitgeven doe je in je portemonnee. De rest stop je ergens anders. Zo kun je altijd nog tegen de winkelier of marktkoopman zeggen dat dit alles is wat je hebt. En wil je zeker weten dat je niet in de war raakt van dat gereken met andere valuta? Zorg dan dat je een valuta-omzetter op je telefoon hebt. Zo betaal je nooit teveel omdat je je misrekend hebt.

Winkel op het juiste moment

Het juiste moment om te onderhandelen is wanneer ze de kraam aan het opzetten zijn of wanneer de winkel bijna gaat sluiten. In veel landen zijn vroege verkopen namelijk een goed voorteken voor de rest van de sales die dag. Wanneer een winkel of kraam bijna sluit, willen ze regelmatig van hun voorraad af. Rustige, regenachtige dagen zijn de beste dagen om koopjes te scoren. Verkopers sluiten die deal graag als het geen denderende dag is qua verkoop.

Beeld: Unsplash | Diego García.

Toon geen interesse

Als een winkelier doorheeft dat je echt interesse hebt, zal hij niet snel lager gaan met de prijs of de prijs in eerste instantie zelfs verhogen. Iets gevonden waar je blij van wordt? Blijf kalm en vraag nonchalant naar de prijs. Informeer tegelijkertijd naar andere items, zodat de koper niet exact weet van welk item je hart sneller gaat kloppen. De winkelier zal een veel hogere prijs vragen dan hij uiteindelijk hoopt te krijgen. Soms tot wel vijf keer zoveel.

Doe een laag tegenbod

Tijd om een lager tegenbod te doen. Hoe laag? Dat hangt af van waar je bent. In Arabische landen wordt niet afdingen zelfs als onbeleefd gezien. Net als meer dan zeventig a tachtig procent van de prijs proberen af te snoepen. Bied dertig tot veertig procent van de opgegeven prijs. Zo calculeer je al in dat je uiteindelijk wilt uitkomen op zo’n zestig procent. In China roepen verkopers prijzen tot tien keer meer dan waar ze genoegen mee nemen. In zo’n geval kun je nog minder bieden en het spelletje spelen tot je ongeveer twintig tot dertig procent van de oorspronkelijke prijs hebt betaald. Score!

Algemene tip: in de meeste vakantielanden begin je met de helft van wat je bereid bent te betalen.

Beeld: Unsplash | Ridwan Meah.

Zoek een tegenvaller

Wil je het spel echt goed spelen, zoek dan iets aan het product dat je niet bevalt; ‘het is niet de juiste kleur’ of ‘eigenlijk heb ik het helemaal niet nodig’. Wanneer verkopers denken dat ze de deal verliezen, zijn ze eerder bereid compromissen te sluiten. Maar, lach wel altijd en blijf beleefd. Het is niet alleen aardig, maar je hebt ook meer kans op korting als verkopers je leuk vinden. Als de onderhandeling na een paar minuten vastloopt, leg het item dan terug en snuffel nog wat door de kraam of winkel. Vaak komen ze dan alsnog met een tegenbod.

Loop weg

Is de verkoper niet bereid om te zakken? Dan zijn er vast nog tal van andere kraampjes en winkels die zo’n mooie schaal of een zomers vakantiejurkje verkopen. Wees bereid om dan ook echt te gaan. Lekker terug naar je fijne hotel, zoals Hotel Al Ksar Riad & Spa Marrakech of Commodore Elite Suites & Spa bijvoorbeeld. De kans is groot dat de verkoper alsnog achter je aankomt met een goed bod. Doet hij dat niet, dan betekent dit dat hij het zich niet kan veroorloven om het artikel voor minder te verkopen. Zijn laatste prijs was dan waarschijnlijk best redelijk.

Heb jij nog onderhandeltips? Laat ze achter in een reactie!

Wil jij kans maken op een wintersportvakantie t.w.v. €1.000 naar Salzburgerland in Oostenrijk? Schrijf dan nu een review en doe mee. 

Marloes

Redacteur

11 januari - 2019

Reacties